Hessen

Tyskland
Neroberg som inkluderar en stad, landskap och åkrar
Koppla av på ett spa, gå på vinprovning, besök medeltida städer och se landskapets böljande kullar på din weekendresa till fantastiska Hessen.

Hessen är ett förbundsland i Tyskland med skiftande geografi och många historiska och kulturella städer. Landsbygden präglas av berg och vingårdar, medan städerna är fyllda av kullerstensgränder, vinproducenter och vacker arkitektur. På din resa till Hessen kan du upptäcka en mängd fascinerande sevärdheter, allt från vulkaner till dramatiska minnesmärken.

Se till att du tar in det lokala kulturutbudet under din weekend i förbundslandets mest välkända och största stad, Frankfurt. Här i Tysklands ledande finansstad pryder Deutsche Bank-Hochhaus och Europeiska centralbankens moderna skyskrapor stadsbilden.

De ger en tydlig kontrast från stadens mer historiska pärlor, som det gamla medeltida försvarstornet Eschenheimer Turm. Passa på att se Kaiserdom St. Bartholomäus, Alte Oper och Goethe-Haus under din weekend i Hessen. Judiska museet, Deutsches Filmmuseum och Tyska arkitekturmuseet är perfekta för dig som gillar lärorika upplevelser.

Förbundslandets huvudstad, Wiesbaden, är en historisk kurort som är känd för sina termalbad. Se till att du inte missar Neues Rathaus Wiesbaden och Kurhaus, som ligger mitt i Weisbadens spaträdgård Kurpark under din weekendresa. Unna dig en välförtjänt spabehandling på ett termiskt spa.

Res till någon av byarna utanför staden om du behöver lite miljöombyte. Varför inte resa norrut till Herbstein? Här finns flera spaanläggningar och även ett gammalt vulkanområde. Eller till vinförsäljarna och de historiska byggnaderna i Rüdesheim am Rhein? Här kan du åka Rüdesheims linbana över den vackra dalen och ta in utsikten över bergen och floden Rhen. Res vidare till det ståtliga minnesmärket Niederwalddenkmal, som är en symbol för enighet.

På vingårdarna runt om i området kan du provsmaka olika sorters cider och vindruvsarter. Passa även på att prova Handkäse mit Musik under din weekendresa, en populär osträtt i trakten som serveras med rå lök. I Frankfurt hittar du även inhemska bakverk och såser.

Förbundslandet Hessen ligger i västra Tyskland och angränsar till bl.a. Niedersachsen, Bayern och Rheinland-Pfalz. Res hit med flyg till Frankfurt och ta sedan Intercitytåg (IC) för att resa runt i delstaten och resten av landet.

I det sofistikerade och charmiga Hessen hittar du ett område fyllt av stadstraditioner, historiska byar och vingårdar.

Populära städer i Hessen

Frankfurt
Frankfurt
Affärsresor, Sport och Museer
Tysklands enda skyskrapor hittar vi i Frankfurt, Europas ekonomiska huvudstad, som även är känd för sitt söta äppelvin och några av landets bästa museer.

Saker att besöka

 • Deutsche Bank Park
 • Städel Museum
 • The Squaire
Marktbrunnen som visar historiska element, en kyrka eller katedral och historisk arkitektur
Wiesbaden
Shopping, Historisk och Kaféer
Denna ”spastad” är mest känd för sina varma källor, men här finns också museer, parker, fin arkitektur och butiker att utforska.

Saker att besöka

 • Kurhaus
 • Biebrich palats
 • Hessian State Theatre
Kassel
Kassel
Historisk, Museer och Slott
Ge dig ut på vandring, gå på hockeymatch och upplev konst på en och samma dag.

Saker att besöka

 • Bergpark Wilhelmshöhe
 • Bergpark
 • Schloss Wilhelmshöhe
Rüdesheim am Rhein
Rüdesheim am Rhein
Historisk, Vingårdar och Slott
Under en weekend i Rüdesheim am Rhein kan du lära dig mer om områdets olika vindruvor, strosa längs de kullerstensbelagda gatorna i den gamla stadsdelen och ta en tur i linbanan över den magnifika terrängen.

Saker att besöka

 • Drosselgasse
 • Niederwald-monumentet
 • Burg Ehrenfels
Bad Homburg vor der Höhe
Bad Homburg vor der Höhe
Span, Kasinon och Monument
Åk till romantiska Bad Homburg vor der Höhe och upplev monument, historiska sevärdheter och slott.
Fulda som inkluderar historisk arkitektur, ett torg och en stad
Fulda
Trädgårdar, Affärsresor och Historisk
En timme från Frankfurt kan du se fram emot ett besök i en avslappnad stad, där den välkomnande småstadskänslan står i stark kontrast mot den pulserande storstaden i närheten, när du bokar din resa till Fulda.