Prag

Reseguide
Prag som visar en stad och en å eller flod

Videoreseguide till Prag

Gamla slott och broar och hundratals kyrktorn karakteriserar Prag. Staden är som hämtad ur en saga.

Prag har en historia på över 1100 år och det märks överallt. Storslagna slott, utsmyckade kyrkor och charmiga broar ger staden ett medeltida utseende.Prag har varit huvudstad i tysk-romerska riket och Tjeckoslovakien. När Tjeckoslovakien upplöstes 1989 delades landet upp i Tjeckien och Slovakien. Sedan dess har Prag varit huvudstad i Tjeckien och har numera 1,3 miljoner invånare. Det kan vara svårt att göra sig förstådd på engelska i Prag, men det finns många guidade turer på olika språk.På bara några timmar kan du upptäcka nästan alla arkitektoniska stilar: renässans, gotik, barock, jugend och modernism. Praktiskt nog går det att se tre stilar i en och samma byggnad: Týnkyrkan (Týnský chrám). Under en hel weekend i Prag hinner du upptäcka ännu mer. Den mest kända moderna byggnaden i staden är det dansande huset (Tančící dům). Ta Karlsbron (Karlův most) över floden Moldau (på tjeckiska Vltava) till sevärdheter på båda sidor om floden. Floden avgränsar den gamla staden (Staré město) från delen där den stora Pragborgen (Pražský hrad) ligger.Besök Vyšehradslottet om du vill se trädgårdar och gamla befästningsmurar. Från murarna har du utsikt över Prags kyrktorn, till exempel S:t Vituskatedralen (Katedrála Sv. Víta). Titta också på de fascinerande gravstenarna på den judiska kyrkogården och medeltidsutställningen i Krutporten (Prašná brána). Prag är varmt på sommaren, medan vintern kan vara kall och snöig. Oavsett årstid kan du alltid passa på att prova några av de lokala bakverken och den lokala tjeckiska ölen. Boka ett semesterpaket till Prag, så hinner du med det mesta. Ta dig upp i några av de många utsiktspunkterna och se myllret av kyrktorn. Tillsammans med de medeltida murarna, takåsarna och skorstenarna bildar kyrktornen en vacker tavla av den medeltida staden. Dessutom har staden ett intressant konstliv och ett livligt nöjesutbud. Det är inte svårt att förstå att semestrar i Prag är populära.

Var kan jag bo i Prag?

Karlsbron som inkluderar en bro, en stad och historiska element

Prags stadskärna

Resenärer gillar Prags stadskärna för konstgallerierna, och du kan se mer av Prag om du hoppar på tunnelbanan på Karlovy Lázně hållplats eller Staroměstská Stop. Tillbringa lite tid med att kolla in sevärdheter som till exempel Torget i Gamla Stan och Kalrsbrons museum.

Prags stadskärna
Tjeckien som inkluderar historisk arkitektur, ett torg och en kyrka eller katedral

Staré Město

5/5(71 områdesrecensioner)

Upplev de populära butikerna i Staré Město. Torget i Gamla Stan är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Karlovy Lázně hållplats eller Národní Divadlo Stop om du vill se mer av Prag.

Staré Město
Prag som inkluderar en stad

Prag 1

4,5/5(59 områdesrecensioner)

De populära butikerna och konstgallerierna är bara några exempel på saker att utforska i Prag 1. Besök berömda sevärdheter som Torget i Gamla Stan och Kungliga vägen, och hoppa på tunnelbanan på Staroměstská station eller Staroměstská Stop om du vill se mer av staden.

Prag 1
Nove Mesto som visar en hamn eller havsbukt

Prag 2

Det stora restaurangutbudet och de fascinerande museerna är bara några exempel på saker att utforska i Prag 2. Du kan besöka berömda sevärdheter som Fredstorget och Riegrovy Sady, och hoppa på tunnelbanan på Náměstí Míru Stop eller Náměstí Míru station om du vill se mer av staden.

Prag 2