Sopot

Reseguide
Sopot

En weekendresa till Sopot tar dig till en älskad kustort i Polen, där du kan upptäcka en av Europas längsta träpirer, lyxiga affärer och stora sandstränder.

Sopot erbjuder en trevlig blandning av intryck, och denna livliga stad vid kusten uppskattas av både lokalbor och turister. Här kan du se traditionella, 100år gamla villor strax intill moderna byggnader. Under en weekend i Sopot kan du utforska historia och kultur om dagen och sedan dansa natten lång i de många charmiga barerna och nattklubbarna. Du kan också besöka den breda, gyllene stranden mitt i hjärtat av staden.

Boka en resa till Sopot och gör som rika och berömda har gjort sedan tidigt 1800-tal. Idag är det definitivt fler än bara de rikaste som har möjlighet att besöka Sopot, men staden är fortfarande populär bland de övre klasserna. Gör som de och koppla av i trendiga barer och kaféer, eller besök en stillsam och familjevänlig glassbar.

Om du vill veta mer om Sopots historia kan du besöka Sopots museum vid kusten. Styr sedan kosan till State Art Gallery, som främst visar polsk konst. Galleriet ligger i den ombyggda spaanläggningen Dom Zdrojowy, där en varm källa bubblar upp.

Denna glada och livliga stad har inte ont om underhållningsattraktioner. Om du promenerar längs gatan Ulica Bohaterów Monte Cassino, som sträcker sig från stationen till piren, passerar du Krzywy Domek och den något ovanliga lindansarstatyn på vägen. Den skapades av den polske skulptören Jerzy Kedziora, och ser ut att trotsa gravitationen. Gå förbi det livliga torget Plac Zdrojowy ner till den berömda piren Molo, som är känd som en av Europas längsta träpirer och sträcker sig hela 512meter ut i Danzigbukten. En liten bit norr om Molo ligger stadens Grand Hotel från 1927.

Du kan även ta en tur till Opera Leśna, en stor amfiteater med plats för 5000åskådare som ligger i ett kulligt skogsområde i Sopot. Besök staden under augusti för att ta del av Sopots internationella sångfestival, som är en populär sångtävling som lockar åskådare från runt om i Polen och andra länder.

Sopot ligger 15kilometer nordväst om Gdańsk och betraktas som en del av en stadstriangel tillsammans med Gdańsk och Gdynia. De tre städerna delar ett stort lokaltrafikssystem.

Var kan jag bo i Sopot?

Default Image

Centrala Sopot

4,5/5(14 områdesrecensioner)

Spaanläggningarna och barerna är några av de saker som gör Centrala Sopot så speciellt. Passa på att besöka Monte Cassino Street eller Grand Hotel när du ändå utforskar området.

Centrala Sopot
Default Image

Dolny Sopot

4,5/5(17 områdesrecensioner)

Stränderna, spaanläggningarna och barerna är bara några exempel på vad resenärer uppskattar mest med Dolny Sopot. Kolla in Grand Hotel eller Sopots strand när du ändå utforskar området.

<