Biluthyrning i England

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i England

Oavsett om du planerar att resa till England med jobbet, på en romantisk weekend, för att shoppa eller utforska sevärdheterna med familjen är en hyrbil i England en stor fördel. Med en bil ser du mer av landet, kommer du dit du ska och slipper du svåra byten med buss och tåg.

Undvik den långsamma storstadstrafiken och vägtullarna i London och boka en bil ett par dagar efter ankomst. På så sätt kan du stressfritt utforska Londons klubbar, shopping och sevärdheter, men ändå göra dagsutfärder till mysiga städer som Oxford och Cambridge eller historiska sevärdheter som Stonehenge och Warwick Castle, som byggdes åt Vilhelm Erövraren år 1068.

Du finner ett stort utbud hyrbilar i England, från otroligt ekonomiska tredörrars kupébilar för det lite mindre sällskapet, till prisvärda stadsjeepar för den stora familjen eller kompisgänget. Naturligtvis finner du även mer spännande och exklusiva alternativ – varför inte lyxa till det med en Mercedes-Benz?

Får du hyra bil i England?

För att hyra bil i England måste du ha ett godkänt körkort. Än så länge är ditt körkort godkänt om det är utfärdat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga i ett EU-land eller i Norge, på Island eller i Liechtenstein. Om ditt körkort är utfärdat i ett annat land behöver du dessutom en officiell översättning av körkortet, ett så kallat internationellt körkort.

Din hyrbil i England

Smidigast är att boka en hyrbil på flygplatsen. Din hyrbil väntar då på dig när du har hämtat ditt bagage, och du kan snabbt och smidigt ta dig vidare till ditt boende och ut på äventyr. När du hyr bil i England via våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Din hyrbil ska vara utrustad med varningstriangel, första hjälpen, reflexväst och en brandsläckare.

Köra bil i England

Hela Storbritannien har vänstertrafik. För dig som hyr bil i England innebär detta att förarsätet sitter på höger sida och att du växlar med vänster hand. När du kör på motorvägen ska du ligga i den vänstra filen och köra om i den högra. När du kommer till en rondell går trafiken medsols, och du ska lämna företräde åt bilar som kommer från höger. Detta är särskilt lätt att glömma när man har varit ensam på en mindre väg eller har stannat till en kort stund för att tanka.

England, Wales och Nordirland har 0,8 gram alkohol per liter blod som gräns för rattfylleri. Detta är nämnvärt högre än i Sverige, där gränsen är 0,2 gram. Kom dock ihåg att antalet så kallat tillåtna drinkar endast är en rekommendation som inte tar hänsyn till individuella skillnader, trötthet, förkylningar med mera. Det säkraste alternativet är att inte dricka alkohol innan man sätter sig i bilen.

Hastighetsgränsen i England är 30 mph (48 km/h) i tätorter och 70 mph (112 km/h) på motorväg, om inget annat anges. Engelska motorvägar är vanligtvis gratis att köra på, med undantag för väg M6 strax norr om Birmingham.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i England?
Kontrollera hyrbilspolicyn för att vara säker, men majoriteten av alla bokningar ger dig rätt till en fullständig återbetalning, om du hör av dig till oss åtminstone sex timmar innan den avtalade upphämtningstiden. Det förekommer dock en del undantag. Du kan hitta mer information i din resplan och i vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i England?
Priset och bränsleeffektiviteten är bara några av anledningarna till att hyrbilar i kompakt modell är det främsta valet i England. Den mindre storleken gör dem utmärkta för storstaden, och de passar bra för såväl soloresenärer som par och mindre familjer. Hur du vill ta dig fram är förstås upp till dig. Om du letar efter någonting ännu mindre kan du titta på minibilar, och om du skulle vilja ha mer utrymme för benen kan du välja ut en medelstor eller stor bil. Om du känner dig som en lyxlirare skulle du till och med kunna kika på våra premiumbilar.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i England med Expedia?
Med Expedia är det enkelt att jämföra priser, erbjudanden och leverantörer samt att hitta recensioner. Slå samman din bokning av hyrbil i England med din hotell- och flygbokning så kan du spara ännu mer.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i England?
Hyrbilsreglerna i England kräver att du är minst 21 år gammal. Är du under en viss ålder kan dessutom vissa extra avgifter och begränsningar gälla. Du kan exempelvis behöva uppfylla en annan minimiålder om du vill hyra ett fordon av en särskild typ. Reglerna och villkoren brukar skilja sig beroende på leverantör, så kom ihåg att läsa på innan du bokar.
Vad behöver man för att hyra bil i England?
Att hyra en bil i England är lätt. I vanliga fall är det enda du behöver ett giltigt körkort och ett kreditkort i ditt namn. När du har valt ut det perfekta fordonet bör du dock läsa hyrespolicyn noga för att försäkra dig om att leverantören inte har fler krav.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i England?
Du kan hyra en bil i en månad eller längre i England, så tveka inte att förlänga din välförtjänta resa. Ange bara dina resdatum på vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning för att hitta den perfekta bilen för dig.
Var kan jag hyra en bil i England om jag är under 25?
Om du är en ung förare och vill hyra bil i England bör du läsa hyrfirmornas policyer. Några hyr ut till förare under 25 och andra inte, och du kan dessutom få betala extraavgifter om du är mellan 21 och 24 år. För att slippa extra avgifter vid upphämtning bör du vara säker på att du vet exakt vad du kan förvänta dig.

Upplev nya platser med Expedia