Hanoi

Reseguide
Hanoi som inkluderar cykling såväl som en kvinna

Fördjupa dig i den traditionella asiatiska livsstilen i Vietnams vackra huvudstad där det finns en mångfald av marknader, dockteatrar, sjöar och gamla tempel.

Passa på att smaka på typisk vietnamesisk mat under din resa till Hanoi, se på unika föreställningar och blicka ut över några av de mest fängslande vyerna i Sydostasien. Tack vare stadens rika kulturarv och stormiga förflutna finns det många intressanta sevärdheter att utforska i denna livliga stad, där det bor 2,6 miljoner människor i den centrala delen.

Hanoi blev landets huvudstad för drygt 1 000 år sedan, när staden fortfarande kallades för Thang Long (”uppåtstigande draken”). Namnet ändrades till Ha Noi (”mellan två floder”) år 1831. Sedan dess har staden ockuperats av fransmännen och japanerna och bombats av amerikanerna, händelser som har lämnat tydliga spår. Trots allt detta har Hanoi förblivit en traditionell och stolt stad, något som besökarna märker under sina resor till Hanoi.

De språkliga och kulturella skillnaderna kan vara både begränsande och intressanta. Till exempel anser vietnameserna att det är oförskämt att peka med fingret. Du bör istället använda hela handen. Kom ihåg detta när du besöker marknaden Dong Xuan.

Denna marknad ligger i Gamla stan, ett bra ställe om du är på jakt efter souvenirer, traditionella handlare och typisk vietnamesisk och fransk mat. Prova på pho (soppa med risnudlar) och Vietnams populäraste öl, Bia Hoi, för att få en försmak av Orienten. På kvällen kan du gå till den närliggande dockteatern Thang Long Water Puppet Theatre där man återskapar spännande legender fyllda med drakar.

Lär dig mer om Hanois legender i de tempel som omger sjöar som Hoan Kiem (”det återbördade svärdets sjö”) och Ho Tay (”västra sjön”).

I Ho Chi Minh-mausoleet ligger de balsamerade kvarlevorna efter Nordvietnams revolutionära och vördade ledare. Lär dig mer om hans ständiga kamp för sitt lands frihet på Ho Chi Minh-museet.

Boka en resa med en träbåt till Ha Long-bukten där du får kryssa på det turkosfärgade vattnet runt små kalkstensöar.

För att ta dig runt i Hanoi kan du hyra cykel eller betala för att åka i en traditionell cykeltaxi, en ”cyclo”. Kollektivtrafikens bussar är billiga och tar dig runt i hela staden. Om du stannar en taxi ska du förhandla fram ett fast pris i dong (valutan i Vietnam) eftersom taxametrarna ofta är manipulerade.

Sofitel Legend Metropole Hanoi
Sofitel Legend Metropole Hanoi
5 out of 5
15 Ngo Quyen Street, Hoan Kiem District, Hanoi, 10000
Priset är 2 316 kr per natt mellan 19 maj och 20 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Hanoi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 3 restauranger och 3 barer/lounger. Våra gäster brukar tala ...
4,8/5 Exceptional! (991 recensioner)
Classic and contemporary gem
"Top class hotel."

Recension från 11 apr. 2017

Sofitel Legend Metropole Hanoi
O'Gallery Premier Hotel & Spa
O'Gallery Premier Hotel & Spa
4 out of 5
122 Hang Bong Street, Hoan Kiem, Hanoi, 100000
Priset är 407 kr per natt mellan 16 juni och 17 juni
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Hanoi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och spatjänster på plats. Våra gäster brukar tala ...
4,7/5 Exceptional! (992 recensioner)
"Personal var toppen. Det gäller all personal. De var mkt mån om oss. Bra läge, bra rym även om vi hade ett mindre rum. Det jag har att anmärka på var att det är lyhört."

Recension från 7 feb. 2020

O'Gallery Premier Hotel & Spa
The Oriental Jade Hotel
The Oriental Jade Hotel
5 out of 5
No. 92-94 Hang Trong Str., Hoan Kiem, Hanoi, Hanoi, 10000
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 749 kr per natt mellan 15 juni och 16 juni
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Hanoi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,8/5 Exceptional! (470 recensioner)
Personalen var toppen
"Hotellet ligger i gamla sta’n där ytan på husen är mindre och skicket äldre. Rummen är ganska små men det funkar fint om man inte ska vara en längre tid. De har heltäckningsmatta vilket jag tycker är ett minus. Personalen var fantastiska och gjorde vistelsen trevlig. Bra frukost med lite västerländska ..."

Recension från 23 jan. 2020

The Oriental Jade Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Somerset Grand Hanoi
Somerset Grand Hanoi
4.5 out of 5
49 Hai Ba Trung Street, Hoan Kiem District, Hanoi, 10000
Priset är 1 006 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta lägenhetshotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Hanoi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 3 restauranger. Våra gäster ...
4,4/5 Wonderful! (804 recensioner)
"Bra stor lägenhet. Trevlig personal och bra service. Centralt läge."

Recension från 21 dec. 2017

Somerset Grand Hanoi
Elegant Suites Westlake
Elegant Suites Westlake
5 out of 5
10B Dang Thai Mai Street, Tay Ho District, Hanoi
Priset är 1 150 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
Detta lägenhetshotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Hanoi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 2 barer/lounger. Våra gäster ...
4,5/5 Wonderful! (499 recensioner)
Utmärkta lägenheter
"Bra placering och utmärkta faciliteter. Stora lägenheter med sköna sängar."

Recension från 8 nov. 2016

Elegant Suites Westlake
Luxury Apartment in Vinhomes Metropolis
Luxury Apartment in Vinhomes Metropolis
3.5 out of 5
29 Lieu Giai, Ba Dinh, Hanoi, 100000
Priset är 718 kr per natt mellan 17 maj och 18 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Hanoi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 8 restauranger och parkering. Våra gäster ...
5/5 Exceptional! (13 recensioner)
"ロケーションが良いです。"

Recension från 28 apr. 2022

Luxury Apartment in Vinhomes Metropolis
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Hanoi

Toppaktiviteter i Hanoi