Det kan finnas reserestriktioner för Tjeckien med anledning av covid-19.

PragCzech Republic

Gamla slott och broar och hundratals kyrktorn karakteriserar Prag. Staden är som hämtad ur en saga.

Prag har en historia på över 1 100 år och det märks överallt. Storslagna slott, utsmyckade kyrkor och charmiga broar ger staden ett medeltida utseende.

Prag har varit huvudstad i tysk-romerska riket och Tjeckoslovakien. När Tjeckoslovakien upplöstes 1989 delades landet upp i Tjeckien och Slovakien. Sedan dess har Prag varit huvudstad i Tjeckien och har numera 1,3 miljoner invånare. Det kan vara svårt att göra sig förstådd på engelska i Prag, men det finns många guidade turer på olika språk.

På bara några timmar kan du upptäcka nästan alla arkitektoniska stilar: renässans, gotik, barock, jugend och modernism. Praktiskt nog går det att se tre stilar i en och samma byggnad: Týnkyrkan (Týnský chrám). Under en hel weekend i Prag hinner du upptäcka ännu mer. Den mest kända moderna byggnaden i staden är det dansande huset (Tančící dům).

Ta Karlsbron (Karlův most) över floden Moldau (på tjeckiska Vltava) till sevärdheter på båda sidor om floden. Floden avgränsar den gamla staden (Staré město) från delen där den stora Pragborgen (Pražský hrad) ligger.

Besök Vyšehradslottet om du vill se trädgårdar och gamla befästningsmurar. Från murarna har du utsikt över Prags kyrktorn, till exempel S:t Vituskatedralen (Katedrála Sv. Víta). Titta också på de fascinerande gravstenarna på den judiska kyrkogården och medeltidsutställningen i Krutporten (Prašná brána).

Prag är varmt på sommaren, medan vintern kan vara kall och snöig. Oavsett årstid kan du alltid passa på att prova några av de lokala bakverken och den lokala tjeckiska ölen. Boka ett semesterpaket till Prag, så hinner du med det mesta.

Ta dig upp i några av de många utsiktspunkterna och se myllret av kyrktorn. Tillsammans med de medeltida murarna, takåsarna och skorstenarna bildar kyrktornen en vacker tavla av den medeltida staden. Dessutom har staden ett intressant konstliv och ett livligt nöjesutbud. Det är inte svårt att förstå att semestrar i Prag är populära.

Videoreseguide till Prag

Var ska man bo i Prag?

Prag som inkluderar en stad

Prag 1

4.5/5Wonderful!(59 områdesrecensioner)

De populära butikerna och konstgallerierna är bara några exempel på saker att utforska i Prag 1. Besök berömda sevärdheter som Karlsbron och Astronomiska uret i Prag, och hoppa på tunnelbanan på Staroměstská Stop eller Karlovy Lázně hållplats om du vill se mer av staden.

Prag 1
Tjeckien som inkluderar historisk arkitektur, ett torg och en kyrka eller katedral

Staré Město

5/5Exceptional!(71 områdesrecensioner)

Upplev de populära butikerna i Staré Město. Astronomiska uret i Prag är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Staroměstská station eller Staroměstská Stop om du vill se mer av Prag.

Staré Město
Nove Mesto som visar järnvägsobjekt, historiska element och en stad

Nové Město

4.5/5Wonderful!(150 områdesrecensioner)

Wenceslas-torget och Det dansande huset är några av de främsta sevärdheterna i Nové Město, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Štěpánská Stop eller Vodičkova Stop om du vill besöka fler sevärdheter i området.

Nové Město
Nove Mesto som visar en hamn eller havsbukt

Prag 2

Det stora restaurangutbudet och de fascinerande museerna är bara några exempel på saker att utforska i Prag 2. Du kan besöka berömda sevärdheter som Det dansande huset och Slottet Vysehrad, och hoppa på tunnelbanan på I. P. Pavlova Station eller Bruselská Stop om du vill se mer av staden.

Prag 2
Mala Strana presenterar landskap och en stad

Malá Strana

4.5/5Wonderful!(31 områdesrecensioner)

Resenärer brukar välja Malá Strana för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Hellichova hållplats eller Malostranské Náměstí hållplats och kolla in berömda sevärdheter som Lennon-muren.

Malá Strana
TV-tornet Zizkov som inkluderar modern arkitektur

Prag 3

3.5/5Good!(8 områdesrecensioner)

Överväg att besöka TV-tornet Zizkov och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Prag 3. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Nákladové Nádraží Žižkov Stop eller Biskupcova hållplats.

Prag 3

Topphotell i Prag

Grandior Hotel Prague
Grandior Hotel Prague
5 out of 5
Na Porici 42, Prag
Priset är 510 kr per natt mellan 9 nov. och 10 nov.

Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, tio minuters promenad från Palladium shoppingcenter, Stadshuset och Powder Tower. Mucha Museum och Torget i Gamla Stan ...

4.5/5Wonderful! (3,930 recensioner)
Bra läge, fint hotell

"Väldigt rent och fräscht. Utmärkt frukost med stor variation. Trevlig personal."…"

Recension från 24 juli 2020

Grandior Hotel Prague
Hotel Kings Court
Hotel Kings Court
5 out of 5
U Obecniho Domu 3, Prag
Priset är 978 kr per natt mellan 16 nov. och 17 nov.

Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Kungliga vägen, Stadshuset och Palladium shoppingcenter. Astronomiska uret i Prag och Torget i Gamla Stan ligger ...

4.7/5Exceptional! (1,766 recensioner)

"Centralt toppenhotell! Stora rum, sköna sängar, litet fint SPA, otrolig bra frukost med stort utbud."…"

Recension från 6 mars 2020

Hotel Kings Court
Grand Majestic Hotel Prague
Grand Majestic Hotel Prague
4.5 out of 5
Truhlarska 16, Prag
Priset är 463 kr per natt mellan 9 nov. och 10 nov.

Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Palladium shoppingcenter och Stadshuset. Powder Tower och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. ...

4.5/5Wonderful! (2,227 recensioner)
Klassiker

"Lugn o fint Ställe,,,En gammal Goding som har charm"…"

Recension från 8 mars 2020

Grand Majestic Hotel Prague
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i Prag

Golden Prague Rooms
Golden Prague Rooms
4 out of 5
Elisky Krasnohorske 4, Prag, Czech Republic
Priset är 328 kr per natt mellan 5 nov. och 6 nov.

Denna lägenhet i Prag 1 ligger fem minuters promenad från Parizska-gatan, Torget i Gamla Stan och Gamla judiska kyrkogården. Astronomiska uret i Prag och Jungfru ...

4.2/5Very Good! (183 recensioner)
Satisfied

"Walking distance to old town and the central city. Had some issues with the door lock which in fact could improve. Comfortable bed, nice interior and overall very clean."…"

Recension från 27 dec. 2019

Golden Prague Rooms
Salvator Superior Apartments
Salvator Superior Apartments
4 out of 5
Revolucní 1201/18, Prag
Priset är 422 kr per natt mellan 30 okt. och 31 okt.

Detta lägenhetshotell i Prag 1 ligger fem minuters promenad från Kungliga vägen, Palladium shoppingcenter och Stadshuset. Torget i Gamla Stan och Astronomiska ...

4.4/5Excellent! (710 recensioner)
Helt ok med grymt läge

"Fantastiskt läge med gångavstånd till det mesta. Lite tråkigt att inte ha någon balkong. Beställde bubbel till rummet men fick istället en flaska rödvin. Blev besviken över det. Annars fin lägenhet."…"

Recension från 7 sep. 2019

Salvator Superior Apartments
Seven Wishes Boutique Residence
Seven Wishes Boutique Residence
4 out of 5
14 Vítkova, Prag, Hlavní mesto Praha
Priset är 1 227 kr per natt mellan 17 nov. och 18 nov.

Denna lägenhet i Prag 8 ligger mindre än 2 km från Karlin musikteater, Astronomiska uret i Prag och Torget i Gamla Stan. Stadshuset och Powder Tower ligger också ...

4.6/5Exceptional! (54 recensioner)
Nice, clean and affordable place

"We had the studio apartment, which was nice and clean and had everything we needed, even coffee and a dish washer which was much appreciated. It's very spacious. We came an hour later than we had expected and the receptionist was there waiting for us. She was very nice and informative. This place ..."…"

Recension från 11 jan. 2020

Seven Wishes Boutique Residence
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Prag

Toppaktiviteter i Prag

Recensioner av Prag

4.7

Toppdestination

5 - Fantastiskt
200
5 - Fantastiskt 69.68641114982579%
4 - Bra
83
4 - Bra 28.9198606271777%
3 - Okej
2
3 - Okej 0.6968641114982579%
2 - Under förväntan
1
2 - Under förväntan 0.34843205574912894%
1 - Väldigt dåligt
1
1 - Väldigt dåligt 0.34843205574912894%

4/5 - Bra

Verifierad resenär

1 jan. 2020

Trevliga restauranger med otroligt god mat. Vacker stadskärna.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

10 dec. 2019

Underbar stad!

5/5 - Fantastiskt

Aja

10 dec. 2019

Väldigt mycket folk och trångt överallt vid jultid, besökt Prag på våren fanns mycket turister även då men lättare att bese sevärdheterna.

4/5 - Bra

Hans

25 nov. 2019

Man ska vara medveten om att Prag är uppfyllt av turister, det är många led av turister på torget vid klocktornet och på Karlsbron. Slottet är det mindre folk och har en fantastisk vy över Prag. Vi gjorde en guidad ölprovar tur en kväll, mycket bra.

5/5 - Fantastiskt

Christina

15 nov. 2019

Väldigt vacker stad, mysigt att gå och titta på allt som finns där. Mängder av mysiga restauranger och uteserveringar, Vi kommer nog att åka dit igen så vi kan se det vi inte hann med denna gången.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

4 nov. 2019

Riktigt vacker stad med otroligt vackra byggnader. Folket var väldigt bra på engelska och maten fantastisk

Städer nära Prag

Foto av AmandakHey

Pruhonice

Foto av Alba and John

Únětice