Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Warszawa efter kategori


Warszawa: Att göra det mesta av resan

I århundraden har Polens huvudstad varit en smältdegel med mångkulturella traditioner. Staden återuppbyggdes omsorgsfullt efter att nästintill totalförstörts vid tyskarnas ockupation under andra världskriget. Nu är den i princip återställd till sin forna och färgstarka glans. Du som kommer på besök lär inte få slut på saker att göra i Warszawa i första taget. Det är en levande plats fullspäckad med aktiviteter. I Warszawa kommer du att få uppleva den verkliga innebörden av ordet kulturstad.

Kulturstaden Warszawa – Saker att göra

Om du vill ta dig bortom turiststråk och utforska stadens rika kulturarv kan du välja att boka en rundtur med mat och dryck. Det är en oförglömlig stadsvandring där du tillsammans med en kunnig guide får se Polens förflutna i ett nytt ljus. Du får bland annat höra om nazisternas ockupation och se området där det en gång låg judiska getton. Besök sedan den trendiga stadsdelen Praga som nyligen återupplivades av stadens kreativa invånare och påminner om Berlins konstnärskvarter. Gå vidare och lär dig om efterkrigstiden och se platserna som hamnade bakom järnridån under sovjetiskt inflytande. Missa inte den guidade rundturen till stadens kommunistiska monument en spännande rundvandring som introducerar dig för det kommunistiska arv som ännu är tydligt i Warszawa. Aktiviteter som lär ut Polens ofta mörka förflutna lockar historiskt intresserade besökare till staden men här finns också en modern storstadspuls.

Warszawa – Saker att göra på kvällstid

Det här är en av Europas mest prisvärda städer där du kan bo på fint hotell eller äta middag för en spottstyver. Du som letar efter en blomstrande bar- och klubbscen har hittat rätt. På kvällstid finns en uppsjö saker att göra i Warszawa. Du kan mingla med lokalbefolkningen och lära dig mer om de finaste krogstråken under en guidad tur i nattlivet

en socialt betonad stadsvandring som inkluderar vodkashots och öl i mysiga omgivningar. Det är det perfekta sättet att lära känna staden för att inte tala om nya människor samtidigt som ni har något trevligt att göra. Warszawa lockar resenärer från världens alla hörn. Hör underhållande anekdoter av den kunniga guiden och utbyt erfarenheter med andra besökare. Efter rundturen kan du bli avsläppt på någon klubb och dansa inpå småtimmarna med dina nya vänner.

Kulturella aktiviteter – Warszawa

När du har hämtat dig efter din utekväll kan det passa bra med några kulturupplevelser och det finns mängder av kända museer minnesmärken och platser du inte får missa. Listan med saker att göra i Warszawan kan göras lång men några nämnvärda sevärdheter är Chopinmuseet det judiska museet Polin och Kulturpalatset den ikoniska byggnaden som ritades av ryska arkitekter och uppfördes som gåva från Sovjetunionen. I Warszawas stadskärna finns mängder av fantastisk konst och arkitektur. Se till att utforska det som intresserar dig innan du kopplar av med en väldoftande kopp kaffe på något sorlande kafé intill den bilfria gatan Nowy Swiat. Om du vill ha en ovanlig upplevelse kan du prova på en matlagningskurs tillsammans med en kunnig lokal kock. Det är en spännande och rolig introduktion till landets favoriträtter perfekt för både amatörkockar och rutinerade köksmästare på jakt efter nya knep. I kursen ingår dessutom en polsk festmåltid med dryck samt recept och en liten present att ta med dig hem.

Karta

Discover neighborhoods in Warszawa

Centrum

Centrum brukar uppskattas för de populära butikerna. Utforska viktiga sevärdheter, som till exempel Kultur- och vetenskapspalatset och Copernicus Science Centre, och ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på Centrum station.

AffärsresorHistoriska byggnaderShopping

Gamla stadskärnan

Gamla stadskärnan är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan passa på att besöka Gamla stans marknadsplats och Gamla torget när du ändå är i området.

Historiska byggnaderRomantikMonument

Wola

De historiska sevärdheterna och fiken är några av de saker som gör Wola så speciellt. Passa på att besöka Warsawa, upprorsmuseet eller Warsaw Trade Tower när du ändå utforskar området.

SightseeingTurerNöjesparker

Srodmiescie

Srodmiescie brukar uppskattas för de populära butikerna. Utforska viktiga sevärdheter, som till exempel Kultur- och vetenskapspalatset och Copernicus Science Centre, och ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på Centrum station.

Historiska byggnaderMuseerMonument

Mokotow

Shoppingen och de historiska sevärdheterna är några av de saker som gör Mokotow så speciellt. Passa på att besöka Sadya Best, köpcenter eller Krolikarniapalatset när du ändå utforskar området.

MuseerShoppingBudget

Ochota

Shoppingen och de historiska sevärdheterna är några av de saker som gör Ochota så speciellt. Passa på att besöka Blue City eller Polens nationalbibliotek när du ändå utforskar området.

Trevliga människorAffärsresorVandring