Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Landvetter

Se alla hyrbilar i Landvetter

Upptäck Landvetter

Utforska Landvetter med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!

Boka hyrbil med Expedia i Landvetter

Hyra bil i Landvetter

Har du bokat flyg till Landvetter? Boka hyrbil i förväg på Expedia och hämta snabbt och enkelt upp bilen så snart du landar på Landvetter, flygplats eller anländer på annat sätt, för att ta dig till ditt hotell i Göteborg. Vi har ett stort utbud hyrbilar att välja mellan och du hittar lätt den typ som passar dig – vare sig du reser i affärer eller har med dig hela familjen. Lägg smidigt till den specialutrustning du behöver när du bokar.

De flesta som hyr bil i Landvetter åker snabbt vidare till storstaden Göteborg, men det finns gott om anledningar att stanna kvar i Landvetter och upptäcka vad Härryda kommun har att erbjuda. Här finns det många smultronställen som är lättåtkomliga med hyrbil. Ta del av områdets friluftsliv och aktiviteter och lär känna kommunen i egen takt.

Friluftsliv med hyrbil

I Härryda kommun finns hela 20 naturområden att urforska och i Landvetter har du alltid nära till skogar och sjöar med gott om badplatser, vandringsleder, kanotleder och mycket mera. I kommunen finns hela 160 sjöar och på nio ställen finns det badplatser som förvaltas av kommunen. Besök Frökens Udde eller Sjöholmen vid den närliggande Landvettersjön eller åk lite längre bort till Hornasjön eller Gingsjön. Samtliga badplatser har nära till parkering. Med så många sjöar finns det naturligvis även goda möjligeter till fiske. Packa snabbt och enkelt in fiskeutrustningen i hyrbilen och ge dig av mot bland annat Hornsjön eller Stockasjön. Här nappar abborre, gädda, sik och mört och det finns även put-and-take-fiske efter regnbåge och öring. Med glöm inte att köpa fiskekort! De säljs hos fiskevårdsområdesföreningarna och i vissa butiker.

Om du vill vandra eller motionera kan du köra 16 km österut från Landvetter till Hindås naturområde. Här börjar två långa vandringsleder – Vildmarksleden på 38,5 km och Knalleleden på 50 km. I Hindås kan du även åka längdskidor på vintern och de har elljusspår på upp till 7 km. Om du fortsätter två kilometer söderut kommer du till Klippans naturreservat där du kan ströva runt i en John Bauersk trollskog under ståtliga 150-åriga granar. Och detta är bara början.

Utflyktsmålen är nära med hyrbil

Landvetter med omnejd bjuder även på många andra aktiviteter och utflyktsmål. Ta bilen ut till Ridå Ridklubb i Mölnlycke och ge dig ut på en ridtur med en erfaren instruktör. Ridklubben välkomnar alla åldrar och kunskapsnivåer. Kör därefter vidare mot den fantastiska botaniska trädgården i Eskilsby, Peter Korns trädgård. Trädgården på två hektar har hela 4 000 intressanta växtarter från hela världen. Det är en hänförande doft- och synupplevelse som du sent glömmer. Om du vill utforska områdets historia gör du klokt i att fortsätta österut och besöka Rävlanda hembygdsförening. Här finns Gammelgården från 1750, en ladugård från tidigt 1800-tal, två vagnsmuseer, smidesverkstadsmuseum, snickeri- och slöjdmuseum samt skolmuseum. Kultur finns det gott om på Kulturhuset som även det ligger i Mölnlycke, ca 9 km från Landvetter. Med sitt läge vid ån har det blivit en mötesplats för unga och gamla, och här finns kafé, bibliotek och intressanta konstutställningar som avlöser varandra. Har du bokat din resa till Landvetter - passa på att boka din hyrbil redan nu och semestern är fixad.