Egmond aan Zee

Reseguide
Känner du dig sugen på en härlig strandsemester? Vill du njuta såväl av solen som av spännande kultur? Följ då med på en resa till Egmond aan Zee!

Egmond aan Zee är det perfekta stället för dig som vill koppla av och tillbringa en skön weekend på stranden. Samtidigt har du chans att göra trevliga dagsutflykter till städerna Alkmaar och Bergen strax intill.

Samhället Egmond aan Zee har en lång historia. Fiskare slog sig ned längs kusten redan på 900-talet. En by växte långsamt fram, men delar av det gamla byområdet har faktiskt numera spolats bort av havet. Dagens strandpromenad befinner sig där byns centrum tidigare låg! Turismen tog fart efter andra världskriget och sedan dess har resor till Egmond aan Zee blivit riktigt populära bland resenärer som önskar en lugn och avkopplande semester.

Koppla av på stranden eller fotografera den vackra fyren J.C.J van Speijk. Ta långa promenader längs stranden eller upptäck den från hästryggen. Om du fortsätter tillräckligt långt hamnar du i någon av grannbyarna, till exempel Bergen aan Zee. Mellan de båda badorterna ligger Noordhollands Duinreservaat, ett stort naturreservat med skogar och sanddyner som passar perfekt för underbara fotvandringar. Under din resa till Egmond aan Zee kan du även passa på att göra en dagsutflykt till Bergen eller Alkmaar. Slå dig ned på ett gatukafé i vackra Bergen eller klättra upp till toppen av våghuset på Waagplein i Alkmaar.

Promenera i skogen och längs sanddynerna, utforska stranden till häst, bada i havet eller upptäck området på cykel. När du bokar ett weekendpaket till Egmond aan Zee får du inte tråkigt en sekund! Eftersom byn är så liten är det även enkelt att utforska den till fots. Du parkerar kostnadsfritt på gatorna under lågsäsong.

Egmond aan Zee har ingen tågstation, så om du inte reser hit med egen bil är det enklast att ta bussen. Ta tåget till Alkmaar och sedan bussen till Egmond aan Zee. Om du är på bilsemester i Nederländerna och anländer söderifrån följer du skyltarna mot Amsterdam och tar sedan A9 mot Alkmaar. Om du i stället kommer från nordost följer du dammvallen Afsluitdijk.

Oavsett om du reser hit med din partner eller med hela familjen, kan du se fram emot en riktigt härlig weekend i Egmond aan Zee!

Fletcher Badhotel Egmond aan Zee
Fletcher Badhotel Egmond aan Zee
3 out of 5
Parallelweg 2, Egmond aan Zee, 1931 EW
Priset är 1 396 kr per natt mellan 4 sep. och 5 sep.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Egmond aan Zee. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och parkering. Våra gäster brukar tala väl om ...
3,1/5 (87 recensioner)
Strandnära
"Bra placerat hotell precis vid dynerna och stranden. Lite små rum med smala trappor och korridorer. I stort sett ett bra hotell med lite familjär känsla"

Recension från 19 juli 2015

Fletcher Badhotel Egmond aan Zee
Lobster
Lobster
72 Boulevard, Egmond aan Zee, NH, 1931 CZ
Priset är 112 785 kr per natt mellan 11 aug. och 12 aug.
Denna lägenhet vid stranden ligger i Egmond aan Zee. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och strand. De populära sevärdheterna Noordhollands ...
Lobster
Hotel Sonnevanck
Hotel Sonnevanck
2.5 out of 5
Wilhelminastraat 114 - 116, Egmond aan Zee, 1931 BT
Detta hotell ligger i Egmond aan Zee. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och terrass. Våra gäster brukar tala väl om frukosten och den hjälpsamma ...
3,9/5 Very Good! (213 recensioner)
"Die super Freundlichkeit des Chefs und das leckere Frühstück"

Recension från 7 aug. 2022

Hotel Sonnevanck
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Egmond aan Zee