Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Washington

Se alla 12 saker att göra i Washington

Att göra: Washington D.C.

Otaliga saker att göra i Washington D.C.

Välkommen till USA:s storslagna huvudstad en myllrande metropol med nio miljoner invånare. Här finns så många sevärdheter att det lätt kan kännas överväldigande. Ta dig en funderare på vad som känns viktigast att göra i Washington D.C. så kan du planera därefter. Här finns fantastiska minnesmärken kulturinstitutioner

restauranger och häftig arkitektur. Vill du komma hit på våren och se de berömda körsbärsträden blomma vid Tidal Basin? Föredrar du att åka på sommaren vistas på uteserveringar i charmiga Georgetown? Det finns mängder med aktiviteter i Washington D.C. och bara din fantasi sätter gränserna.

Saker att göra i Washington D.C.

Vare sig du landar på Dulles Airport eller någon annan flygplats finns trevliga och smidiga transferalternativ. Efter den långa resan är det många som tycker att bekväm privat transport är guld värd. Låter detta lockande kan du överväga en privat towncar stadsjeep eller standardbil som kör dig rakt till ditt hotell i Washington D.C. utan dröjsmål. Planerar du att hyra bil i Washington D.C. är det förstås också ett praktiskt alternativ. Väl framme i staden finns bra lokaltrafik men med en egen bil kan du åka på dagsutflykter till andra trevliga platser.

Turist i Washington D.C. – saker att göra under semestern

Eftersom Washington D.C. är ett viktigt maktcentrum har många sevärdheter med politik att göra. Nationalparken National Mall är full av patriotiska monument. Den sträcker sig hela vägen från Vita huset förbi Washington Monument Jefferson Memorial och vidare till Potomac River. Här hittar du minnesmärken som hedrar krigsoffer samt monument över amerikanska presidenter. Lincoln Memorial och den stora statyn av presidenten har du sett i otaliga Hollywoodfilmer. Mellan Washington Monument och regeringsbyggnaden Kapitolium ligger Smithsonian Institution med ett flertal olika museer. Missa inte National Air and Space Museum National Gallery of Art och National Museum of History and Technology. För dig som är kulturintresserad är John F. Kennedy Center for the Performing Arts också klart värt ett besök.

Upplev Washington D.C. – aktiviteter för alla smaklökar

Den här kulinariska huvudstaden är en smältdegel av olika etniciteter vilket betyder att det finns mat från världens alla hörn. I de olika distrikten väntar spännande matupplevelser. Om du vill ha trendigt grubb är Georgetown rätt plats för dig. Bland de pittoreska kullerstensgatorna hänger studenter och hippa ungdomar och det finns något för alla smaker. Om du vill prova smarrig östafrikansk ”wat” kan du åka till området Adams Morgan. I stadens centrala delar kan du äta läckra skaldjur. Vill du prova en klassisk lokal favorit kan du köpa en så kallad ”half-smoke” i grunden en korv med bröd men med en massa såser och andra pålägg.

Washington D.C. - att göra och se

Självklart är det omöjligt att hinna med allting under ett och samma besök så se till att unna dig lite avkoppling under semestern. Vill du vara effektiv vad gäller sightseeing kan du boka en dagstur i Washington D.C. och beta av de finaste attraktionerna. På så sätt får du mer tid att strosa omkring och kika i affärer provsmaka olika intressanta maträtter eller bara sitta och titta på folk.

Karta

Discover neighborhoods in Washington

Downtown Washington D.C.

De fascinerande museerna och de imponerande monumenten är bara några exempel på saker att utforska i Downtown Washington D.C.. Besök berömda sevärdheter som International Spy Museum och Capital One Arena, och hoppa på tunnelbanan på McPherson Sq. Station eller Center Station om du vill se mer av staden.

MuseumKonstMonument

Dupont Circle

Trendiga butiker, historika byggnader och fascinerande museer har förvandlat detta tidigare exklusiva bostadsområde till ett nöjesfyllt, bohemiskt distrikt. 

MuseumKonstRestauranger

Georgetown

Upptäck några av Washingtons äldsta byggnader, eleganta butiker och vibrerande nattliv i denna tjusiga förort vid floden.

Historiska byggnaderUniversitetMuseer

Capitol Hill

De fascinerande museerna och de imponerande monumenten är bara några exempel på saker att utforska i Capitol Hill. Besök berömda sevärdheter som Capitolium och Washington Navy Yard, och hoppa på tunnelbanan på Capitol South Station eller Eastern Market Station om du vill se mer av staden.

MuseerMonumentBibliotek

Northwest

De fascinerande museerna och de imponerande monumenten är bara några exempel på saker att utforska i Northwest. Besök berömda sevärdheter som Smithsonian's National Zoo och Washington National Cathedral, och hoppa på tunnelbanan på Cleveland Park Station eller Van Ness-UDC Station om du vill se mer av staden.

DjurparkNaturparkKonst

Foggy Bottom

Ett av Washingtons äldsta områden är nu en exklusiv central stadsdel med många viktiga regeringsbyggnader. Här finns även ett livligt student- och konstliv.

MuseumMonumentUniversitet