Washington

Reseguide
Washington

Videoreseguide till Washington

Här bor presidenten, senaten och representanthuset ligger här och de beslut som fattas här dagligen får stort genomslag. Här skapas nyheter och historia varje dag.

Med tanke på att Washington DC har en så påtaglig effekt på vardagslivet för både vanliga amerikaner och folk i resten av världen, är det bara naturligt att staden är full av storslagen historia, högtflygande idéer och människor med stor makt. Stadens historia och tradition finns överallt och lockar miljontals besökare att resa till Washington DC varje år. Det finns såklart en adress som är viktigast av alla – 1600 Pennsylvanian Avenue, eller Vita Huset som det är mer känt som. Här har 43 av USA:s 44 presidenter bott, så Vita Huset är utan tvekan stadens främsta attraktion, men det finns mycket mer att göra i DC. Hela regeringsapparaten är en viktig del av Washington, så inget besök är komplett förrän man har sett Kapitolium på Capitol Hill. Även stadens stora beslutsfattare och deras inspiration är en viktig del under resor till Washington DC. Här finns minnesmonument för viktiga personer som Abraham Lincoln, Thomas Jefferson och George Washington. Kongressbiblioteket är också ett fascinerande ställe, men det krävs nog mer än en timme eller två för att riktigt uppskatta det. Det är svårt att separera Washington DC som stad från dess regeringsfunktion, men här finns också många olika intressanta utställningar, museer och upplevelser. Som man kan vänta sig av en sådan viktig stad har DC många fantastiska samlingar, till exempel Smithsonian Institute, världens största museianläggning. Smithsonian kallas ofta för ”USA:s vind” på grund av den enkla blandningen av stilar. Här finns 19 museer, nio forskningscentra och till och med ett zoo, med omkring 137 miljoner sevärda saker från alla möjliga ämnesområden. Utöver Smithsoniananläggningen kan besökare i staden också uppleva andra kulturella höjdpunkter, till exempel National Museum of Natural History, National Gallery of Art, National Museum of American History och något mer nischade museer, som till exempel International Spy Museum. Tro bara inte att de släpper in dig med spionmikrofon under kläderna!

Var kan jag bo i Washington?

Washington D.C:s stadskärna som inkluderar en stad, nattliv och gatuliv

Downtown Washington D.C.

4,5/5(9 områdesrecensioner)

De fascinerande museerna och de imponerande monumenten är bara några exempel på saker att utforska i Downtown Washington D.C.. Besök berömda sevärdheter som Capital One Arena och Smithsonian Institution, och hoppa på tunnelbanan på McPherson Sq. Station eller Center Station om du vill se mer av staden.

Downtown Washington D.C.
Default Image

Northwest

De fascinerande museerna och de imponerande monumenten är bara några exempel på saker att utforska i Northwest. Besök berömda sevärdheter som Vita Huset och National Mall, och hoppa på tunnelbanan på Cleveland Park Station eller Van Ness-UDC Station om du vill se mer av staden.

Northwest