Låt dig inspireras av vår guide till London

Planera en resa till London – en av få metropoler som verkligen kan kalla sig för en global stad. Här hittar man en rik historia, massor med sevärdheter och nya upplevelser runt varje gathörn. Resor till London är högst populära av många skäl, och här kan du låta dig inspireras. 

I London bor över 8 miljoner människor, inklusive världens mest kända kungafamilj, och staden är en spännande smältdegel där det gamla och nya ständigt kolliderar i ett härligt fyrverkeri. Tack vare dess många flygplatser är staden även det perfekta målet för en weekendresa från Sverige. Här kan du bara genom att vända dig om gå från att betrakta anrika Houses of Parliament och Big Ben till att hänföras av den enorma, futuristiska skyskrapan The Shard, som med dess observationsdäck mellan 68:e och 72:a våningen är ett absolut måste att besöka.

Stadens fascinerande historia ligger bakom många resor till London, så se till att skaffa dig en guidebok som kan hjälpa dig att hitta stadens bästa sevärdheter. Praktiskt nog ligger de flesta av dem antingen utmed Themsen eller strax bortom den. Ett smidigt sätt att få en känsla för Londons geografi är att ta en tur i observationshjulet London Eye.

Arkitekturälskare bör besöka Westminster Abbey – välkänt från kungliga bröllop – samt St. Paul's Cathedral. De som är intresserade av kungligheter kan styra stegen mot Tower of London och ta en titt på kronjuvelerna – och naturligtvis är ingen resa till London komplett utan ett besök på Buckingham Palace.

Vetenskap och kultur finner man också i överflöd i London, och många museer och gallerier bjuder på samlingar i världsklass. British Museum med dess föremål från alla världens hörn är en självklar utgångspunkt, men Victoria & Albert Museum är också ett utmärkt val – räkna med att varje museum kräver ett antal timmar för att du ska bli nöjd. Gillar du modern konst kommer du garanterat att uppskatta Tate Modern, ett enastående museum på South Bank.

London är också en shoppinghuvudstad av rang och här hittar man berömda varuhus som Harrods samt en uppsjö av lokala, oberoende butiker och stora utomhusmarknader som till exempel Camdens populära marknad. Det tar inte lång tid att resa från Sverige till London, så boka ett weekendpaket och shoppa loss i en äkta metropol.

Matälskare gör klokt i att ta sig till Borough Market som bjuder på en blandning av gatumat och färska råvaror. På tal om mat är London också berömt för dess restaurangers kvalitet och mångfald. Med allt från fina middagar i exklusiva områden som Knightsbridge till högklassig snabbmat är London en gourmands drömstad. Varför inte prova på stadens berömda lokala delikatess – paj, potatismos och persiljesås? Du kan själv välja om du vill ha gelatinerad ål som tilltugg!


Reseguide för London


Populära hotellerbjudanden

Se alla London hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla London paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till London

Boka din resa till London