Saker att göra i London

Aktiviteter, attraktioner och turer
London presenterar ett höghus, nattliv och en bro

London: Att göra under ditt besök

Världsmetropolen London är alltid ett klockrent val för svenska resenärer på jakt efter fartfyllda långhelger med familjen eller avkopplande middagar och kulturupplevelser på tu man hand. Oavsett årstid kommer du garanterat att hitta massor med roliga, intressanta och helt unika aktiviteter i London.

Alla sevärdheter i London på en biljett

London ligger på bekvämt avstånd bara några timmars flyg från Sverige. Landar du på Heathrow Airport är det bara att hoppa på snabbtåget Heathrow Express, som tar dig direkt in till centrala Londons Paddington Station på bara 15 minuter. Här får du en utmärkt startpunkt för att upptäcka alla aktiviteter London har att erbjuda. Varför inte inleda besöket i London med en busstur med hop-on/hop-off? Du får en ypperlig chans att fota de främsta sevärdheterna samtidigt som du kan njuta av solen på andra våningen i en öppen dubbeldäckare. Eftersom du kan hoppa av och på efter eget behag kan du ta en längre paus vid de sevärdheter du vill undersöka närmare. Har du en lång lista med attraktioner du vill se under ditt besök kan det löna sig att införskaffa The London Pass, som ger dig både inträde och förtur i kön till de flesta av Londons bästa sevärdheter.

Barnens London – saker att göra för hela familjen

Det råder ingen tvekan om att London är en alldeles utmärkt destination för familjer som vill fylla hela semestern med intressanta och roliga upplevelser. I stort sett alla Londons museer erbjuder interaktiva utställningar för yngre besökare, där de kan experimentera och upptäcka på egen hand – även om de inte kan språket. Science Museum, Victoria and Albert Museum och Natural History Museum är bara några av de stora favoriterna bland de minsta.

Äventyrslystna familjer kommer helt klart att älska en båttur i hisnande fart på Themsen, men skulle vädret inte vara på er sida under besöket finns det massor att hitta på inomhus. På Madame Tussauds London kan familjen se alla favoritkändisar, från popstjärnor till kända sportprofiler, och på Shrek’s Adventure kan barnen få chansen att träffa alla de charmiga karaktärerna från storfilmen. Har du gott om tid kan du kombinera inträdet till dessa två sevärdheter med inträde till spektakulära London Eye och det storslagna akvariet Sea Life, så får du ut så mycket som möjligt av slantarna.

Originella London-aktiviteter

Vill du ta en paus från storstadens liv och rörelse under besöket i London kan du planera in en tur till något av de kungliga palatsen Kensington Palace eller Hampton Court Palace. Den lummiga trädgården är en perfekt plats att ladda batterierna och beundra välskötta rabatter med färgsprakande blommor. Det finns gott om saker att göra i London för den som vill fortsätta med kulturella upplevelser.

Ett utmärkt val för vetgiriga med förkärlek för otäcka historier och som samtidigt vill röra på benen är att följa med på en rundtur bland Jack Uppskärarens gamla kvarter i östra London. Efter en lång promenad med fascinerande och rysliga historier finns det väl inget bättre sätt att avrunda dagen än att varva ned med en pint öl på någon av Londons otaliga pubar.

Toppaktiviteter i London


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Hyde Park

Hyde Park är en av Londons största och mest välkända parker. Parken ligger i anslutning till Kensington Gardens och tillsammans sträcker de sig över 253 hektar. De skapar mittpunkten i ett nätverk av parker som kallas för Londons gröna lunga. Parken, som var privata jaktmarker för kung Henrik VIII, är idag fylld med kulturmärkta platser, monument och evenemang som anordnas året runt.
Läs mer
Londons mest välkända park var en gång i tiden kungens privata jaktmarker, men har nu blivit en plats där allmänheten kan beundra trädgårdar, monument och musikframträden. 

2. Buckingham Palace

Buckingham Palace har varit det brittiska kungahusets officiella hem sedan 1837 och utgör stommen för Storbritanniens konstitutionella monarki. Dess rum har bevittnat otaliga statliga påbud, överdådiga banketter och mottagningar av utländska dignitärer.
Läs mer
Drottning Elizabeth II:s lyxiga personlig bostad och arbetsplats är Storbritanniens mest berömda hem och är öppet för alla.

3. Trafalgar Square

Trafalgar Square byggdes för att fira den brittiska marinens seger i slaget vid Trafalgar och är i dag den första anhalten för över 30 miljoner turister per år. Området har varit en samlingspunkt för fester och politiska demonstrationer i över hundra år. Men bara inom några timmar efter varje tillställning återgår staden till sin normal rytm, övervakad av de stoiska statyerna av amiral Lord Nelson och de fyra lejonen.
Läs mer
Londons stora mötesplats och National Gallerys och St. Martin-in-the-Fields-kyrkans ”gårdsplan”.

4. Big Ben

När du ser en glimt av Big Ben från andra sidan Themsen vet du att du verkligen har anlänt i London. Big Ben syns i kända brittiska filmer som ”Bridget Jones's Diary”, ”Notting Hill” och ”Love Actually” och gör sig bäst från Themsens östra strand eller på en promenad längs med Westminster Bridge på väg mot Houses of Parliament.
Läs mer
Detta klockrena London-landmärke är en av Englands mest älskade symboler.

5. Tower Bridge

För Londonborna är Tower Bridge en ytterst viktigt del av stadens infrastruktur och trafikeras av över 40 000 fordon varje dag. Men för turister är det de två imponerande gotiska tornen som gör bron till en given destination.
Läs mer
Detta tekniska mästerverk är en äkta London-ikon som spänner över både Themsen och århundradena.

6. Tower of London

Tower of London är en av Englands främsta turistattraktioner. Borgen är huvudsakligen känd som fängelse och avrättningsplats, men har under åren även fungerat som palats, myntverk, arkiv, vapenarsenal och kungligt menageri. Se de berömda kronjuvelerna och lär dig mer om Towerns ofta brutala historia.
Läs mer
En av världens mest välbevarade medeltidsborgar, känd för sin fascinerande och grymma historia.

7. O2 Arena

O2 Arena är en prisbelönt anläggning, där man anordnar många olika sorters evenemang, som sport och musik. Här finns sittplats för upp omkring 20 000 besökare och arenan har hållit titeln världens mest välbesökta arena med fler än 2 miljoner sålda biljetter på ett kalenderår. Den formgavs med utmärkt akustik för att förhindra eko.
Läs mer
Gå på musik- eller sportevenemang, se en film eller bowla på en av världens mest välbesökta arenor, under en ikonisk kupol vid Themsen.

8. British Museum

Med en samling av nästan åtta miljoner föremål från varje kontinent kan knappast ens den mest erfarne museibesökare ta in British Museum på en enda dag. Men låt inte museets storlek avskräcka dig även om du bara har några timmar på dig. Det är väl värt ett besök.
Läs mer
Storbritanniens äldsta museum skapades ursprungligen som ”en samling av kuriosa” men har växt till en skattkammare full av mänsklighetens största bedrifter.

9. London Bridge

London Bridge är utan tvivel en av de mest kända broarna i världen och den äldsta registrerade förbindelsen över Themsen. Gå över detta landmärke och njut av en underbar utsikt över floden. Lär dig mer om brons historia i de underjordiska valven.
Läs mer
London har en spännande historia som du kan lära dig mer om när du besöker London Bridge. Besök katedralen och monumenten i detta livliga område.

10. The Shard

The Shard är en konformad, 72 våningar hög skyskrapa som huserar lyxrestauranger, kontor och utomhusdäck för besökare. Ta hissen upp i den imponerande glasbyggnaden vars karakteristiska spets ser ut att vara kluven.
Läs mer
Åk upp till utsiktsplatsen på en av Europas högsta skyskrapor om du vill se London ur fågelperspektiv.

Populära sevärdheter i London

Områden i London

Städer nära London