Warszawa

Reseguide
Slottsplatsen presenterar ett torg och en stad
Polens huvudstad Warszawa återuppbyggdes efter andra världskriget och växer ännu med ett blomstrande konstliv och en blandning av gammal och modern arkitektur.

Warszawa förstördes nästan helt under andra världskriget. Den gamla stadskärnan byggdes omsorgsfullt upp igen och utsågs senare till världsarv av UNESCO. Resor till Warszawa bjuder på en mycket blandad arkitektur: gotik- och renässansbyggnader ligger sida vid sida med betongbyggnader från sovjettiden och moderna skyskrapor i glas. Stadens aktiva kulturliv är lika varierande som dess arkitektur. Under en resa till Warszawa kan du besöka krigsminnesmärken och klassiska konstgallerier eller söka upp fristående teatergrupper och nyskapande biografer.

Reser du hit under en weekend, kanske med ett färdigt weekendpaket, ska du gå på en guidad tur i staden och börja med den gamla stadskärnan. Här ligger många av Warszawas främsta sevärdheter, bland annat Kungliga palatset, Kung Sigismunds kolonn och Barbakan warszawski, resterna av de befästa murar som en gång omgav staden.

Promenera eller åk buss läng Kungliga vägen, som går mellan Kungliga palatset och Wilanówpalatset. Vägen är omkring en mil lång och går bland annat förbi flera kyrkor, Presidentpalatset och Warszawas universitet.

Kulturpalatset är ett av Warszawas många exempel på socialistisk realistarkitektur. Man kan se dess klocktorn från nästan hela staden. Ett måste under weekendresor är att åka upp i hissen till utkiksplatsen på 30:e våningen. Därifrån kan du blicka ut över staden och floden Wisła.

Warszawa är känt för sina offentliga grönområden – det finns över 80 parker i staden. Den äldsta parken är Ogród Saski, som ligger 10 minuter till fots från den gamla stadskärnan. I den före detta kungliga trädgården finns en aveny med träd och Den okände soldatens grav, ett monument till soldater som stupat i krig. Besök gärna Warszawskie Zoo, som har över 5000 djur som vistas i ett över 40 hektar stort parkområde.

Chopin var en av Warszawas främsta invånare och det har lämnat spår överallt, från monument och gatunamn i hans ära, till ett museum.

Den bästa tiden att besöka Warszawa är från maj till slutet av september, när lokalinvånarna njuter av det varma vädret i parker och på restaurangernas uteserveringar. I staden tar du dig runt med buss, spårvagn eller tåg. Du kan även hyra cykel via stadens cykelutlåningssystem och trampa fram längs floden.

Videoreseguide till Warszawa

Var kan jag bo i Warszawa?

Novotel Warszawa Centrum
Novotel Warszawa Centrum
4 out of 5
ul. Marszalkowska 94/98, Warsaw, Masovia, 00-510
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 728 kr per natt mellan 24 dec. och 25 dec.
728 kr
per natt
24 dec. - 25 dec.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Warszawa. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,3/5 Excellent! (1 001 recensioner)
Super ställe för korta vistelser
"Mycket trevlig personal. Fina rum samt att allt är nära och tillgänglig. Ett super bra ställe för både långa och korta vistelser"

Recension från 25 okt. 2022

Novotel Warszawa Centrum
Renaissance Warsaw Airport Hotel, an Marriott International
Renaissance Warsaw Airport Hotel, an Marriott International
5 out of 5
Ul Zwirki i Wigury 1H, Warsaw, 00-906
Priset är 967 kr per natt mellan 3 jan. och 4 jan.
967 kr
per natt
3 jan. - 4 jan.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Warszawa. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,7/5 Exceptional! (1 004 recensioner)
"bara sov en natt för att flyget gick jätte tidigt"

Recension från 20 sep. 2022

Renaissance Warsaw Airport Hotel, an Marriott International
Polonia Palace Hotel
Polonia Palace Hotel
4 out of 5
Jerozolimskie Av. 45, Warsaw, Masovia, 00-692
Full återbetalning
Priset är 736 kr per natt mellan 24 dec. och 25 dec.
736 kr
per natt
24 dec. - 25 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Warszawa. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
4,7/5 Exceptional! (1 005 recensioner)
"Mycket ren och stor rum , mycket bra frukost,"

Recension från 15 nov. 2022

Polonia Palace Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Mamaison Residence Diana
Mamaison Residence Diana
3 out of 5
Chmielna 13 A, Warsaw, Masovia, 00-021
Denna lägenhet för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Warszawa. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,7/5 Exceptional! (924 recensioner)
Utmärkt
"Utmärkt läge, utmärkt rent, trevlig personal! Det enda är väl att textilierna skulle behöva en update! Men bryr man sig inte om den saken så är detta hur bra som helst!"

Recension från 22 sep. 2020

Mamaison Residence Diana
Royal Tulip Warsaw Apartments
Royal Tulip Warsaw Apartments
5 out of 5
GRZYBOWSKA 49, Warsaw, 00-844
Detta lägenhetshotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Warszawa. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och bastu. De populära sevärdheterna Warsaw ...
4,9/5 Exceptional! (26 recensioner)
Fantastic new hotel in the middle of Warsaw
"Very nice, well furnished rooms. I had a nice corner room with lovely view. Very nice bathroom with tub, nice linen. The bed was a little bit harder, I prefer softer, but for those who prefer a firmer bed, this was good. Good air condition. The little kitchennet is nice, good with a proper refrigerator. ..."

Recension från 28 juli 2022

Royal Tulip Warsaw Apartments
Ego Apartments Old Town
Ego Apartments Old Town
3.5 out of 5
Piwna, 29, Warsaw, Masovian Voivodeship, 00-265
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Warszawa. Här har du tillgång till gratis wi-fi, dator och conciergetjänster. Våra gäster brukar tala väl ...
4,5/5 Wonderful! (203 recensioner)
"Super fin lägenhet på bästa läget, jätte trevliga ägare :)"

Recension från 19 sep. 2022

Ego Apartments Old Town
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Warszawa