Billiga flygbiljetter till Landvetter

Förslag på billiga flygresor till Landvetter

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 165 kr för enkelflyg och 388 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
SAS
Wizz Air
Eurowings
Braathens Regional Aviation
LOT-Polish Airlines
SAS
Eurowings
Braathens Regional Aviation
Brussels Airlines

Om Landvetter

Flyg till Landvetter

Ungefär 2 mil öster om Göteborg och några kilometer från samhället Landvetter ligger flygplatsen Göteborg Landvetter Airport, eller ”Landvetter flygplats” som den vanligtvis kallas. Flygplatsen är den näst största i Sverige efter Arlanda och en viktig knutpunkt för hela Västsverige.

Hit går flyg från många platser i Sverige, som Stockholm, Visby, Sundsvall och Borlänge, men det är den internationella trafiken som är störst. De viktigaste internationella flyglinjerna går mellan Göteborg Landvetter Airport och stora städer i Europa som London, Berlin, Paris och Bryssel, men det går även flyg till och från exempelvis Kanarieöarna och Mallorca och säsongsvis Mexiko, Thailand och Kuba.

Nära till hela Västsverige

Göteborg Landvetter Airport är framför allt en flygplats för Göteborgsregionen, men Borås, Alingsås, Stenungsund, Trollhättan, Uddevalla och flera andra orter ligger också inom nära håll. Goda kommunikationer gör att människor från hela Västsverige snabbt kan ta sig hit. Flygplatsen har sedan invigningen 1977 byggts ut i flera steg och numera reser ungefär 5 miljoner passagerare varje år via flygplatsen.

Själva samhället Landvetter är en mindre tätort med drygt 7 000 invånare. Landvetter ligger mycket vackert alldeles intill ett naturreservat med höga ekar och strax bredvid ligger Chalmers Golfklubbs golfbanor och Landvettersjön. På vintern kan man även åka längdskidor på konstsnöspåret Landehof.

Från Landvetter går det snabbt att ta sig till flygplatsen, fast egentligen ligger samhället Härryda ännu närmare. Anledningen till att flygplatsen fick namn efter Landvetter som ligger lite längre bort sägs vara att Härryda ansågs för svårt att uttala för utländska resenärer!

En stor och modern flygplats

Göteborg Landvetter Airport är en relativt stor flygplats och flera ombyggnationer under senare år har både ökat storleken och förbättrat servicen. Här finns idag ett trevligt shoppingcenter med många butiker både före och efter säkerhetskontrollen, till exempel två taxfree-butiker, flera modeaffärer, ett par butiker som säljer böcker och tidningar, några kiosker och en souveniraffär. Likaså finns det ett stort antal restauranger och kaféer både före och efter säkerhetskontrollen. Flyger du tidigt på morgonen och behöver hitta ett hotell nära Landvetter gör du det enkelt här.

På större delen av flygplatsen finns Wi-Fi med god täckning. Man surfar gratis de första tre timmarna, eller maximalt 100 MB, och därefter kan man köpa till extra surftid. Här finns även flera valutaväxlingskontor, några uttagsautomater, ett par lekplatser och ett rum för stillhet och meditation.

Enkelt att ta sig till och från flygplatsen

Det går lätt att ta sig till och från flygplatsen med bil och det finns gott om parkeringsplatser. För att få lägsta pris är det en bra idé att boka parkeringsplats i förväg. Från Göteborgs innerstad tar det ungefär 20 minuter att köra bil till flygplatsen och från Borås lite drygt 30 minuter. Det går även fint att ta flygbuss från Göteborg eller buss från exempelvis Ulricehamn, Jönköping eller Gränna.

Föredrar du att åka taxi avgår taxibilarna alldeles utanför ankomsthallen. Oftast finns ett fast pris till och från Göteborg eller Borås och det är en god idé att alltid fråga om priset innan avfärd. Föredrar du att hyra bil finns det ett stort antal biluthyrningsföretag som alla har sina uthyrningsdiskar intill parkeringshusen.

Populära flyg till Landvetter

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 165 kr för enkelflyg och 388 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS