Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Dansande huset

Den här moderna byggnaden liknar inte något annat i Prags traditionella stadsbild.

Prag har en rik byggnadshistoria med en mängd olika byggnadsstilar. En av de allra mest speciella byggnaderna är det dansande huset (Tančící dům) som uppfördes mellan 1992 och 1996. Det kurviga huset består till största delen av glas och skiljer sig markant från de gamla husen runt omkring. Besök det dansande huset om du vill se ett unikt byggnadsverk eller äta på den populära restaurangen som ligger i huset.

Titta på huset på avstånd för att verkligen se hur det skiljer sig från de andra husen. Husets utformning är ett bra exempel på dekonstruktivism som karaktäriseras av kontrollerat kaos och förvrängning. Kontrasten mellan det dansande huset och de omgivande byggnaderna i barock och jugend är slående.

Arkitekterna bakom huset är den kroatienfödde tjecken Vlado Milunić och kanadensaren Frank Gehry. Duon möttes av stor skepsis när de presenterade huset. Trots det har det dansande huset blivit ett älskat landmärke i Prag. Byggnaden avbildas till och med på ett tjeckiskt mynt från 2012.

När du har beundrat huset färdigt från utsidan är det dags att gå in. Ta en drink i baren på bottenvåningen och ta sedan hissen till takterrassen. Där kan du äta på Céleste, en av de bästa restaurangerna i Prag. Resten av huset är stängt för allmänheten.

Njut av det moderna europeiska köket medan du ser solen gå ned över staden och Pragborgen. Varje tisdags- och onsdagseftermiddag hålls det vinprovningar i huset som du kan delta i.

Dansande huset ligger i Nya staden och går att nå till fots på en kvart från Vaclavplatsen. Det går också att åka tunnelbana och spårvagn till huset. Restaurangen Céleste är öppen till lunch och middag, men stängd söndagar.


Andra sevärdheter i Prag


Karta

Hotell nära Det dansande huset

Se alla 1 963 boenden nära Det dansande huset
Grandium Prague 821 kr
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prag
   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Mucha Museum, Wenceslas-torget och Jindrisska-tornet. Museum of Communism och Torget i Gamla Stan ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Muzeum Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Prag centralstation promenerar du på 6 minuter.

  Grandior Hotel Prague 697 kr
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Prag
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger tio minuters promenad från Stadshuset och Powder Tower. Palladium shoppingcenter och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Florenc Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 9 minuter.

   Hotel Majestic Plaza 610 kr
   Hotel Majestic Plaza

   Hotel Majestic Plaza

   Stepanska 33, Prag
     
    4.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, tio minuters promenad från Neues Stadthaus, Lucerna-palatset och Wenceslas-torget. Mucha Museum och Museum of Communism ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Mustek Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till I. P. Pavlova Station promenerar du på 8 minuter.

    Vienna House Andel's Prague 696 kr
    Vienna House Andel's Prague

    Vienna House Andel's Prague

    Stroupeznickeho 21, Prag
      
     4.5 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 5, mindre än 3 km från Novy Smichov shoppingcenter, Karlsbron och Wenceslas-torget. Prags slott och Astronomiska uret i Prag ligger endast 3 km härifrån. Andel Station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Smichovske Nadrazi Station promenerar du på 16 minuter.

     Corinthia Hotel Prague 730 kr
     Corinthia Hotel Prague

     Corinthia Hotel Prague

     Kongresova 1, Prag
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell ligger i Prag 4, 0,6 km från Prag-mässan. Vysehrad Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Svatoplukova spårvagnshållplats promenerar du på 8 minuter.

      K+K Hotel Central Prague 870 kr
      K+K Hotel Central Prague

      K+K Hotel Central Prague

      Hybernska 10, Prag
        
       4.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Kungliga vägen, Hybernia teatern och Powder Tower. Stadshuset och Praça da República ligger också fem minuter härifrån. Masaryokovo station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 7 minuter.

       Michelangelo Grand Hotel Prague 859 kr
       Michelangelo Grand Hotel Prague

       Michelangelo Grand Hotel Prague

       Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Prag
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta familjevänliga hotell i Prag ligger i ett historiskt område, tio minuters promenad från Wenceslas-torget och Astronomiska uret i Prag. Torget i Gamla Stan och Det dansande huset ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Narodni trida Station och Mustek Station ligger inom fem minuters gångavstånd.

        Hotel Caesar Prague 610 kr
        Hotel Caesar Prague

        Hotel Caesar Prague

        Myslikova 1959/15, Praha 1-Nove Mesto, Prag
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell med historisk profil i Prag 1 ligger tio minuters promenad från Czech Technical University, Det dansande huset och Prags nationalteater. Lucerna-arkaden och Wenceslas-torget ligger också en kvarts promenad härifrån. Karlovo Namesti Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Narodni trida Station promenerar du på 6 minuter.