Need Some Inspiration?

Select a Theme
All Inclusive
Kanarieöarna

Intro

All inclusive till Kanarieöarna

Många svenskar förknippar Kanarieöarna med traditionella charterresor, och det var faktiskt hit som Stig-Helmer styrde kosan i den klassiska filmen Sällskapsresan. Filmen inleds med texten ”Svenskarna reser inte till någonting, dom reser från någonting”. Visst kan det svenska vintermörkret driva vem som helst på flykten, men all inclusive på Kanarieöarna erbjuder också mycket att resa till. Spännvidden är dessutom stor: från bekväma, välutrustade all inclusive-hotell med aktiviteter för hela familjen till vandringsleder i orörd natur eller party i stadsmiljö.Det är bara att välja – eller att planera så smart att du får lite av varje! På de tre populäraste öarna finns mycket goda möjligheter att kombinera all inclusive med allt vad det innebär av sol och häng vid poolkanten med upplevelser av både natur och shopping.

continued

Kanarieöarna är en grupp vulkanöar i Atlanten som tillhör Spanien, men ligger geografiskt sett i Afrika. När spanjorerna upptäckte och erövrade öarna var de redan bebodda av olika folkslag med egna kulturer. Tidvis har öarna också varit betydelsefulla för handelsvägarna till exempelvis Amerika och Indien. Vulkanerna, läget och influenserna från olika håll har påverkat såväl naturen och klimatet som kulturen här, och gjort ögruppen till en unik plats. Kanarieöarna är ett semesterparadis med mängder av fantastiska hotell, vackra stränder och härligt väder – men också ett exotiskt och spännande resmål med mycket att upptäcka. Läs på lite om öarna, deras karaktär, sevärdheter, orter och all inclusive-hotell, så att du vet vad som passar dig bäst. Sedan är det bara att börja söka efter prisvärda resor medall inclusive till Kanarieöarna!

Top things to Do

Om Kanarieöarna, dess sevärdheter och resmål

Ögruppen består av Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera, El Hierro och ett antal mindre öar. De större öarna är sinsemellan olika, och det tycks också finnas en viss rivalitet öarna emellan. Var och en av dem har dock sin egen speciella charm!

Gran Canaria

Gran Canaria är den mest välkända av öarna, med badorter som San Agustín, Playa del Inglés och Maspalomas. Dessa orter ligger i Maspalomasområdet på södra delen av ön, där klimatet är alldeles utmärkt för sol och bad. Stränderna är vackra, och utbudet av all inclusive-hotell stort.

Mest intensivt är turistlivet i Playa del Inglés. Här finns en underbar, långsträckt sandstrand, goda shoppingmöjligheter och ett hett nöjesliv. Här hittar såväl den partysugne som barnfamiljen något för sin all inclusive till Kanarieöarna. Det finns många all inclusive-hotell att välja på. Ett alternativ är Hotel Bronze Playa somär ett bra val för barnfamiljen. Det finns både barnpool och gratis barnklubb här. Skulle man tröttna på poolbad ligger stranden i närheten, liksom en golfbana och flera shoppingcentrum.

I samma område som turistorterna ligger också Maspalomas sanddyner, något som kan beskrivas som en öken i miniatyr precis vid havet, där vissa av sanddynerna är upp till tolv meter höga.

Längre norrut på ön är det något kyligare och grönare. Här kan du besöka sevärdheten Roque Nublo, en vulkanisk klippformation som är ett av öns landmärken med spektakulär utsikt.

I norr ligger också öns huvudstad Las Palmas med ett kosmopolitiskt nattliv, flera årliga festivaler och många bra shoppingmöjligheter.

Teneriffa

Teneriffa är den största av Kanarieöarna. Även här är valmöjligheterna stora för den som vill hitta ett bra all inclusive-hotell.

När det gäller sevärdheter är vulkanen Teide alldeles självskriven. Teide är världens tredje största vulkan, och omges av en nationalpark med vackra, månlika bergslandskap och unika djur- och växtarter. Du kan åka upp till toppen av Teide med linbana.

Lanzarote

Även Lanzarote är ett stort och väletablerat turistmål. Ön har en lite annorlunda karaktär, mycket tack vare arkitekten César Manriques inflytande. Manrique föddes på Lanzarote, och återvände hit efter en internationell karriär. Manrique slöt ett avtal med myndigheterna bland annat om att inga hus högre än palmträden skulle byggas på ön och att man skulle följa vissa riktlinjer för byggnadernas färger och utseende. Numera finns det en del högre hus även på Lanzarote, men Manriques ambition har ändå fått ett tydligt genomslag på ön. Här kan du även besöka hans tidigare hem, Fundación César Manrique, och andra platser som har en koppling till arkitekten, som exempelvis Jardín de Cactus.

Fina all inclusive-hotell hittar du i Lanzarotes största turistort Puerto del Carmen. Du kan till exempel ta in på Club Hotel Riu Lanzarote Resort, där du bland annat har tillgång till fyra pooler och har havsstranden runt knuten. Du kan också koppla av med spabehandlingar eller bara njuta av mat och dryck.Här finns allt för din all inclusive på Kanarieöarna.

Lanzarote är också ett bra val för den som tycker om sport och träning. Här finns hotell specialiserade på träningsresor, tre golfbanor och cykel- och vandringsleder runt hela ön.

Did you know that?

Visste du att …

…namnet Kanarieöarna kommer av det latinska ”Insulae canariae” – ”hundöarna”? Namnet avspeglas också i öarnas vapen, där en vapensköld flankeras av två hundar.Det är annars lätt att tro att namnet snarare kommer från kanariefågeln, vår skönsjungande, tama burfågel, som kommer från just Kanarieöarna. Andra kanske oväntade djur relaterade till öarna är dromedarerna, som det finnshundratals av på Kanarieöarna. Djuren togs hit från afrikanska fastlandet för hundratals år sedan, eftersom de är perfekt anpassade för klimatet på öarna. De användes inom jordbruket, men är kanske numera i första hand en turistattraktion. En tur på dromedarryggen över Maspalomas sanddyner på Gran Canaria är en exotisk upplevelse!

… norrmannen Thor Heyerdahl har lanserat teorin att Kanarieöarna i en avlägsen forntid varit en viktig station på vägen till Amerika? Genom att segla från Marocko till Karibien via Kanarieöarna i en båt, Ra II, tillverkad enligt uråldrig teknik bevisade Heyerdahl att trafiken över Atlanten kan vara mycket äldre än vad vi normalt tänker oss. När Kanarieöarna upptäcktes av européerna var öarna redan bebodda av olika folkslag. De mest kända är guancherna, som bodde på Teneriffa. De anses härstamma från berberna i Nordafrika, men levde isolerade på ön fram till européernas ankomst.

…Kanarieöarna har uppstått genom vulkanutbrott, något som gett mystiska fantasieggande landskap på många håll? Vad man kanske inte tänker på som turist är att den vulkaniska aktiviteten på Kanarieöarna inte har upphört. Vulkanen Teide på Teneriffa är Spaniens högsta berg med sina 3 718 meter. Det fullständiga namnet är Pico de Teide och den har fått ge namn åt berget Mons Pico på månen. Teides senaste utbrott var 1909 och denräknas som vilande, men det är fullt möjligt att den skulle kunna få nya utbrott i framtiden. 2011 inträffade ett vulkanutbrott i havet utanför kanarieön El Hierro.

Find things you can do in Kanarieöarna

The local perspective

Hur semestrar kanarierna?

Eftersom var och en av öarna har sin egen charm och speciella karaktär, förekommer det en hel del resande mellan öarna. Boende på Kanarieöarna kan också resa till andra delar av spanskt territorium till rabatterat pris, vilket såklart gör turism inom Spanien mer attraktivt.

96 % av invånarna på Kanarieöarna är traditionella katoliker, vilket bland annat innebär att påskveckan, Semana Santa (”heliga veckan”), firas grundligt. Då är det många kanarier som beger sig till någon av grannöarna för lite avkoppling och miljöombyte. På samtliga öar hålls högtidliga processioner där heliga bilder och statyer bärs runt.

Före Semana Santa, i februari eller mars, är det karneval på öarna. Den firas på lite olika sätt i olika städer, och det finns de som åker runt för att delta i firandet på olika platser.

Ett vanligt helgnöje bland kanarierna, till exempel på Teneriffa, är att samlas hela familjen, packa mat och dryck och ge sig ut och grilla. Lätt att ta efter som besökare!

Ett tips för den som vill utforska Teneriffas mer oexploaterade sidor är att hyra en bil. Då kan du ta dig till avlägsna byar och vackra vandringsvägar som inte många turister hittar till. Lilla Vilaflor, vackert belägen 1 400 meter över havet, är en av många genuina små byar att upptäcka.

För den som vill ha en riktigt avkopplande semester och sökerbilliga resor till Kanarieöarna all inclusive finns det riktigt mycket att välja på. Öarnas popularitet och långa historia som resmål gör att utbudet av hotell på olika orter är stort. Samtidigt har öarna en vildare sida, med fantastiska vulkanlandskap och genuina bergsbyar. Du kan alltså kombinera en härligt bekymmerslös all inclusive-vistelse där du njuter av sol, bad, mat och dryck utan att snegla i plånboken, med en eller annan äventyrlig dagsutflykt. Eller så stannar du vid poolkantenmed paraplydrinken i handen – valet är ditt!