Anchorage

Reseguide
Anchorage presenterar berg, kustutsikter och en solnedgång
Denna stad är känd som ett lysande ställe att se norrsken och lockar också med extremäventyr som snökiting och motorcykelåkning på is.

Anchorage, i Alaska, erbjuder besökarna många utsiktsplatser för norrsken, extrema sportäventyr, fantastisk natur och möjligheten att uppleva lokala vilda djur som björn, älg och varg.

Stadens ljusa, stjärnklara nätter är den perfekta bakgrunden för det dansande norrskenet (Aurora Borealis) och lockar många att boka resor till Anchorage. Planera ett par dagar i området för att öka dina möjligheter att se norrskenet, eftersom det, likt vädret, är ganska oberäkneligt. Hösten, vintern och våren är det störst chans att se det.

Inte ens på sommaren går temperaturen särskilt ofta över 19 °C, och det snöar de flesta av årets månader. Om du inte har något emot lite kyla utgör Anchorages ovanliga ekologi den perfekta livsmiljön för vilda djur som björnar, älgar, vargar och bäver.

Om djurupplevelser står högst på din lista under din resa till Anchorage bör du besöka någon av fjordarna och glaciärerna, som Prince William Sound, där du kan se valar, tretåig mås, uttrar, lunnefåglar och sjölejon. Ta en båttur till Portage-glaciären i Chugach National Forest. Här hittar du också Chugach-bergen. Backpackers och klättrare flockas hit på sommaren, medan skidåkare och snövandrare fyller området på vintern.

Ett annat bra sätt att lära känna området är med hundspann. Du kan välja mellan ett flertal turer och utflykter som tar dig genom landskapet. På sommaren, när det är snöfritt, kan man åka slädar med hjul.

Ancohrages extrema klimat innebär det att det finns snö och is i överflöd, och både lokalinvånare och turister utnyttjar det fullt ut för vintersporter som skidåkning, skoteråkning och draghundssport. Det är inte svårt att varva ner efter dagens äventyr. Lokal öl är en specialitet, prova Polar Pale Ale eller Sockeye Red IPA. Anchorages fisk och skaldjur är bland de bästa i landet, så kombinera din öl med nyfångad kungskrabba eller hälleflundra.

Var kan jag bo i Anchorage?

Anchorage som visar havsdjur och en å eller flod

Downtown Anchorage

Downtown Anchorage är bland annat känt för de populära butikerna. Missa inte att besöka Log Cabin Visitor Information Center och Anchorage Alaska Public Lands Information Center när du ändå är i stan.

Downtown Anchorage
Default Image

Alyeska

När du besöker Alyeska måste du passa på att besöka sevärdheter som Girdwood Town Square och Alyeska Ski Resort (skidort).

Alyeska
Default Image

Midtown Anchorage

Midtown Anchorage är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan passa på att besöka Z.J. Loussac Library, Main Branch (huvudbibliotek) och Wells Fargo History Museum när du ändå är i området.

Midtown Anchorage