Prag

Reseguide

Gamla slott och broar och hundratals kyrktorn karakteriserar Prag. Staden är som hämtad ur en saga.

Prag har en historia på över 1 100 år och det märks överallt. Storslagna slott, utsmyckade kyrkor och charmiga broar ger staden ett medeltida utseende.

Prag har varit huvudstad i tysk-romerska riket och Tjeckoslovakien. När Tjeckoslovakien upplöstes 1989 delades landet upp i Tjeckien och Slovakien. Sedan dess har Prag varit huvudstad i Tjeckien och har numera 1,3 miljoner invånare. Det kan vara svårt att göra sig förstådd på engelska i Prag, men det finns många guidade turer på olika språk.

På bara några timmar kan du upptäcka nästan alla arkitektoniska stilar: renässans, gotik, barock, jugend och modernism. Praktiskt nog går det att se tre stilar i en och samma byggnad: Týnkyrkan (Týnský chrám). Under en hel weekend i Prag hinner du upptäcka ännu mer. Den mest kända moderna byggnaden i staden är det dansande huset (Tančící dům).

Ta Karlsbron (Karlův most) över floden Moldau (på tjeckiska Vltava) till sevärdheter på båda sidor om floden. Floden avgränsar den gamla staden (Staré město) från delen där den stora Pragborgen (Pražský hrad) ligger.

Besök Vyšehradslottet om du vill se trädgårdar och gamla befästningsmurar. Från murarna har du utsikt över Prags kyrktorn, till exempel S:t Vituskatedralen (Katedrála Sv. Víta). Titta också på de fascinerande gravstenarna på den judiska kyrkogården och medeltidsutställningen i Krutporten (Prašná brána).

Prag är varmt på sommaren, medan vintern kan vara kall och snöig. Oavsett årstid kan du alltid passa på att prova några av de lokala bakverken och den lokala tjeckiska ölen. Boka ett semesterpaket till Prag, så hinner du med det mesta.

Ta dig upp i några av de många utsiktspunkterna och se myllret av kyrktorn. Tillsammans med de medeltida murarna, takåsarna och skorstenarna bildar kyrktornen en vacker tavla av den medeltida staden. Dessutom har staden ett intressant konstliv och ett livligt nöjesutbud. Det är inte svårt att förstå att semestrar i Prag är populära.

Grand Hotel Bohemia
Grand Hotel Bohemia
5 out of 5
Kralodvorska 4, Prague, 110 00
Priset är 1 228 kr per natt mellan 24 maj och 25 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,7/5 Exceptional! (937 recensioner)
"Wonderful hotel. Close to everything. Excellent service."

Recension från 7 feb. 2022

Grand Hotel Bohemia
Hotel Kings Court
Hotel Kings Court
5 out of 5
U Obecniho Domu 3, Prague, 110 00
Priset är 1 560 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, kasino och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala väl om restaurangen ...
4,7/5 Exceptional! (988 recensioner)
"Bekvämt och centralt hotell. Mkt god frukost."

Recension från 11 jan. 2022

Hotel Kings Court
Don Giovanni Hotel Prague
Don Giovanni Hotel Prague
4 out of 5
Vinohradska 157a, Prague, 13020
Priset är 482 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 3 restauranger och 3 barer/lounger. Våra gäster brukar tala väl ...
4,4/5 Wonderful! (965 recensioner)
Super bra hotell👌
"Rum som ligger på nedre våningarna var som katastrof! men rum som var i högre våningar var absolut perfekta👌 Frukost helt underbar👌 Hotellet ligger bredvid tunnelbanan och man kan ta sig snabbt till sevärdheter i Prag. Mycket trevlig och super bra hotell👌"

Recension från 31 okt. 2021

Don Giovanni Hotel Prague
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
MN6 Luxury Suites
MN6 Luxury Suites
4 out of 5
Masarykovo nabrezi 6, Praha 2, Prague, 120 00
Priset är 1 182 kr per natt mellan 17 maj och 18 maj
Denna lägenhet för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och platt-tv. De populära sevärdheterna ...
4,4/5 Wonderful! (7 recensioner)
Great stay - amazing value for money.
"Had a great stat at MN6 Luxury Suites. Stayed in a 2br suite. Plenty of space, comfortable beds, great to have a full kitchen. Only detail is you have to pick up the key on a different adress (10 mins walk). Could probably be solved better. But - great place, perfect location - value for money ..."

Recension från 24 sep. 2021

MN6 Luxury Suites
EA ApartHotel Melantrich
EA ApartHotel Melantrich
3 out of 5
Praha 1 - Václavské Námestí 36 Staré Mes, Prague, 110 00
Priset är 524 kr per natt mellan 31 maj och 1 juni
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala väl om frukosten och ...
4/5 Very Good! (126 recensioner)
"Trevliga rum och trevlig personal, rent och fint."

Recension från 2 maj 2022

EA ApartHotel Melantrich
Emporio Prague Apartments
Emporio Prague Apartments
4 out of 5
Soukenická 6, Prague, 110 00
Priset är 681 kr per natt mellan 17 maj och 18 maj
Denna lägenhet för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Prag. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och daglig städning. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (493 recensioner)
Prag
"Bra läge, trevligt hotel i centrala Prag."

Recension från 14 okt. 2019

Emporio Prague Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Prag

Toppaktiviteter i Prag

Städer nära Prag