Gdańsk

Reseguide
Gdansk Crane som inkluderar en å eller flod
Utforska medeltida gator kantade av smala radhus i denna polska hamnstad, formad av århundraden av sjöfart, som spelade en central roll i andra världskriget.

Gdansk blev känt för världen som andra världskrigets första slagfält. Staden är numera till största delen återuppbyggd och många väljer att resa till Gdansk för dess pittoreska kullerstensgator, torg och kaféer.

Är du på besök över en weekend får du inte missa att vandra runt i Gamla staden för en inblick i Gdansks medeltida historia. Varje kvarter är fullproppat av smala radhus med röda tak. Promenera utmed de mysiga kullerstensgatorna och torgen och håll ögonen öppna efter de originella, drakformade stuprörsutkastarna.

Gamla staden hyser också Gdansks mest kända byggnader. Vandra norrut från Dluga-gatan längs floden Motlawa så kommer du snart till den enorma Gdansk-kranen. Denna imponerande lastlyftare byggdes på 1300-talet och var den mest kraftfulla kranen i det medeltida Europa. Följ Dluga-gatan väster ut för att nå den majestätiska Gyllen porten, en stadsport som uppfördes i början av 1600-talet. Medan du är i Gamla staden får du inte missa Heliga Marias kyrka, som dominerar Gdansks stadssilhuett. Klättra upp i kyrktornet för en fågelvy över staden.

Utanför den medeltida stadskärnan bär Gdansk spår av 1900-talets omtumlande historia och många historieintresserade planerar resor till Gdansk av denna anledning. Westerplatte, en halvö vid stadens norra utkant, var en av utgångspunkterna för Hitlers invasion av Polen. Den episka strid som följde var andra världskrigets första. Se kasernruinerna och det ståtliga monumentet över de 180 polska försvarare som under sju dagar lyckades stå emot 3 500 tyska angripare.

På sommaren kan du ta en dagstur med bil eller buss till Krynika Morska. Denna semesterstad med strandläge ligger en timme öster om Gdansk på en smal landtunga mellan Östersjön och den visträckta Vistulalagunen. Sola på stränderna och promenad längs de skogsbeklädda lederna som erbjuder panoramautsikt över Gdanskbukten.

Gdansk ligger på Polens norra kustlinje. Boka ett weekenpaket med flyg eller färja, eller åk på en naturskön fyra timmar lång tågresa från Warszawa. Eftersom de flesta av Gdansks sevärdheter ligger inom ett litet område behöver man knappast en bil, men det kan vara praktiskt för dagsturer utanför staden.

Var kan jag bo i Gdańsk?

Hanza Hotel
Hanza Hotel
4 out of 5
Tokarska 6, Gdansk, Pomerania, 80-888
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 077 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Gdańsk. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,6/5 Wonderful! (959 recensioner)
Gdansk en pärla nära oss
"Härligt hotell mitt i centrum med utsikt över hamnen, hiss bra reception, trevlig restaurang."

Recension från 24 mars 2022

Hanza Hotel
Puro Gdańsk Stare Miasto
Puro Gdańsk Stare Miasto
4 out of 5
ul. Stagiewna 26, Gdansk, Pomerania, 80-750
Priset är 946 kr per natt mellan 17 juli och 18 juli
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Gdańsk. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,6/5 Exceptional! (960 recensioner)
Wow vilket hotell.
"Lyxigaste hotellet jag bott på. 100% rent på rummen. Härlig takbar. Snygg inredning. Behjälplig personal. Nä verkligen toppen. 11av 10."

Recension från 8 mars 2022

Puro Gdańsk Stare Miasto
Radisson Hotel & Suites, Gdansk
Radisson Hotel & Suites, Gdansk
4 out of 5
Chmielna 10-25, Gdansk, 80-748
Priset är 928 kr per natt mellan 17 juli och 18 juli
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Gdańsk. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (597 recensioner)
Bra långweekend
"En bra hotellvistelse centralt belägen och bra frukost,rekomenderas"

Recension från 11 dec. 2021

Radisson Hotel & Suites, Gdansk
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Grano Apartments Nowa Motława
Grano Apartments Nowa Motława
4 out of 5
ul. Jaglana 4, Gdansk, 80-749
Priset är 1 447 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Detta lägenhetshotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Gdańsk. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (627 recensioner)
"Fin lägenhet. Bekväm dubbelsäng samt bäddsoffa där 2 barn fick plats. Tillgång till pool 1 timme om dagen. Fint och rent. Nära staden,ca 5 min promenad till centrum."

Recension från 27 feb. 2022

Grano Apartments Nowa Motława
Grano Apartments Premium Old Town
Grano Apartments Premium Old Town
4 out of 5
3 Pszenna, Gdansk, Pomorskie, 80-749
Priset är 1 489 kr per natt mellan 4 juli och 5 juli
Detta lägenhetshotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Gdańsk. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. De populära sevärdheterna ...
4,9/5 Exceptional! (7 recensioner)
"Ideales Hotel"

Recension från 4 juni 2022

Grano Apartments Premium Old Town
Apartments Browar Gdanski by Renters
Apartments Browar Gdanski by Renters
3.5 out of 5
Lelewela 6, 20A, Gdansk, Pomeranian Voivodeship, 80-001
Denna lägenhet har 3,5 stjärnor och ligger i Gdańsk. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och 8 badrum. De populära sevärdheterna Manhattan Shoppingcenter ...
4,4/5 Excellent! (5 recensioner)
Hyvä hintalaatu suhde
"Helppo chek in, koodit oviin tulivat päivää ennen. Tyynyt olivat huonot ja sänky kulunut. Keittiö tarvikkeet löytyivät. Hyvä sijainti."

Recension från 15 juni 2022

Apartments Browar Gdanski by Renters
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Gdańsk

Städer nära Gdańsk