Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Astronomiska klockan

Den astronomiska klockan i Prag byggdes på 1400-talet. Varje hel timme samlas folk på torget för att se klockans föreställning.

Den astronomiska klockan i Prag, Pražský orloj, sitter på rådhusets södra vägg och är en av världens äldsta fungerande astronomiska klockor. Klockan konstruerades 1410 och urverket har reparerats många gånger. Den har aldrig förstörts helt, och nya figurer har tillkommit då och då och det gör att den fortfarande går utan problem. En gång i timmen väcks den dessutom till liv.

Besök torget framför rådhuset i tid för den populära klockföreställningen. Varje timme öppnas små luckor och figurer av olika slag börjar röra sig i klockan. Döden med sitt timglas vakar över tiden. Tre andra figurer representerar fåfänga, girighet och lust. De tolv apostlarna skrider sakta fram. När den gyllene tuppen slår med vingarna slår klockan hel timme.

Hitta ett kafé med utsikt mot klockan och invänta föreställningen. Den astronomiska urtavlan är den äldsta delen. Urtavlan nedanför är en kalender. Förutom tiden, visar urtavlorna även annat. Solens och månens positioner visas och varje månad har en särskild bild. Det går också att se stjärntecknet i djurkretsen.

En av de bästa utsikterna över Prag får du om du klättrar upp i klocktornet i rådhuset. Se ut över den gamla staden och floden ändå upp till Pragborgen.

Det är gratis att titta på klockan, men att klättra upp i tornet kostar en liten avgift. Ett tips är att besöka klockan tidigt på morgonen för att slippa trängseln som annars gärna uppstår när föreställningen närmar sig.

Den astronomiska klockan ligger vid Gamla stadens torg och går att nå både med spårvagn och tunnelbana.


Andra sevärdheter i Prag


Karta

Hotell nära Astronomiska uret i Prag

Se alla 1 681 boenden nära Astronomiska uret i Prag
Grandior Hotel Prague 968 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger tio minuters promenad från Stadshuset och Powder Tower. Palladium shoppingcenter och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Florenc Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 9 minuter.

  Grandium Prague 1 055 kr
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Prag
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Mucha Museum, Wenceslas-torget och Jindrisska-tornet. Museum of Communism och Torget i Gamla Stan ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Muzeum Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Prag centralstation promenerar du på 6 minuter.

   K+K Hotel Central Prague 871 kr
   K+K Hotel Central Prague

   K+K Hotel Central Prague

   Hybernska 10, Prag
     
    4.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Kungliga vägen, Hybernia teatern och Powder Tower. Stadshuset och Praça da República ligger också fem minuter härifrån. Masaryokovo station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 7 minuter.

    Hotel Leon D´Oro 946 kr
    Hotel Leon D´Oro

    Hotel Leon D´Oro

    Havelska 29, Prag
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Prag 1 ligger nära Na Prikope, Stavovské divadlo-teatern och Astronomiska uret i Prag. Torget i Gamla Stan och Jungfru Maria kyrka framför týn ligger också fem minuter härifrån. Mustek Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Narodni trida Station promenerar du på 7 minuter.

     Hotel Kings Court 1 634 kr
     Hotel Kings Court

     Hotel Kings Court

     U Obecniho Domu 3, Prag
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Kungliga vägen, Praça da República och Stadshuset. Powder Tower och Hybernia teatern ligger också fem minuter härifrån. Namesti Republiky Station ligger på 10 minuters gångavstånd och till Masaryokovo station promenerar du på 7 minuter.

      Grand Majestic Plaza 925 kr
      Grand Majestic Plaza

      Grand Majestic Plaza

      Truhlarska 16, Prag
        
       4.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Palladium shoppingcenter och Stadshuset. Powder Tower och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Florenc Station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 10 minuter.

       InterContinental Prague 1 783 kr
       InterContinental Prague

       InterContinental Prague

       Parizska 30, Prag
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Parizska-gatan, Staronová-synagogan och Gamla judiska kyrkogården. Univerzita Karlova och Rudolfinum ligger också fem minuter härifrån. Staromestska Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Malostranska Station promenerar du på 10 minuter.

        Michelangelo Grand Hotel Prague 1 256 kr
        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Prag
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta familjevänliga hotell i Prag ligger i ett historiskt område, tio minuters promenad från Wenceslas-torget och Astronomiska uret i Prag. Torget i Gamla Stan och Det dansande huset ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Narodni trida Station och Mustek Station ligger inom fem minuters gångavstånd.