Skatudden

Helsingfors
Skatudden som visar historisk arkitektur och en kyrka eller katedral

Upplev art nouveau-arkitekturen från tidigt 1900-tal från ett pariserhjul på Skatudden, ute på en liten ö.

Skatudden är en smältdegel av eklektisk arkitektur och spännande fornminnen från tiden då Ryssland styrde Helsingfors. I detta område, som till större delen har sina rötter i tidigt 1900-tal, hittar du Västeuropas största rysk-ortodoxa kyrka och en mindre hamn med kryssningsfartyg. Vandra längs med de mysiga gatorna och beundra den intressanta arkitekturen.

Den majestätiska Uspenskijkatedralen hälsar alla besökare välkomna till områdets nordvästra del. Den storslagna mörkröda fasaden, med gröna spiror och gyllene kupoler kommer att lämna dig förtrollad. Gå in i kyrkan för att se hur dess utsmyckade långhus skiljer sig från den enkla interiör som finns i stadens lutherska kyrkor.

Avnjut en picknick på gräsmattan i detta fridfulla område. Vandra uppför kullen till kyrkan, där du har panoramautsikt över Skatuddens nejder. Ta en tur i Finnair Skywheel och upplev en utsikt från 40 meters höjd.

Bland sevärdheterna finns också anläggningen med gula byggnader från det som en gång var gamla sjöbaracker, samt den ovanliga kubliknande byggnaden som är Stora Ensos huvudkontor. Utforska Lotsgatan och dess många byggnader i art nouveau-stil. Tallberghuset är en av höjdpunkterna med sina svarta torn och röda fasad.

Ströva genom den lilla hamnen i distriktets södra del. Ta färjan till ett internationellt resmål, till exempel till det populära Tallin. Hamnen har en restaurang och flera butiker. Här finns också en marknad som har öppet under eftermiddagarna, där du kan strosa omkring bland stånden och köpa souvenirer och färsk fisk.

Lär dig mer om grannskapets förfinade status och konstnärliga atmosfär – här bor bland annat den förre finske presidenten Mauno Koivisto och kompositören Einojuhani Rautavaara. Området är tekniskt sett en ö eftersom en konstgjord kanal avdelar den från fastlandet. För att ta dig dit går du bara över en av de tre broarna.

Skatudden är en udde belägen strax öster om centrala Helsingfors. Från Helsingfors järnvägsstation promenerar du österut i 15 minuter för att nå den smala kanal som avskiljer ön från fastlandet. Ta bussen till någon av de många hållplatserna på den lilla ön. Till de närbelägna sevärdheterna hör Senatstorget, statyn Havis Amanda och Salutorget.


Populära sevärdheter i Skatudden


Topphotell i Skatudden

Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Katajanokka
3.5 out of 5
Kanavakatu 1, Helsinki, 00160
Full återbetalning
Priset är 1 302 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Helsingfors. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fitnesscenter och parkering. De populära sevärdheterna ...
4,7/5 Exceptional! (109 recensioner)
"Great and comfortable room. It comes with everything you need to make you feel like you’re at home while away. It comes with a dishwasher and your own laundry machine with detergent. I couldn’t believe it. It has a great mini kitchen and comfortable bed. However, there is no TV if you want that. ..."

Recension från 1 maj 2022

Noli Studios Katajanokka
Scandic Grand Marina
Scandic Grand Marina
4 out of 5
Katajanokanlaituri 7, Helsinki, 00160
Priset är 1 502 kr per natt mellan 19 juni och 20 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Helsingfors. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster ...
4,1/5 Very Good! (962 recensioner)
Bra scandicvistelse
"Gratis upgrade till familjerum var ett plus! Pga covidrestriktionerna var bastu och gym stängt. Bra scandicfrukost som var öppet till kl. 10 på vardagar. Gångavstånd till de flesta sevärdheter."

Recension från 7 jan. 2022

Scandic Grand Marina
Eurohostel
Eurohostel
2 out of 5
Linnankatu 9, Helsinki, 00160
Priset är 549 kr per natt mellan 1 juni och 2 juni
Detta vandrarhem ligger i Helsingfors. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och bastu. Våra gäster brukar tala väl om boendets utmärkta skick i sina ...
3,7/5 Good! (990 recensioner)
enkelt, rent, lugnt
"Jag behövde enkel övernattning med goda förbindelser i centrala Helsingfors. Är nöjd. Trevligt mottagande. Åt ingen frukost så kan inte säga ngt om det."

Recension från 28 sep. 2020

Eurohostel
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
4 out of 5
Merikasarminkatu 1 A, Helsinki, Uusimaa, 00160
Priset är 1 774 kr per natt mellan 26 maj och 27 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Helsingfors. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Wonderful! (997 recensioner)
"Underbara sängar, fräst o rent. Trevligt personal."

Recension från 23 maj 2019

Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
2ndhomes Katajanokka 2BR apartment with sauna
2ndhomes Katajanokka 2BR apartment with sauna
3 out of 5
Katajanokankatu 5, Helsinki, 00100
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Helsingfors. Här har du tillgång till gratis wi-fi, platt-tv och kök. De populära sevärdheterna Helsingfors domkyrka ...
5/5 Exceptional! (2 recensioner)
"The apartment was in a great location. Very close to grocery store and walking distance to stores."

Recension från 27 nov. 2019

2ndhomes Katajanokka 2BR apartment with sauna
Aalto Seaside Suite - Katajanokka
Aalto Seaside Suite - Katajanokka
4 out of 5
Katajanokanranta 1 C, Helsinki, 00160
Denna lägenhet för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Helsingfors. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. De populära sevärdheterna ...
4,4/5 Excellent! (10 recensioner)
:)
":)"

Recension från 23 maj 2019

Aalto Seaside Suite - Katajanokka
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i SkatuddenSkatudden

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: