Gotlands län

Sverige
Gotland som visar en stenstrand och kustutsikter
Härliga stränder, spännande raukar, underbar natur och inte minst den vackra gamla staden Visby har gjort Gotland till ett av Sveriges populäraste turistmål.

Så snart du kliver av färjan i Visby känner du att något har förändrats. Du har lämnat fastlandet bakom dig och här väntar en spännande ö med egna dofter och ljud, en vacker och annorlunda natur och massor av saker att se och göra. Runt hela ön ligger härliga badstränder och det räcker att du höjer blicken så ser du den allra första sevärdheten – Visbys gamla ringmur.Börja din resa till Gotland med att upptäcka Visby. Den här gamla medeltidsstaden var en gång i tiden en viktig handelsstad för tyska Hansan och arvet från den tiden har fått leva kvar. Klättra upp i ett av de många tornen i den 3,6 km långa ringmuren eller gå in i någon av de vackra kyrkoruinerna. Under Medeltidsveckan som hålls här varje sommar kan du uppleva tornerspel och en stor medeltidsmarknad, men även under resten av året finns det gott om hantverksbodar och små butiker för spännande shopping.Har du med dig familjen passar det perfekt att besöka Kneippbyn Sommarland strax utanför Visby med massor av åkattraktioner och vattenrutschkanor. Här finns även en Pippiteater utanför Villa Villekulla, som är originalhuset från filmerna om Pippi Långstrump. De långa sandstränderna i Ljugarn och Tofta passar utmärkt för sköna bad och på ett av alla de trevliga kaféerna på Gotland kan du prova öns specialitet – saffranspannkaka med salmbärssylt!Den södra delen av Gotland är den lummigaste och här hittar du den stora och berömda rauken Hoburgsgubben. En rauk bildas när mjukare berg nöts bort av vattnet och den hårda kärnan av kalksten blir kvar. Ännu fler raukar finns på Fårö dit du åker med färja över smala Fårösund. Digerhuvud på Fårö är Sveriges största raukområde med hundratals fantastiskt formade raukar.Att resa till Gotland går mycket smidigt via färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Det finns även en flygplats strax utanför Visby.En weekendresa till Gotland eller en riktigt lång och skön sommarsemester kan bli ett härligt minne för livet. Den vackra ön och den underbara naturen får dig snabbt på gott humör.

Populära städer i Gotlands län

Visby som visar gatuliv
Visby
Historisk, Ruiner och Naturparker
Boka en resa till Visby och låt dig förtrollas av en historisk stämning och spännande evenemang året om i rosorna och ruinernas stad.

Saker att besöka

  • Almedalen
Gotlands Tofta
Gotlands Tofta
Familjevänlig, Romantiskt och Shopping
Romantiska Gotlands Tofta väntar: golf, krogar och mycket mer!
Gotland som inkluderar en solnedgång, klippig kustlinje och en sandstrand
Slite
- Golf
Utforska Slite: golf och mycket mer!
Lärbro
Lärbro
Öar, Historisk och Museer
Åk till Lärbro och upplev utsikt över vackra öar, historiska sevärdheter och museer.
Ljugarn
Ljugarn
Stränder och Monument
Ljugarn väntar: stränder, monument och mycket mer!
Fårösund
Fårösund
Rekreation, Öar och Katedraler
Kom iväg till Fårösund! Upplev utsikten över öarna, katedralen och parkerna.