Början av huvudsektionen

London

Museer, Teatrar och Historiska byggnader

Big Ben, Nelson’s Column, Towern och Abbey Road - det väntar en historia bakom varje hörn i London.

Hur tar jag mig till London?

I London bor fler än 8 miljoner människor, och till dem kan räknas världens mest välkända kungahus. Det är en stad som är i ständig rörelse, dels på grund av Londons exceptionella "Underground", röda dubbeldäckare och välkända svarta taxibilar. Vare sig du väljer att åka på en weekend till London eller att göra en längre resa hit, så finns det mycket att göra i denna spännande stad.

London sträcker sig längsmed floden Thames, och på stadens skyline blandas historiska och moderna arkitektoniska mästerverk. Till de klassiska byggnaderna räknas Westminster Abbey, ikoniska Big Ben och Tower Bridge. Åk runt ett varv i pariserhjulet London Eye för att ta in den perfekta utsikten över staden i lugn och ro. Du kan inte missa skyskrapan The Gherkin, med sin unika form, eller det senaste tillskottet i stadens skyline, futuristiska The Shard.

Staden är en ren guldgruva när det kommer till konst- och vetenskapsinstitutioner. Se till att du har några timmar till övers för British Museum, där man visar upp skatter från runtom i världen. Följ med fler än fyra miljoner konstälskare som besöker Tate Modern varje år. Galleriet är dramatiskt placerat i en gammal kraftstation vid floden, och visar upp moderna konstverk från målningar och installationer till performance, ljuskonst och musik.

London är indelat i kulturellt varierade distrikt och är en favorit för matälskare. Du kan välja och vraka bland restauranger med Michelinstjärnor i Kensington, Chelsea och Knightsbridge. I Notting Hill och Soho hittar du nyskapande bistroer och gastropubar. Prova dim sum i Chinatown, slå dig ned med en kryddstark indisk curry på Brick Lane eller avnjut en paella i Covent Garden.

Är du shoppingtokig kommer du inte att bli besviken. London ståtar med några av världens mest hyllade varuhus. De sträcker sig från lyxspecialister som Harrods i Knightsbridge till Selfridges, det största varuhuset på Oxford Street.

När solen tittar fram genom molnen kan du ta dig till Trafalgar Square eller Piccadilly Circus, som är utmärkta platser att bara se på folk. Njut av solens strålar i ett av Londons största grönområden, Hyde Park.

Och självklart är inget besök i London fullkomligt utan en tur till Buckingham Palace. Ta dig hit kl. 11:15 för att se den traditionella vaktavlösningen, som utförs varje dag utom under vintermånaderna.

Saker att göra i London

Drottning Elizabeth II:s lyxiga personlig bostad och arbetsplats är Storbritanniens mest berömda hem och är öppet för alla.

Detta klockrena London-landmärke är en av Englands mest älskade symboler.

En av världens mest välbevarade medeltidsborgar, känd för sin fascinerande och grymma historia.

Gå på musik- eller sportevenemang, se en film eller bowla på en av världens mest välbesökta arenor, under en ikonisk kupol vid Themsen.

Besökare kan lära sig mer om Londons mest ikoniska kyrka och den barocka kupolen som är ett starkt inslag i stadens skyline.

Londons mest välkända park var en gång i tiden kungens privata jaktmarker, men har nu blivit en plats där allmänheten kan beundra trädgårdar, monument och musikframträden. 

Kliv ombord på detta observationshjul för en fantastisk utsikt över den brittiska huvudstaden.

Storbritanniens äldsta museum skapades ursprungligen som ”en samling av kuriosa” men har växt till en skattkammare full av mänsklighetens största bedrifter.

Biljetter och turer

Heathrow Express är det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig från Heathrow Airport till centrala London på bara 15 minuter.

Biljetter och turer

Insup all förfining, historia och kunglig pompa i London medan du ser vaktavlösningsceremonin och besöker populära sevärdheter som London Eye och Sankt Paulskatedralen. Ta en titt på kronjuvelerna i Tower of London och glid fram på Themsen på en naturskön kryssning.

Biljetter och turer

Upplev Londons bästa sevärdheter samtidigt som du sparar upp till 50 procent på inträden med London Pass. Njut av den vidsträckta utsikten från theShard, se världsberömda sevärdheter som Big Ben, Buckingham Palace och Westminster Abbey på en en stadsbusstur, besök imponerande London Zoo, eller njut av historien på Tower Bridge-utställningen.

Biljetter och turer

Tillbringa en heldag genomsyrad av Beatles i gruppens hemstad Liverpool. Gör ett besök i denna fascinerande och kulturella stad med en tågresa från London som varar cirka två timmar. Rundturen Magical Mystery och inträde till museet Beatles Story ingår.

Biljetter och turer

Besök den kungliga staden Windsor för att upptäcka världens största bebodda slott, innan rundturen går vidare till det mystiska Stonehenge. Till sist besöker du den vackra staden Bath och dess berömda romerska bad, en perfekt avslutning på denna heldagstur full av intriger, historia och kultur.

Biljetter och turer

På den här utflykten från London får du njuta av det medeltida Storbritannien på Warwick Castle, upptäcka en av litteraturens stora i Stratford-upon-Avon – där den berömda Shakespeare kom ifrån, och uppleva det magiska Oxford, känt som ”de drömmande spirornas stad”.

De bästa områdena att besöka i London

Vad finns det för andra städer som liknar London?

Upptäck liknande destinationer som du kanske skulle gilla