Abisko

Reseguide
Abisko som inkluderar en sjö eller ett vattenhål och skogar
Res till Abisko och utforska en av Sveriges mest magnifika nationalparker.

Under en resa till Abisko kan du njuta av lugna fjällvandringar i djupa skogar vid en charmig alpin by intill Torneträsk. Världens längsta uppmärkta vandringsled ligger i närheten av samernas byar och här kan du hålla utkik efter norrsken.

Under dina resor till Abisko kan du lära känna några av ortens 100 bofasta invånare. I den stora mataffären finns allt som behövs inför friluftsäventyret. Många norrmän kommer över gränsen för att handla varor som är billigare för dem här. Det är trevligt att börja utfärden vid STF Abisko Fjällstation där det finns bekvämt boende och spännande information om området.

Håll utkik efter Lapporten, en naturligt u-formad dalgång i ett närliggande berg. Den karaktäristiska portgången är ett landmärke för ursprungsbefolkningen som vallar sina renar här.

Det är perfekt att börja din fjällvandring i Abisko nationalpark. Du kommer aldrig få nog av den stora naturen, som alltid lockar till eftertanke. Planera besöket under rätt årstid så kan du få uppleva norrsken. Boka paketresor till Abisko om vintern om du vill åka längdskidor i en sagolik omgivning.

Många väljer att vandrad eller ta linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja där utsikten är oslagbar. Koppla av med rykande hett kaffe och kanelbullar på kaféet.

Den berömda Kungsleden börjar vid Abisko och fjällvandrare ser det ofta om en naturlig utgångspunkt. Den 430 kilometer långa leden går genom flera olika nationalparker. Stigen är uppmärkt och välordnad med broar, skyltar och raststugor som Svenska Turistföreningen står för.

Under din paketresa till Abisko kan du besöka en traditionell samisk by och lära dig om ursprungsbefolkningens seder. Se samernas klassiska bostadsform, kåtan, och ta reda på hur renskötsel går till.

Abisko ligger 86 kilometer nordväst om Kiruna, dit det är lätt att åka med buss eller tåg. Flygresor från Stockholm till Kiruna tar drygt en och en halv timme.

Njut av den vackra naturen genom att boka oförglömliga äventyrsresor till Abisko redan idag.

Abisko Turiststation STF
Abisko Turiststation STF
3 out of 5
98107, 98107 Abisko, Sweden, Abisko, Norrbotten
Priset är 1 220 kr per natt mellan 9 juni och 10 juni
1 220 kr
per natt
9 juni - 10 juni
Detta pensionat har 3 stjärnor och ligger i Abisko. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna Aurora ...
8,4/10 Very Good! (153 recensioner)
"Bra sängmadrass Trevlig/bra köksdel med fin utsikt Närhet till naturen o. till tågstationen Litet trevligt naturrum, samt möjligheterna att få se norrsken - Endast mixade rum Inga låsbara skåp på rummet Få duschar För tidig utcheckning Att viss personal i receptionshuset saknade en del kunskaper ..."

Recension från 11 feb. 2023

Abisko Turiststation STF
Abisko Guesthouse  & Activities
Abisko Guesthouse & Activities
2 out of 5
Kalle Jons väg 5, Abisko
Priset är 780 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
780 kr
per natt
3 juli - 4 juli
Detta hotell ligger i Abisko. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och bastu. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma personalen ...
7,8/10 Good! (336 recensioner)
Enkelt och trevligt.
"Rent rum, ett rum i en lägenhet med gemensamma utrymmen. Bra kök, dusch och tvrum. Trevlig personal men de pratade inte svenska. För oss var det ok men jag fick hjälpa en äldre man som inte kunde engelska. Mataffär nära, den heter godisaffären men det är en supermarket. Fin utsikt."

Recension från 13 juli 2022

Abisko Guesthouse & Activities
Hotell Fjället
Hotell Fjället
4 out of 5
Björklidenvägen 70, Björkliden
Priset är 1 600 kr per natt mellan 1 juli och 2 juli
1 600 kr
per natt
1 juli - 2 juli
Detta hotell med möjlighet till skidåkning har 4 stjärnor och ligger i Björkliden. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fitnesscenter. ...
8,4/10 Very Good! (239 recensioner)
Sveriges bästa skidställe
"Vackraste platsen på jorden. Utsikten fr min stuga helt underbar."

Recension från 14 mars 2023

Hotell Fjället
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
RIBO Apartment Katterjokk
RIBO Apartment Katterjokk
4 out of 5
Odonvägen 7, Riksgränsen, Norrbotten
Denna stuga med möjlighet till skidåkning har 4 stjärnor och ligger i Riksgränsen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 2 restauranger. ...
RIBO Apartment Katterjokk
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Abisko