Vietnam

Reseguide
Halong Bay presenterar en ravin eller kanjon, en kuststad och klippig kustlinje
Res till Vietnam och utforska ett asiatiskt land som trollbinder sina besökare med urgamla tempel, moderna skyskrapor, skogklädda berg och vidunderliga stränder.

Vietnam är ett land med en växande ekonomi, moderna transportmedel och många fascinerade turister. Vidare är det ett energiskt land med allt från moderna städer till historiskt viktiga platser och hisnande vacker natur.

Ett bra tips är att inleda din semester i Vietnam med ett besök i Hanoi, landets kulturella huvudstad sedan mer än 1000år. Här kan du lära dig mer om det historiska och kulturella arvet efter landets många olika etniska grupper på Vietnams etnografiska museum och få ett lokalt perspektiv på Vietnamkriget på B52 Victory Museum. Andra unika upplevelser som står till buds är en rundvandring i Litteraturtemplet, en byggnad från 900-talet som är tillägnad den kinesiske filosofen Konfucius, eller ett tidigt morgonpass tai chi tillsammans med lokalbefolkningen intill Hoan Kiem-sjön.

I södra Vietnam ligger Ho Chi Minh-staden, som är ett av landets nav för affärslivet och finanssektorn. Här tornar skyskraporna upp sig över urgamla tempel och byggnader från kolonialtiden. Marknadsstånden samsas om utrymmet med trendiga barer och exklusiva butiker.

Här kan du beundra utsikten från Saigon Skydeck, en observationsplattform i den 68våningar höga skyskrapan Bitexco Financial Tower, eller besöka 1700-talstemplet Giac Lam Pagoda och den omgivande parken. Vill du ha en trevlig kulturupplevelse kan du se en föreställning på Saigons operahus.

En mer äventyrlig upplevelse hittar du cirka fyra mil utanför Saigon, där du får huka dig för att ta dig fram genom Cu Chi-tunnlarna, ett enormt underjordiskt byggnadskomplex som användes av soldater under Vietnamkriget.

Landet bjuder också på vidsträckta landsbygdsområden där du kan ta en båttur längs Vinh Longs trånga kanaler i Mekongdeltat, ströva bland kullar och dalar i Sapa i nordvästra delen av landet eller vandra längs bergsstigar i de centralt belägna högländerna.

Längs Vietnams kust finns också fantastiska stränder. Vad sägs om att vila ut under en palm på Nha Trang-stranden eller snorkla vid strandresortenVung Tau?

Du kan resa till Vietnam via någon av de tre stora internationella flygplatserna som finns i Hanoi, Ho Chi Minh-staden och Da-Nang. Cykel- eller mopedrickshaw är ett roligt sätt att ta sig runt i städerna, och ett annat alternativ är att hyra bil eller cykel. Många turister undviker lokalbussarna, eftersom de ofta är fullpackade och saknar luftkonditionering.

En semester i Vietnam är ett bra val för dig som vill ha kultur, historia och vacker natur.

Populära städer i Vietnam

Operahuset som visar teaterscener, nattliv och en skyskrapa
Ho Chi Minh-staden
Restauranger, Shopping och Museer
Vietnams största stad är känd för sina franska och kinesiska influenser, livliga marknader och boulevarder fulla med motorcyklar.

Saker att besöka

  • Operahuset
  • Dong Khoi-gatan
  • Ho Chi Minh-stadens rådhus
Da Nang som visar en kuststad och landskap
Da Nang
Utsikt mot stranden, Floder och Avkoppling
Upplev en av Vietnams största städer som bjuder på vackra stränder, historiska platser och en tillbakalutad atmosfär.

Saker att besöka

  • Marmorbergen
  • Danang Cathedral
  • Linh Ung Pagoda
Hanoi som inkluderar cykling såväl som en kvinna
Hanoi
Turer, Sjöar och Shopping
Fördjupa dig i den traditionella asiatiska livsstilen i Vietnams vackra huvudstad där det finns en mångfald av marknader, dockteatrar, sjöar och gamla tempel.

Saker att besöka

  • Thang Long Water Puppet Theatre
  • St. Joseph's Cathedral
Phu Quoc som visar en marina och öfoton
Phu Quoc
Utsikt mot stranden, Avkoppling och Öar
Utforska avslappnande Phu Quoc: stränder, utsikt över vackra öar, ekoturism och mycket mer!

Saker att besöka

  • Sao Beach
  • Phu Quocs strand
Nha Trang som visar en kuststad, motorcykelkörning och gatuliv
Nha Trang
Utsikt mot stranden, Simning och Öar
En av Vietnams mest välkända strandstäder erbjuder blågrönt vatten och vit sand, kaféer, historiska platser och restauranger som serverar välsmakande lokala rätter.
Da Lat
Da Lat
Sjöar, Turer och Avkoppling
Upplev avslappnande Da Lat: sjöutsikt, kaféer, skog och mycket mer!

Populära sevärdheter i Vietnam

Vietnam

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: