Amman

Reseguide
Amman presenterar nattliv, landskap och en stad
Jordaniens huvudstad erbjuder fantastiskt klimat, blomstrande kultur- och kaféliv såväl som några av Mellanösterns viktigaste antika ruiner.

Amman är en av världens äldsta kontinuerligt bebodda städer. Idag är det en livlig och kulturellt eklektisk metropol med en särpräglad blandning av antika monument och modernt stadsliv. Ammans 9 000 år långa historia gör sig påmind runtom i staden. Ta dig till Rainbow Street, ett fotgängarvänligt kvarter, för att se hur dagens lokalbefolkning tar del av kafé- och konstscenerna.

I centrala Amman gestaltas Mellanösterns typiska gatuliv. Se dig omkring bland frukter och kryddor på Souk Sukkar och ta dig sedan till den livliga marknaden Saqf As Sayl för att fynda hushållssaker, smycken och kläder. Om du är ute efter internationella märkesprodukter ska du ta dig till butikerna på Wakalat Street.

Vandra mellan neolitiska, romerska, bysantinska och umayyadiska ruiner på Ammans citadell, en imponerande arkeologisk utgrävning som kartlägger regionens civilisationer genom historien.

Stå på scen på den romerska teatern och beundra ingenjörskonsten på denna amfiteater med sittplats för 6 000 åskådare som byggdes under 100-talet. Idag kommer lokalbefolkningen hit för att koppla av och umgås.

Väster om staden hittar du Kung Hussein Bin Talals moské, landets största muslimska bönehus. Moskéns arkitektur reflekterar den umayyaddesign, som inspirerats av romersk och persisk stil, som går att skåda runtom i staden.

Ta in den moderna kosmopolen Amman på Jabal Ammans Rainbow Street och i området Jabel Al Weibdeh. Se konstutställningar på Darat al Funun och Jordan National Gallery of Fine Arts. Upptäck Jordaniens historia och lär dig mer om den kungliga familjen Hashemite på Jordan Museum. Strosa genom trädgårdarna i King Hussein National Park och njut av en spektakulär vy över Amman. När dagen närmar sig sitt slut kan du koppla av på ett hamam, ett traditionellt badhus i turkisk stil, eller varva ned i ett lyxigt spa på något av Ammans populära hotell.

En stor andel av Jordaniens befolkning bor i Amman och invånarna som är stolta över sin snabbt växande stad är välkända för sin gästfrihet. Amman är med sin blandning av nytt och gammalt ett perfekt ställe att utforksa och upptäcka Mellanöstern.

Var kan jag bo i Amman?

Opal Hotel Amman
Opal Hotel Amman
4.5 out of 5
Airport road, Amman, Amman Governorate
Priset är 1 295 kr per natt mellan 16 aug. och 17 aug.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Amman. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 4 inomhuspooler. De populära sevärdheterna ...
4,6/5 Wonderful! (103 recensioner)
"Very good I will definitely go back"

Recension från 4 aug. 2022

Opal Hotel Amman
W Amman
W Amman
5 out of 5
13 Rafiq Al Hariri Ave, Amman, 11953
Priset är 2 038 kr per natt mellan 3 sep. och 4 sep.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Amman. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 2 restauranger. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Wonderful! (266 recensioner)
"Clean and staff was helpful. I was upgraded to a beautiful room with a view. Highly recommend. Both of my stays were amazing!"

Recension från 31 juli 2022

W Amman
Amman Airport Hotel
Amman Airport Hotel
4 out of 5
Queen Alia International Airport, Amman, 39158
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 713 kr per natt mellan 15 aug. och 16 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Amman. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster ...
2,6/5 (752 recensioner)
Very bad hotel
"Very bad hotel. Very bad service. It’s a 0 star hotel not 4 stars."

Recension från 13 aug. 2021

Amman Airport Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Al Qatal Building
Al Qatal Building
2.5 out of 5
Airport Road, Opposite Baby Cord Building, Amman, Amman Governorate, 11195
Priset är 419 kr per natt mellan 16 aug. och 17 aug.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Amman. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och reception (öppen dygnet runt). Våra ...
3,7/5 Good! (74 recensioner)
"Host was amazing- so friendly and helpful. Despite not knowing any English we managed to communicate with Google. Room was clean, we were pleasantly surprised given the price point of the rooms"

Recension från 27 juli 2022

Al Qatal Building
Panda Hotel Apartments
Panda Hotel Apartments
3 out of 5
Prince Tagreed St. Sweifieh, Amman, 11185
Priset är 460 kr per natt mellan 15 aug. och 16 aug.
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Amman. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och takterrass. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Excellent! (46 recensioner)
Perfect
"Very kind staff and appartement well equipped."

Recension från 29 juni 2022

Panda Hotel Apartments
Qaser AlSultan Hotel Suites
Qaser AlSultan Hotel Suites
3 out of 5
As-Sakhrah Al-Musherrafah St, Amman, Amman Governorate
Priset är 863 kr per natt mellan 15 aug. och 16 aug.
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Amman. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 10 restauranger. De populära sevärdheterna ...
Qaser AlSultan Hotel Suites
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Amman