Need Some Inspiration?

Select a Theme
Golfresor
Gran Canaria

Intro

Golf på Gran Canaria

Gran Canaria har varit en charterfavorit bland svenskarna i mer än ett halvt sekel. Numera finns det dock annat än sandstränder, bad och paraplydrinkar som lockar turister. Golfresor till Gran Canaria är populärare än någonsin och det är inte konstigt – här kan du njuta av underbart klimat, vacker natur och golfbanor som passar såväl nybörjaren som den mer erfarna golfspelaren. Så häng med till Spaniens största ö och njut av ett golfutbud som är hetare än någonsin! Den största staden på Gran Canaria är Las Palmas, och här blandas storstad med strand, lummiga torg och vackra, gamla kvarter. I den välbevarade gamla stadsdelen Vegueta kan du njuta av typisk kanarisk arkitektur och genuina resturanger. Las Palmas är även en bra utgångspunkt för att upptäcka alla golfbanor på Gran Canaria.

continued

Gran Canaria är nästan som en egen kontinent, fast i en mindre upplaga. Här kan du uppleva öde vulkanlandskap, grönskande skogar och hisnande bergstoppar som sträcker sig 2 000 meter över havet. Och så klart havet med gyllene sandstränder längs med hela kusten i söder. Det är varmt året runt och varje år kommer cirka 2,2 miljoner turister hit för att sola, bada och aktivera sig i vattnet – välj mellan att surfa ovanpå ytan eller dyk ned under vattenytan där ett magiskt marint liv väntar som är värt att utforska. Har du tur får du kanske se både bläckfiskar och papegojfiskar. Beger du dig ut på en båt en bit från kusten kan du få se delfiner hoppa precis bredvid båten. Men allt fler turister väljer en golfresa till Gran Canaria, och det finns flera fina golfbanor här med olika egenskaper att välja mellan.

Top things to Do

Spela på golfbanor på Gran Canaria

På Gran Canaria finns det åtta fina golfbanor utspridda över hela ön. Alla banor är ritade av golfexperter, och de ger dig möjligheten att förbättra ditt golfspel samtidigt som du njuter av en härlig golfrunda i fantastiskt vacker miljö.

Golfbanor nära Las Palmas

Real Club de Golf de Las Palmas ligger som namnet antyder i närheten av Las Palmas. Här har du en underbar utsikt över den gamla vulkaniska kratern Caldera de Bandama. 18-hålsbanan har designats av den välkända banarkitekten Mackenzie Ross och här finns i princip allt du behöver i form av uthyrning av klubbor, golfshop, instruktörer och sist men inte minst en vinkällare. Skulle någon i sällskapet vilja spela tennis eller simma finns det även möjlighet till det.

Las Palmeras Golf nära centrum är en 18-hålsbana designad av Antonio García Garrido och den öppnade 2006. Från golfbanan har du utsikt över stranden och den mäktiga Atlanten. Här finns även en puttinggreen och ett stort område för chipping. Om du har med dig barnen finns det ett särskilt område just för dem, som passar både små och stora barn. Skulle du bli hungrig finns det en restaurang, en snackbar och en terrass som passar perfekt att slappna av på efter en härlig golfrunda.

På banan El Cortijo de Campo, som är en av Spaniens längsta banor, har många internationella mästerskap spelats, och den här 18-hålsbanan är mycket varierad men lagom svår. Golfbanan ligger nära Las Palmas och här finns sex sjöar med vajande palmer, samt en fantastisk havsutsikt. Dessutom erbjuds uthyrning av golfklubbor och golfbilar. Är du sugen på att ta några lektioner finns det även en golfskola.

Golfbanor med havsutsikt

Många golfexperter anser att Oasis Golf är en av världens bästa banor. Här finns flera sjöar, bunkrar som omges av grön och vacker växtlighet. Den här 18-hålsbanan är dessutom upplyst på natten så varför inte prova lite nattgolf? Det är framför allt praktiskt på sommaren när det ofta är väldigt varmt på dagen. Här finns även allt du kan behöva – inklusive hotell om du vill boka ett golfpaket till Gran Canaria.

När den kände banarkitekten Mackenzie Ross utformade Maspalomas Golf tog han hänsyn till de breda och vida sanddynerna som omger banan. Resultatet blev en lång bana med många öppna ytor och en fantastisk utsikt över havet. De milda vindarna gör att det är en fantastisk upplevelse att spela på den här 18-hålsbanan. Banan ligger i ett stort turistområde och här finns det mesta, från uthyrning av golfklubbor till lyxiga golfresorter.

Bokar du en golfresa till Gran Canaria får du inte missa att spela på spektakulära golfbanan Anfi Tauro Golf, som ligger i Mogán på södra delen av ön ganska nära den lilla mysiga fiskehamnen Puerto de Mogán, som ibland kallas Gran Canarias Venedig. Här finns sammanlagt två banor, en 9-hålsbana och en 18-hålsbana. Båda banorna är utmanande och varierande.

Did you know that?

Visste du att...

… golf har gamla anor på Gran Canaria, som sträcker sig ända tillbaka till 1891? Då byggdes den första banan här, Real Club de Golf de Las Palmas, och den var även Spaniens allra första golfbana. Det är även den klubb som lockar flest av de golfande öborna.

… i Las Palmas ligger Casa de Colón där Christofer Columbus sägs ha bett en bön innan han seglade iväg för att upptäcka den amerikanska kontinenten 1492? Numera finns det ett museum med samma namn som visar historien om den Nya världen och Kanarieöarnas roll i upptäckten av Amerika. Här finns även många målningar från 1400- och 1500-talet, och ett bibliotek som specialiserat sig på Amerikas historia.

… Kanarieöarna bildades genom vulkanisk aktivitet under miljontals år? Det har format öarnas landskap och gett dem en unik flora och fauna. Gran Canaria har två vulkaner, varav en fortfarande är aktiv. Den vilande vulkanen kallas för Caldera de Bandama. Med sina 569 meter över havet är den det perfekta utflyktsmålet om du vill ha en hisnande utsikt över ön och havet. På grannön Teneriffa finns världens tredje största vulkan, Teide, som med sina 3 718 meter även är Spaniens högsta berg. Här kan man ta sig hela vägen upp till toppen i en linbana, och även om vulkanen är vilande och inte har haft något utbrott sedan 1909 är det inte omöjligt att det kommer fler i framtiden.

… Kanarieöarna förmodligen upptäcktes av Hanno Sjöfararen från Karthago år 510 f Kr? Han gjorde en upptäcktsresa utmed den afrikanska västkusten och tros då ha stött på ögruppen. Dock tror man att öarna kanske var kända redan under feniciernas tid, eftersom de var ute efter ett rött färgämne som finns i lav, vilket det i sin tur finns gott om på just Kanarieöarna. Namnet Kanarieöarna har vi tagit från det spanska namnet Islas Canarias, från latinets Insulae canariae, vilket i sin tur betyder ”Hundöarna”. Kanariefågeln har sedan fått sitt namn från ögruppen, där den ursprungligen var vild.

The local perspective

Lokala godsaker och smultronställen

När du är på Gran Canaria får du inte missa att göra som lokalbefolkningen och njuta av de lokala delikatesserna. Exempelvis papas arrugadas, potatis som kokas i väldigt salt vatten. Potatisen äts sedan med skalet på och doppas i mojo, en sås som blandas av olivolja, örter och kryddor. Färgen varierar och såsen kan vara både röd, orange och grön. Eller varför inte prova på Rancho canario? Det är en slags nudelsoppa med buljong, tjocka nudlar, potatis och kött. Är du sugen på fisk har du kommit till rätt ställe, här finns mängder av olika fiskrätter, exempelvis sancocho canario som är en gryta med salt torsk och sötpotatis. Avsluta gärna din måltid med den ljuvliga desserten huveos mole, vilket är äggula som vispas med kanel, sirap och socker.

På Gran Canarias sydkust ligger den lilla fiskebyn Arguineguin, och dit ska du ta dig om du är sugen på att gå på en lokal marknad. På tisdagar arrangeras Gran Canarias största marknad, och när du ändå är här kan du passa på att äta en riktigt god måltid baserad på havets läckerheter. Här finns ett antal restauranger som har just denna specialinriktning, och det mesta som serveras är fångat i havet samma dag. I byn finns även det lilla torget Plaza de los Poetas (”Poeternas torg”), där det är perfekt att slå sig ned och ta en svalkande dryck och titta på det myllrande folklivet. Om du har en hyrbil på Gran Canaria rekommenderas en tur upp i bergen. Där finns det gott om mysiga små byar, som till exempel Fataga och Santa Lucía. Härifrån har du en strålande utsikt över de omgivande bergen, och det finns många trevliga matställen att välja mellan. Eller varför inte smita in på ett konditori och köpa med dig några av de lokala mandelkakorna?