Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Barcelona (BCN) från 675 kr

Billiga flyg från Landvetter till Barcelona Intl.

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 675 kr för enkelflyg och 1 509 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Iberia
Iberia
Eurowings
Iberia
Iberia
Eurowings
SAS
Iberia
Air France
Brussels Airlines
Lufthansa
Brussels Airlines
Swiss International Air Lines
LOT-Polish Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Brussels Airlines
SAS
Swiss International Air Lines
Flyginformation Göteborg till Barcelona
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsBarcelona Intl.
FlygbolagAir Baltic, Air Europa, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Eurowings, Finnair, Iberia, KLM, LOT-Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Swiss International Air Lines, Turkish Airlines
Flygpris1 509 kr
Distans1947 km

Göteborg-Barcelona: Flyg till Kataloniens hjärta

Flyg Göteborg-Barcelona

Barcelona är ett resmål som erbjuder både avspänt strandhäng och livlig storstadskänsla på en och samma gång. Här finns klassiska sevärdheter så som katedralen Sagrada Família, världsarvsklassade Parc Güell och Picassomuseet, men även fotboll, nattliv och gastronomiska upplevelser.

Nu för tiden är flyg från Göteborg till Barcelona så billiga att det populära resmålet har blivit som ett andra hem för många svenskar. Det behöver nämligen inte ta mer än tre timmar att resa till solen. Du kan köpa billiga flygbiljetter Göteborg-Barcelona med lågprisbolagen Norwegian, Vueling eller Iberia. Det finns även riktigt prisvärda flygbiljetter med bolag som SAS och Lufthansa. För att vara säker på att du hittar det bästa priset är det bra att jämföra många olika bolag. Det är lättast att hitta billiga flyg till Barcelona från Göteborg om du är ute i god tid. Ett sätt att spara pengar kan vara att boka en weekendresa till Barcelona, där både flyg från Göteborg och hotell ingår.

Boka billiga flyg Göteborg-Barcelona och upplev en unik stad

Flygen avgår från Göteborg Landvetter (GOT) och landar på Barcelona El Prat (BCN). Härifrån går det både snabbt och smidigt att åka till ditt hotell i Barcelona eftersom flygplatsen ligger nära staden och har goda förbindelser.

Det billigaste alternativet är att ta pendeltåget från flygplatsen, förslagsvis till Passeig de Gràcia, som ligger mitt i staden. Aerobús kör de blå bussarna från flygplatsen till Plaça Catalunya var tionde minut, vilket tar cirka 35 minuter beroende på trafikläget.

Du kan förstås åka taxi till hotellet, vilket är mycket billigare än i Sverige, men kan ta lite tid beroende på trafiken. Barcelonas taxibilar är gula och svarta, och grönt ljus visar att bilen är ledig. Priserna baseras på antal meter samt tid på dygnet och dag i veckan.

Det kan vara trevligt att i förväg hyra bil i Barcelona och hämta upp den redan på flygplatsen. Det passar bra om du vill utforska staden med omnejd i din egen takt. Det finns exempelvis härliga stränder och små idyller att resa till längs Costa Brava. Från flygplatsen tar det cirka 35 minuter med bil till staden.

Upptäck Barcelona till fots

Flyg till Barcelona från Göteborg om du vill lära känna en av Spaniens trendigaste städer. Här myllrar det av mysiga tapasrestauranger och krogar längs de små gågatorna. Mellan restaurangbesöken kan du ta dig fram med den tunnelbanan som både är billig och går regelbundet. Det är oftast mer prisvärt att köpa ett kort med tio resor än enkelbiljetter. Korten kallas ”targetes” och säljs på stationerna och i vissa tobaksaffärer.

Barcelonas innerstad upplever du kanske allra bäst till fots. Du kan stanna till när du vill ta dig en drink eller fotografera någon vacker byggnad. Längs den berömda gatan La Rambla finns marknadsstånd, blomsterförsäljare, utställningar och gatuartister. Gaudís fantasifulla byggnader sätter sin unika prägel på staden, och vill du hinna se dem allihop är det perfekt att hyra en cykel.

Vanliga frågor och svar