Belo Horizonte

Reseguide
Franciskus av Assisi-kyrkan såväl som en liten grupp av människor
Staden Belo Horizonte är en solig tillflyktsort i bergen med fantastiska parker, konstgallerier, teatrar och historiska monument.

Den brasilianska staden Belo Horizonte omges av stora parker och berg. Den grundades på 1800-talet och huvudnäringen var gruvindustrin. Om du ska resa till Belo Horizonte idag kommer du till en av Brasiliens största städer, ett centrum för mode, konst och affärer.

Åk på en tur till det populära stationstorget Praça de Estação i centrum. Håll utkik efter museet som även är en före detta tågstation. Titta på utställningar om gamla yrken som skomakare och metallarbetare.

Stanna kvar i centrum och besök den första kyrkan som byggdes i Belo Horizonte, San José-kyrkan, Igreja São José. Beundra den storslagna fasaden, de gotiska spirorna och de målade glasfönstren. Kyrkan är en vanlig mötesplats för både resenärer och lokalinvånare.

I närheten av San José-kyrkan ligger gruvmuseet, Museu Mineiro. Här kan du lära dig mer om gamla verktyg och se gamla möbler och andra föremål från 1700-talet. Titta på de olika skulpturerna med gruvtema och de andra konstverken som visas upp.

Under resor till Belo Horizonte kan du tillbringa kvällen på en av stadens främsta konstinstitutioner, konstpalatset Palácio das Artas, som är både en teater och ett galleri. Lyssna på konserter med klassisk musik och andra musikframträdanden i den rymliga konserthallen som har en fin akustik.StadsdelenSavassiär känd för sitt nattliv och sina många restauranger. Här kan du äta kötträtter som tillagats på vedeldad spis och mineiroost som tillverkas på lokala mejerier. Drick caipirinhadrinkar eller lokalproducerat kaffe medan du lyssnar på brasiliansk rock eller dansar samba.

Planera gärna ditt besök till Belo Horizonte i samband med någon av de internationella festivalerna som bland annat handlar om fotografi, kortfilmer och serietidningar. Titta på en fotbollsmatch på arenan Mineirão, som kommer att vara en av Brasiliens värdarenor under fotbolls-VM 2014.

Temperaturen i Belo Horizonte är relativt stadig under hela året, med varmt och blött väder från november till slutet av mars och varma och torra vintermånader. Till Belo Horizonte tar du dig via den internationella flygplatsen, som ligger omkring 4 mil norr om staden. Du kan även resa hit med buss från andra större städer i Brasilien.

Var kan jag bo i Belo Horizonte?

ibis Styles Confins Aeroporto
ibis Styles Confins Aeroporto
3 out of 5
Rodovia LMG 800, Km 02, Lagoa Santa, Minas Gerais, 33400-000
Priset är 581 kr per natt mellan 16 dec. och 17 dec.
581 kr
per natt
16 dec. - 17 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Lagoa Santa. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och gratis flygtransfer. Våra gäster ...
4,3/5 Excellent! (766 recensioner)
Boa estadia
"Achei o Check in muito demorado"

Recension från 3 dec. 2022

ibis Styles Confins Aeroporto
Linx Confins
Linx Confins
3.5 out of 5
Rodovia LMG 0800, KM 7,9, Confins, MG, 33400-000
Priset är 653 kr per natt mellan 6 jan. och 7 jan.
653 kr
per natt
6 jan. - 7 jan.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Confins. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och gratis flygtransfer. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Excellent! (743 recensioner)
Satisfacao
"Sempre hospedo aqui ! Atendimento muito bom, quantos e banheiro tudo novinho e limpo! Nunca preciso esperar muito p a van nia buscar ou levar p aeroporto! Sempre nos mandam e-mail c descontos e informações!"

Recension från 18 dec. 2019

Linx Confins
 Ouro Minas Hotel Belo Horizonte, Dolce by Wyndham
Ouro Minas Hotel Belo Horizonte, Dolce by Wyndham
4.5 out of 5
Avenida Cristiano Machado 4001 Ipiranga, Belo Horizonte, MG, 31910-810
Priset är 797 kr per natt mellan 19 dec. och 20 dec.
797 kr
per natt
19 dec. - 20 dec.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (920 recensioner)
Boka annat hotel.
"Hela hotellet luktade mat. Dålig ventilation. Inga grönsaker i frukost buffé. Hotellet behöver renoveras. Inget gratis vatten eller kaffe och te. Kortläsaren i hissen funkar inte alltid."

Recension från 11 nov. 2019

Ouro Minas Hotel Belo Horizonte, Dolce by Wyndham
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Max Savassi Apart Service
Max Savassi Apart Service
3.5 out of 5
R. Antônio de Albuquerque, 335, Belo Horizonte, MG, 30112-010
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och fitnesscenter ...
4/5 Very Good! (333 recensioner)
Um bom hotel e bem localizado
"Bom atendimento, bom café da manhã e excelente localização para bares e compras"

Recension från 30 nov. 2022

Max Savassi Apart Service
Mercure Belo Horizonte Savassi Hotel
Mercure Belo Horizonte Savassi Hotel
3.5 out of 5
Rua Cicero Ferreira 10, Bairro Serra, Belo Horizonte, MG, 30220-040
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra ...
4/5 Very Good! (163 recensioner)
Atente, mas pode melhorar, a diária supõem isso.
"Precisa melhorar os colchões e verificar o dispenser de shampoo, além de disponibilizar toalhas mais limpas."

Recension från 3 aug. 2022

Mercure Belo Horizonte Savassi Hotel
Ramada by Wyndham Belo Horizonte Lourdes
Ramada by Wyndham Belo Horizonte Lourdes
3 out of 5
Av. Álvares Cabral, 967, Lourdes, Belo Horizonte, MG, 30170-001
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Belo Horizonte. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice dygnet ...
4,2/5 Very Good! (158 recensioner)
Vale muito a pena se hospedar aqui nesse hotel !
"Incrível!!! Boa recepção de boas-vindas da equipe do hotel. Super limpo todos os espaços. Café da manhã muito bom! Quarto excelente, super espaçoso e aconchegante. Liberdade para receber visitas como se estivesse em minha própria casa!"

Recension från 14 nov. 2022

Ramada by Wyndham Belo Horizonte Lourdes
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Belo Horizonte