Abisko

Reseguide
Abisko som inkluderar en å eller flod

Res till Abisko och utforska en av Sveriges mest magnifika nationalparker.

Under en resa till Abisko kan du njuta av lugna fjällvandringar i djupa skogar vid en charmig alpin by intill Torneträsk. Världens längsta uppmärkta vandringsled ligger i närheten av samernas byar och här kan du hålla utkik efter norrsken.

Under dina resor till Abisko kan du lära känna några av ortens 100 bofasta invånare. I den stora mataffären finns allt som behövs inför friluftsäventyret. Många norrmän kommer över gränsen för att handla varor som är billigare för dem här. Det är trevligt att börja utfärden vid STF Abisko Fjällstation där det finns bekvämt boende och spännande information om området.

Håll utkik efter Lapporten, en naturligt u-formad dalgång i ett närliggande berg. Den karaktäristiska portgången är ett landmärke för ursprungsbefolkningen som vallar sina renar här.

Det är perfekt att börja din fjällvandring i Abisko nationalpark. Du kommer aldrig få nog av den stora naturen, som alltid lockar till eftertanke. Planera besöket under rätt årstid så kan du få uppleva norrsken. Boka paketresor till Abisko om vintern om du vill åka längdskidor i en sagolik omgivning.

Många väljer att vandrad eller ta linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja där utsikten är oslagbar. Koppla av med rykande hett kaffe och kanelbullar på kaféet.

Den berömda Kungsleden börjar vid Abisko och fjällvandrare ser det ofta om en naturlig utgångspunkt. Den 430 kilometer långa leden går genom flera olika nationalparker. Stigen är uppmärkt och välordnad med broar, skyltar och raststugor som Svenska Turistföreningen står för.

Under din paketresa till Abisko kan du besöka en traditionell samisk by och lära dig om ursprungsbefolkningens seder. Se samernas klassiska bostadsform, kåtan, och ta reda på hur renskötsel går till.

Abisko ligger 86 kilometer nordväst om Kiruna, dit det är lätt att åka med buss eller tåg. Flygresor från Stockholm till Kiruna tar drygt en och en halv timme.

Njut av den vackra naturen genom att boka oförglömliga äventyrsresor till Abisko redan idag.

Abisko Turiststation STF
Abisko Turiststation STF
3 out of 5
98107, 98107 Abisko, Sweden, Abisko, Norrbotten, 98107
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 305 kr per natt mellan 27 maj och 28 maj
Detta pensionat har 3 stjärnor och ligger i Abisko. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna Abisko ...
4,2/5 Very Good! (93 recensioner)
"Slitet, låg standard i badrummet . Kallt på rummet men sköna sängar /lakan/kuddar"

Recension från 18 feb. 2022

Abisko Turiststation STF
Abisko Guesthouse  & Activities
Abisko Guesthouse & Activities
2 out of 5
Kalle Jons väg 5, Abisko, 981 07
Priset är 795 kr per natt mellan 27 maj och 28 maj
Detta hotell ligger i Abisko. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och bastu. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma personalen ...
4/5 Very Good! (299 recensioner)
"Enkelt boende men allt man behöver finns att tillgå. Tyckte att det var prisvärt."

Recension från 31 juli 2021

Abisko Guesthouse & Activities
Hotell Fjället
Hotell Fjället
4 out of 5
Björklidenvägen 70, Björkliden, 98193
Detta hotell med möjlighet till skidåkning har 4 stjärnor och ligger i Björkliden. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fitnesscenter. ...
4,3/5 Excellent! (197 recensioner)
"Mycket vackert boende. Fint utsikt ute."

Recension från 27 dec. 2021

Hotell Fjället
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
RIBO Apartment Katterjokk
RIBO Apartment Katterjokk
4 out of 5
Odonvägen 7, Riksgransen, Norrbotten, 98194
Denna stuga med möjlighet till skidåkning har 4 stjärnor och ligger i Riksgränsen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 2 restauranger. ...
RIBO Apartment Katterjokk
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Abisko

Städer nära Abisko