Billiga flygbiljetter till Landvetter

Om Landvetter

Flyg till Landvetter

Ungefär 2 mil öster om Göteborg och några kilometer från samhället Landvetter ligger flygplatsen Göteborg Landvetter Airport, eller ”Landvetter flygplats” som den vanligtvis kallas. Flygplatsen är den näst största i Sverige efter Arlanda och en viktig knutpunkt för hela Västsverige.

Hit går flyg från många platser i Sverige, som Stockholm, Visby, Sundsvall och Borlänge, men det är den internationella trafiken som är störst. De viktigaste internationella flyglinjerna går mellan Göteborg Landvetter Airport och stora städer i Europa som London, Berlin, Paris och Bryssel, men det går även flyg till och från exempelvis Kanarieöarna och Mallorca och säsongsvis Mexiko, Thailand och Kuba.

Nära till hela Västsverige

Göteborg Landvetter Airport är framför allt en flygplats för Göteborgsregionen, men Borås, Alingsås, Stenungsund, Trollhättan, Uddevalla och flera andra orter ligger också inom nära håll. Goda kommunikationer gör att människor från hela Västsverige snabbt kan ta sig hit. Flygplatsen har sedan invigningen 1977 byggts ut i flera steg och numera reser ungefär 5 miljoner passagerare varje år via flygplatsen.

Själva samhället Landvetter är en mindre tätort med drygt 7 000 invånare. Landvetter ligger mycket vackert alldeles intill ett naturreservat med höga ekar och strax bredvid ligger Chalmers Golfklubbs golfbanor och Landvettersjön. På vintern kan man även åka längdskidor på konstsnöspåret Landehof.

Från Landvetter går det snabbt att ta sig till flygplatsen, fast egentligen ligger samhället Härryda ännu närmare. Anledningen till att flygplatsen fick namn efter Landvetter som ligger lite längre bort sägs vara att Härryda ansågs för svårt att uttala för utländska resenärer!

En stor och modern flygplats

Göteborg Landvetter Airport är en relativt stor flygplats och flera ombyggnationer under senare år har både ökat storleken och förbättrat servicen. Här finns idag ett trevligt shoppingcenter med många butiker både före och efter säkerhetskontrollen, till exempel två taxfree-butiker, flera modeaffärer, ett par butiker som säljer böcker och tidningar, några kiosker och en souveniraffär. Likaså finns det ett stort antal restauranger och kaféer både före och efter säkerhetskontrollen. Flyger du tidigt på morgonen och behöver hitta ett hotell nära Landvetter gör du det enkelt här.

På större delen av flygplatsen finns Wi-Fi med god täckning. Man surfar gratis de första tre timmarna, eller maximalt 100 MB, och därefter kan man köpa till extra surftid. Här finns även flera valutaväxlingskontor, några uttagsautomater, ett par lekplatser och ett rum för stillhet och meditation.

Enkelt att ta sig till och från flygplatsen

Det går lätt att ta sig till och från flygplatsen med bil och det finns gott om parkeringsplatser. För att få lägsta pris är det en bra idé att boka parkeringsplats i förväg. Från Göteborgs innerstad tar det ungefär 20 minuter att köra bil till flygplatsen och från Borås lite drygt 30 minuter. Det går även fint att ta flygbuss från Göteborg eller buss från exempelvis Ulricehamn, Jönköping eller Gränna.

Föredrar du att åka taxi avgår taxibilarna alldeles utanför ankomsthallen. Oftast finns ett fast pris till och från Göteborg eller Borås och det är en god idé att alltid fråga om priset innan avfärd. Föredrar du att hyra bil finns det ett stort antal biluthyrningsföretag som alla har sina uthyrningsdiskar intill parkeringshusen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Landvetter?
Om du ska flyga behöver du inte fundera länge på vilken flygplats som passar bäst. Landvetter har bara en, och den heter Göteborg (GOT-Landvetter).
Hur långt från centrala Landvetter ligger GOT?
Göteborg (GOT-Landvetter) ligger bara en kort resa med bil från livet och rörelsen i Landvetter. När du landar på flygplatsen är du 3 kilometer från stadens centrum.
Kan jag flyga till Landvetter?
Gå till våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Landvetter. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Landvetter?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Landvetter kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Landvetter med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Landvetter kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Landvetter?
När du reser med flyg till Landvetter anländer du till GOT. När du har stigit av planet och fått tag i ditt bagage är du inte mer än 3 kilometer från den centrala delen av staden.
Hur många flygbolag flyger till Landvetter?
Landvetter tar emot flyg från 24 flygbolag, som erbjuder flyg från minst 59 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Landvetter?
SAS och Ryanair är två av de ledande flygbolagen som kan erbjuda flyg till Landvetter. Många resenärer flyger från Stockholm, och SAS har störst utbud på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Landvetter?
Det blir mycket lättare att resa med flyg till en ny ort om man slipper mellanlandningar. Om du ska resa till Landvetter kan du känna dig trygg över att det går ungefär 462 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Landvetter från?
Många resenärer som flyger till Landvetter hoppar på planet från någon av flygplatserna i Stockholm, Gamla stadskärnan eller Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Landvetter?
Vilken stad du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Stockholm till Landvetter tar resan i genomsnitt 1 timme och 3 minuter. Ett flyg från Gamla stadskärnan brukar komma fram på uppemot 2 timmar och 24 minuter. Med Centrum som avreseort är du normalt i luften i ungefär 1 timme och 40 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Landvetter?
Alla har vi stött på sådana lyckostar som på något sätt kan hitta otroligt billiga biljetter vart de än åker. Skulle du vilja veta hur de gör? De väntar inte till sista minuten innan de bokar. Du skulle även kunna bredda sökningen och jämföra de olika alternativen. Om ditt resmål har mer än en flygplats skulle du kunna hitta lägre priser genom att resa till en flygplats som ligger lite längre bort. Sist men inte minst ska du vara beredd på att boka med en gång när du har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och en gnutta tur kan du leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Landvetter?
Vi har samlat all information du behöver för att resan ska gå så enkelt som möjligt. Följ bara våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja njuta av resten av Landvetter.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri flygtur är god planering. Vi börjar med det viktigaste: ditt pass, dina resedokument, dina bankkort och viktiga mediciner. Därefter bör du ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, såsom elektronik eller en god bok. Det kan även vara smart att packa ner din laddare, öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Slutligen bör du inte glömma att reservera plats i väskan för toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla fulla flaskor med balsam och hårgelé i dina incheckade väskor. Alla vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och brandfarliga eller explosiva objekt, exempelvis starka kemikalier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt ska vara det allra viktigaste när du bestämmer vad du ska ha på dig under flygresan. Tänk även noga igenom vad du ska ha för skor, eftersom det kan hända att fötterna blir lite svullna under resans gång. Välsittande skor med plan sula är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Utdragna perioder av stillasittande kan bidra till att orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som kan drabba några passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att dricka mycket, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Landvetter?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen blir din resa till Landvetter betydligt enklare. Har har vi samlat ihop några behändiga tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan dröjsmål.

  • Först och främst måste du presentera dina resedokument och ditt pass för säkerhetspersonalen. Försäkra dig om att du har allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle aktivera larmet, exempelvis skärp och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • All din elektronik, som bärbara datorer och surfplattor, måste också skannas.
  • Tandkräm, hårsprej och alla andra vätskor eller geler i ditt handbagage måste förvaras i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du eventuellt spara ett par minuter. Vandringskängor och andra kraftigare skor behöver ofta granskas separat, medan du förmodligen slipper detta med lättare sneakers.
  • Knivar och andra vassa föremål kan inte tas med i handbagaget. De kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen, så kom ihåg att lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Landvetter
Ankomstflygplats
Landvetter
IATA-kod för ankomstflygplats
GOT