Belo Horizonte

Reseguide
Gruvmuseum som inkluderar historiska element och interiörer
Staden Belo Horizonte är en solig tillflyktsort i bergen med fantastiska parker, konstgallerier, teatrar och historiska monument.

Den brasilianska staden Belo Horizonte omges av stora parker och berg. Den grundades på 1800-talet och huvudnäringen var gruvindustrin. Om du ska resa till Belo Horizonte idag kommer du till en av Brasiliens största städer, ett centrum för mode, konst och affärer.

Åk på en tur till det populära stationstorget Praça de Estação i centrum. Håll utkik efter museet som även är en före detta tågstation. Titta på utställningar om gamla yrken som skomakare och metallarbetare.

Stanna kvar i centrum och besök den första kyrkan som byggdes i Belo Horizonte, San José-kyrkan, Igreja São José. Beundra den storslagna fasaden, de gotiska spirorna och de målade glasfönstren. Kyrkan är en vanlig mötesplats för både resenärer och lokalinvånare.

I närheten av San José-kyrkan ligger gruvmuseet, Museu Mineiro. Här kan du lära dig mer om gamla verktyg och se gamla möbler och andra föremål från 1700-talet. Titta på de olika skulpturerna med gruvtema och de andra konstverken som visas upp.

Under resor till Belo Horizonte kan du tillbringa kvällen på en av stadens främsta konstinstitutioner, konstpalatset Palácio das Artas, som är både en teater och ett galleri. Lyssna på konserter med klassisk musik och andra musikframträdanden i den rymliga konserthallen som har en fin akustik.StadsdelenSavassiär känd för sitt nattliv och sina många restauranger. Här kan du äta kötträtter som tillagats på vedeldad spis och mineiroost som tillverkas på lokala mejerier. Drick caipirinhadrinkar eller lokalproducerat kaffe medan du lyssnar på brasiliansk rock eller dansar samba.

Planera gärna ditt besök till Belo Horizonte i samband med någon av de internationella festivalerna som bland annat handlar om fotografi, kortfilmer och serietidningar. Titta på en fotbollsmatch på arenan Mineirão, som kommer att vara en av Brasiliens värdarenor under fotbolls-VM 2014.

Temperaturen i Belo Horizonte är relativt stadig under hela året, med varmt och blött väder från november till slutet av mars och varma och torra vintermånader. Till Belo Horizonte tar du dig via den internationella flygplatsen, som ligger omkring 4 mil norr om staden. Du kan även resa hit med buss från andra större städer i Brasilien.

Var kan jag bo i Belo Horizonte?

Hotel Vivenzo
Hotel Vivenzo
3.5 out of 5
Rua Antonio De Albuquerque 54, Belo Horizonte, MG, 30112-010
Priset är 649 kr per natt mellan 2 apr. och 3 apr.
649 kr
per natt
2 apr. - 3 apr.
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
8,4/10 Very Good! (1 005 recensioner)
Rekommenderas!
"Väldigt fint och rent. Modernt och bra frukost. Nästan all personal i receptionen kunde även spanska eller engelska. Enda att anmärka på var att sängen var väldigt hård och ac:en gjorde rummet till Antarktis. Men set verkar vara standard för alla ställen på som vi varit på här hittills. För att summera ..."

Recension från 13 aug. 2019

Hotel Vivenzo
Linx Confins
Linx Confins
3.5 out of 5
Rodovia LMG 0800, KM 7,9, Confins, MG, 33400-000
Priset är 750 kr per natt mellan 14 apr. och 15 apr.
750 kr
per natt
14 apr. - 15 apr.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Confins. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och gratis flygtransfer. Våra gäster brukar ...
8,8/10 Excellent! (787 recensioner)
Satisfacao
"Sempre hospedo aqui ! Atendimento muito bom, quantos e banheiro tudo novinho e limpo! Nunca preciso esperar muito p a van nia buscar ou levar p aeroporto! Sempre nos mandam e-mail c descontos e informações!"

Recension från 18 dec. 2019

Linx Confins
 Ouro Minas Hotel Belo Horizonte, Dolce by Wyndham
Ouro Minas Hotel Belo Horizonte, Dolce by Wyndham
4.5 out of 5
Avenida Cristiano Machado 4001 Ipiranga, Belo Horizonte, MG, 31910-810
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 882 kr per natt mellan 4 apr. och 5 apr.
882 kr
per natt
4 apr. - 5 apr.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar ...
8,6/10 Excellent! (959 recensioner)
Boka annat hotel.
"Hela hotellet luktade mat. Dålig ventilation. Inga grönsaker i frukost buffé. Hotellet behöver renoveras. Inget gratis vatten eller kaffe och te. Kortläsaren i hissen funkar inte alltid."

Recension från 11 nov. 2019

Ouro Minas Hotel Belo Horizonte, Dolce by Wyndham
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Cheverny Apart Hotel
Cheverny Apart Hotel
3 out of 5
Rua Timbiras, 1492, Lourdes, Belo Horizonte, MG, 30140-061
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
8,6/10 Excellent! (229 recensioner)
Min Födelsestaden!
"Treviliga personalen! Och jätte bra placerat är hotellet!"

Recension från 14 feb. 2022

Cheverny Apart Hotel
Mercure Belo Horizonte Vila Da Serra Hotel
Mercure Belo Horizonte Vila Da Serra Hotel
3.5 out of 5
Alameda da Serra, 405 - Vila da Serra, Nova Lima, MG, 34000-000
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Nova Lima. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster ...
8/10 Very Good! (265 recensioner)
Muito bom
"Gostei muito da qualidade da cama, do café da manhã e cortesia dos funcionários"

Recension från 19 sep. 2022

Mercure Belo Horizonte Vila Da Serra Hotel
Mercure Belo Horizonte Savassi Hotel
Mercure Belo Horizonte Savassi Hotel
3.5 out of 5
Rua Cicero Ferreira 10, Bairro Serra, Belo Horizonte, MG, 30220-040
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra ...
8/10 Very Good! (167 recensioner)
"Hotel limpo e confortável, café da manhã bom, muito bem localizado."

Recension från 23 jan. 2023

Mercure Belo Horizonte Savassi Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Belo Horizonte