Biluthyrning i England

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

De flesta hotell är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Populära städer i England

Topperbjudanden på hyrbilar i England

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i England
Se alla bilar

Oavsett om du planerar att resa till England med jobbet, på en romantisk weekend, för att shoppa eller utforska sevärdheterna med familjen är en hyrbil i England en stor fördel. Med en bil ser du mer av landet, kommer du dit du ska och slipper du svåra byten med buss och tåg.

Undvik den långsamma storstadstrafiken och vägtullarna i London och boka en bil ett par dagar efter ankomst. På så sätt kan du stressfritt utforska Londons klubbar, shopping och sevärdheter, men ändå göra dagsutfärder till mysiga städer som Oxford och Cambridge eller historiska sevärdheter som Stonehenge och Warwick Castle, som byggdes åt Vilhelm Erövraren år 1068.

Du finner ett stort utbud hyrbilar i England, från otroligt ekonomiska tredörrars kupébilar för det lite mindre sällskapet, till prisvärda stadsjeepar för den stora familjen eller kompisgänget. Naturligtvis finner du även mer spännande och exklusiva alternativ – varför inte lyxa till det med en Mercedes-Benz?

Får du hyra bil i England?

För att hyra bil i England måste du ha ett godkänt körkort. Än så länge är ditt körkort godkänt om det är utfärdat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga i ett EU-land eller i Norge, på Island eller i Liechtenstein. Om ditt körkort är utfärdat i ett annat land behöver du dessutom en officiell översättning av körkortet, ett så kallat internationellt körkort.

Din hyrbil i England

Smidigast är att boka en hyrbil på flygplatsen. Din hyrbil väntar då på dig när du har hämtat ditt bagage, och du kan snabbt och smidigt ta dig vidare till ditt boende och ut på äventyr. När du hyr bil i England via våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Din hyrbil ska vara utrustad med varningstriangel, första hjälpen, reflexväst och en brandsläckare.

Köra bil i England

Hela Storbritannien har vänstertrafik. För dig som hyr bil i England innebär detta att förarsätet sitter på höger sida och att du växlar med vänster hand. När du kör på motorvägen ska du ligga i den vänstra filen och köra om i den högra. När du kommer till en rondell går trafiken medsols, och du ska lämna företräde åt bilar som kommer från höger. Detta är särskilt lätt att glömma när man har varit ensam på en mindre väg eller har stannat till en kort stund för att tanka.

England, Wales och Nordirland har 0,8 gram alkohol per liter blod som gräns för rattfylleri. Detta är nämnvärt högre än i Sverige, där gränsen är 0,2 gram. Kom dock ihåg att antalet så kallat tillåtna drinkar endast är en rekommendation som inte tar hänsyn till individuella skillnader, trötthet, förkylningar med mera. Det säkraste alternativet är att inte dricka alkohol innan man sätter sig i bilen.

Hastighetsgränsen i England är 30 mph (48 km/h) i tätorter och 70 mph (112 km/h) på motorväg, om inget annat anges. Engelska motorvägar är vanligtvis gratis att köra på, med undantag för väg M6 strax norr om Birmingham.

Vanliga frågor och svar