Saker att göra i London

Aktiviteter, attraktioner och turer
London

London: Att göra under ditt besök

Världsmetropolen London är alltid ett klockrent val för svenska resenärer på jakt efter fartfyllda långhelger med familjen eller avkopplande middagar och kulturupplevelser på tu man hand. Oavsett årstid kommer du garanterat att hitta massor med roliga, intressanta och helt unika aktiviteter i London.

Alla sevärdheter i London på en biljett

London ligger på bekvämt avstånd bara några timmars flyg från Sverige. Landar du på Heathrow Airport är det bara att hoppa på snabbtåget Heathrow Express, som tar dig direkt in till centrala Londons Paddington Station på bara 15 minuter. Här får du en utmärkt startpunkt för att upptäcka alla aktiviteter London har att erbjuda. Varför inte inleda besöket i London med en busstur med hop-on/hop-off? Du får en ypperlig chans att fota de främsta sevärdheterna samtidigt som du kan njuta av solen på andra våningen i en öppen dubbeldäckare. Eftersom du kan hoppa av och på efter eget behag kan du ta en längre paus vid de sevärdheter du vill undersöka närmare. Har du en lång lista med attraktioner du vill se under ditt besök kan det löna sig att införskaffa The London Pass, som ger dig både inträde och förtur i kön till de flesta av Londons bästa sevärdheter.

Barnens London – saker att göra för hela familjen

Det råder ingen tvekan om att London är en alldeles utmärkt destination för familjer som vill fylla hela semestern med intressanta och roliga upplevelser. I stort sett alla Londons museer erbjuder interaktiva utställningar för yngre besökare, där de kan experimentera och upptäcka på egen hand – även om de inte kan språket. Science Museum, Victoria and Albert Museum och Natural History Museum är bara några av de stora favoriterna bland de minsta.

Äventyrslystna familjer kommer helt klart att älska en båttur i hisnande fart på Themsen, men skulle vädret inte vara på er sida under besöket finns det massor att hitta på inomhus. På Madame Tussauds London kan familjen se alla favoritkändisar, från popstjärnor till kända sportprofiler, och på Shrek’s Adventure kan barnen få chansen att träffa alla de charmiga karaktärerna från storfilmen. Har du gott om tid kan du kombinera inträdet till dessa två sevärdheter med inträde till spektakulära London Eye och det storslagna akvariet Sea Life, så får du ut så mycket som möjligt av slantarna.

Originella London-aktiviteter

Vill du ta en paus från storstadens liv och rörelse under besöket i London kan du planera in en tur till något av de kungliga palatsen Kensington Palace eller Hampton Court Palace. Den lummiga trädgården är en perfekt plats att ladda batterierna och beundra välskötta rabatter med färgsprakande blommor. Det finns gott om saker att göra i London för den som vill fortsätta med kulturella upplevelser.

Ett utmärkt val för vetgiriga med förkärlek för otäcka historier och som samtidigt vill röra på benen är att följa med på en rundtur bland Jack Uppskärarens gamla kvarter i östra London. Efter en lång promenad med fascinerande och rysliga historier finns det väl inget bättre sätt att avrunda dagen än att varva ned med en pint öl på någon av Londons otaliga pubar.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.