Början av huvudsektionen
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Dansande huset

Den här moderna byggnaden liknar inte något annat i Prags traditionella stadsbild.

Prag har en rik byggnadshistoria med en mängd olika byggnadsstilar. En av de allra mest speciella byggnaderna är det dansande huset (Tančící dům) som uppfördes mellan 1992 och 1996. Det kurviga huset består till största delen av glas och skiljer sig markant från de gamla husen runt omkring. Besök det dansande huset om du vill se ett unikt byggnadsverk eller äta på den populära restaurangen som ligger i huset.

Titta på huset på avstånd för att verkligen se hur det skiljer sig från de andra husen. Husets utformning är ett bra exempel på dekonstruktivism som karaktäriseras av kontrollerat kaos och förvrängning. Kontrasten mellan det dansande huset och de omgivande byggnaderna i barock och jugend är slående.

Arkitekterna bakom huset är den kroatienfödde tjecken Vlado Milunić och kanadensaren Frank Gehry. Duon möttes av stor skepsis när de presenterade huset. Trots det har det dansande huset blivit ett älskat landmärke i Prag. Byggnaden avbildas till och med på ett tjeckiskt mynt från 2012.

När du har beundrat huset färdigt från utsidan är det dags att gå in. Ta en drink i baren på bottenvåningen och ta sedan hissen till takterrassen. Där kan du äta på Céleste, en av de bästa restaurangerna i Prag. Resten av huset är stängt för allmänheten.

Njut av det moderna europeiska köket medan du ser solen gå ned över staden och Pragborgen. Varje tisdags- och onsdagseftermiddag hålls det vinprovningar i huset som du kan delta i.

Dansande huset ligger i Nya staden och går att nå till fots på en kvart från Vaclavplatsen. Det går också att åka tunnelbana och spårvagn till huset. Restaurangen Céleste är öppen till lunch och middag, men stängd söndagar.


Andra sevärdheter i Prag


Karta

Hotell nära Det dansande huset

Se alla 2 358 boenden nära Det dansande huset
Iron Gate Hotel and Suites 730 kr
Iron Gate Hotel and Suites

Iron Gate Hotel and Suites

Michalska 19, Prag
   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger nära Kungliga vägen och Astronomiska uret i Prag. Torget i Gamla Stan och Stavovské divadlo-teatern ligger också fem minuter härifrån. Národní třída station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Muzeum Station promenerar du på 12 minuter.

  Novotel Praha Wenceslas Square 1 009 kr
  Novotel Praha Wenceslas Square

  Novotel Praha Wenceslas Square

  Katerinska 38, Prag
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Nové Město ligger tio minuters promenad från Tjeckiens nationalmuseum och Wenceslas-torget. Det dansande huset och Astronomiska uret i Prag ligger också 2 km härifrån. I. P. Pavlova Station och I. P. Pavlova Stop ligger inom fem minuters gångavstånd.

   Art Nouveau Palace Hotel 739 kr
   Art Nouveau Palace Hotel

   Art Nouveau Palace Hotel

   Panska 12, Prag
     
    5.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Prag ligger fem minuters promenad från Mucha Museum och Stavovské divadlo-teatern. Wenceslas-torget och Astronomiska uret i Prag ligger också tio minuter härifrån. Muzeum Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Masaryokovo station promenerar du på 8 minuter.

    Prague Holiday Apartments 518 kr
    Prague Holiday Apartments

    Prague Holiday Apartments

    Janáčkovo nábreží 19, Prag, Czech Republic
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Denna lägenhet i Prag 5 ligger 15 minuters promenad från Det dansande huset och Prags nationalteater. Karlsbron och Wenceslas-torget ligger också 2 km härifrån. Karlovo Namesti Station ligger på 10 minuters gångavstånd och till Anděl station promenerar du på 10 minuter.

     Old Town Square Hotel
     Old Town Square Hotel

     Old Town Square Hotel

     Staromestske Namesti 20, Prag
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Prag ligger nära Kungliga vägen, Astronomiska uret i Prag och Torget i Gamla Stan. Karlsbron och Stavovské divadlo-teatern ligger också tio minuter härifrån. Národní třída station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Malostranská station promenerar du på 12 minuter.

      BoHo Prague Hotel 1 132 kr
      BoHo Prague Hotel

      BoHo Prague Hotel

      Senovážná 4, Prag
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger nära Na Prikope och Powder Tower. Wenceslas-torget och Astronomiska uret i Prag ligger också tio minuter härifrån. Masaryokovo station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Hlavní station promenerar du på 9 minuter.

       Michelangelo Grand Hotel Prague 1 047 kr
       Michelangelo Grand Hotel Prague

       Michelangelo Grand Hotel Prague

       Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Prag
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta familjevänliga hotell i Prag ligger i ett historiskt område, tio minuters promenad från Wenceslas-torget och Astronomiska uret i Prag. Torget i Gamla Stan och Det dansande huset ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Národní třída station ligger på 2 minuters gångavstånd och till Karlovo Namesti Station promenerar du på 8 minuter.

        Dancing House – Tančící dům hotel 920 kr
        Dancing House – Tančící dům hotel

        Dancing House – Tančící dům hotel

        Jiráskovo Námestí 6, Prag
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Nové Město ligger nära Det dansande huset och Slavic Island. Czech Technical University och Karlstorget ligger dessutom tio minuter härifrån. Karlovo Namesti Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Národní třída station promenerar du på 12 minuter.