Biluthyrning i England

Jämför hyrbilsfirmor för att få stora rabatter och boka ett paket med flyg, hotell och hyrbil, så kan du spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta hyrbilar.

Populära städer i England

Oavsett om du planerar att resa till England med jobbet, på en romantisk weekend, för att shoppa eller utforska sevärdheterna med familjen är en hyrbil i England en stor fördel. Med en bil ser du mer av landet, kommer du dit du ska och slipper du svåra byten med buss och tåg.

Undvik den långsamma storstadstrafiken och vägtullarna i London och boka en bil ett par dagar efter ankomst. På så sätt kan du stressfritt utforska Londons klubbar, shopping och sevärdheter, men ändå göra dagsutfärder till mysiga städer som Oxford och Cambridge eller historiska sevärdheter som Stonehenge och Warwick Castle, som byggdes åt Vilhelm Erövraren år 1068.

Du finner ett stort utbud hyrbilar i England, från otroligt ekonomiska tredörrars kupébilar för det lite mindre sällskapet, till prisvärda stadsjeepar för den stora familjen eller kompisgänget. Naturligtvis finner du även mer spännande och exklusiva alternativ – varför inte lyxa till det med en Mercedes-Benz?

Får du hyra bil i England?

För att hyra bil i England måste du ha ett godkänt körkort. Än så länge är ditt körkort godkänt om det är utfärdat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga i ett EU-land eller i Norge, på Island eller i Liechtenstein. Om ditt körkort är utfärdat i ett annat land behöver du dessutom en officiell översättning av körkortet, ett så kallat internationellt körkort.

Din hyrbil i England

Smidigast är att boka en hyrbil på flygplatsen. Din hyrbil väntar då på dig när du har hämtat ditt bagage, och du kan snabbt och smidigt ta dig vidare till ditt boende och ut på äventyr. När du hyr bil i England via våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Din hyrbil ska vara utrustad med varningstriangel, första hjälpen, reflexväst och en brandsläckare.

Köra bil i England

Hela Storbritannien har vänstertrafik. För dig som hyr bil i England innebär detta att förarsätet sitter på höger sida och att du växlar med vänster hand. När du kör på motorvägen ska du ligga i den vänstra filen och köra om i den högra. När du kommer till en rondell går trafiken medsols, och du ska lämna företräde åt bilar som kommer från höger. Detta är särskilt lätt att glömma när man har varit ensam på en mindre väg eller har stannat till en kort stund för att tanka.

England, Wales och Nordirland har 0,8 gram alkohol per liter blod som gräns för rattfylleri. Detta är nämnvärt högre än i Sverige, där gränsen är 0,2 gram. Kom dock ihåg att antalet så kallat tillåtna drinkar endast är en rekommendation som inte tar hänsyn till individuella skillnader, trötthet, förkylningar med mera. Det säkraste alternativet är att inte dricka alkohol innan man sätter sig i bilen.

Hastighetsgränsen i England är 30 mph (48 km/h) i tätorter och 70 mph (112 km/h) på motorväg, om inget annat anges. Engelska motorvägar är vanligtvis gratis att köra på, med undantag för väg M6 strax norr om Birmingham.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i England?
Vi förstår att även de mest välsmidda av planer kan ändras med kort varsel. Därför har du ofta möjlighet att få en full återbetalning av din förskottsbetalning om du avbokar mer än sex timmar innan upphämtningstiden. Du finner nog all information som behövs i hyrbilskontraktet, men om du inte hittar vad du letar efter där kan du också gå till vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i England?
Priset, bränsleeffektiviteten och manövrerbarheten är bara några anledningar till att hyrbilar i kompakt stil är toppvalet i England. Den mindre storleken gör dem utmärkta för trafiken i städer, och de passar fint för såväl soloresenärer som mindre grupper och familjer. Hur du vill ta dig runt är förstås helt upp till dig. Om du letar efter något som är ännu mindre kan du titta på minibilar, och om du föredrar lite mer benutrymme kan du välja ut en medelstor eller stor hyrbil. Om du är en riktig lyxlirare kan du till och med gå igenom vårt utbud av premiumbilar.
Varför ska man hyra bil i England med Expedia?
Det finns hyrbilsföretag att välja mellan i England, så att ta fram ett perfekt fordon blir enkelt med Expedia. Skapar du en paketresa genom att slå ihop din hyrbilsbokning med flyg- och hotellbokningarna så kan du spara ännu mer på resan till England. Vare sig du letar efter en liten och ekonomisk bil eller ett rymligt lyxalternativ kan Expedia ge dig nyckeln till ditt nästa äventyr.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i England med Expedia?
Att få tag i bästa möjliga erbjudande på hyrbil i England är en enkel match med Expedia. Välj biltyp, lägg till några detaljer och jämför priser från ledande leverantörer. Vad sägs om att även lägga till flyg och boende i din bokning? Du kan lyckas få tag i fantastiska erbjudanden om du bygger ihop ett eget semesterpaket.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i England?
Du måste vara minst 21 år för att kunna hyra bil i England. Notera att förare under en viss ålder kanske bara får hyra vissa typer av fordon, såsom små till medelstora bilar. En annan åldersgräns gäller vanligtvis för speciella fordon, till exempel premium- och lyxbilar. Många hyrbilsfirmor tar även ut en extra avgift för unga förare. Läs igenom alla regler och villkor innan du reser så att du kan ta hänsyn till alla kostnader i resebudgeten.
Vad behöver man för att hyra bil i England?
De flesta hyrbilsföretag kommer att kräva åtminstone två saker: ett giltigt körkort och ditt kreditkort. Om du ska välja bort den normala försäkringen kan du även behöva bevisa att du täcks av en annan försäkring. Gå igenom policyn ordentligt så att du vet vad som gäller när det är dags att hämta upp hyrbilen.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i England?
Besök vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, ange dina resdatum och boka ett fordon som faller dig i smaken. Oavsett om du ska stanna i England eller vill upptäcka ett större område kan Expedia hjälpa dig att hitta en långtidshyrbil till ett utmärkt pris.
Var kan jag hyra en bil i England om jag är under 25?
Om du som är under 25 kan hyra en bil i England eller inte beror ofta på vilken uthyrare du tittar närmare på. Vissa företag debiterar dessutom en avgift för kunder mellan 21 och 24 år, medan andra inte debiterar något extra för denna åldergrupp. Det är en bra idé att läsa igenom uthyrarens villkor för att undvika stora kostnader på hyrkontoret.
Vilken försäkring ska man välja när man hyr bil i England?
När du väl har valt ditt fordon bör du komma ihåg att gå igenom leverantörens avtal ordentligt för att få mer information.

Upplev nya platser med Expedia