London

Reseguide
Tower Bridge som inkluderar en bro, ett monument och historisk arkitektur

Videoreseguide till London

Big Ben, Nelson’s Column, Towern och Abbey Road - det väntar en historia bakom varje hörn i London.

I London bor fler än 8 miljoner människor, och till dem kan räknas världens mest välkända kungahus. Det är en stad som är i ständig rörelse, dels på grund av Londons exceptionella "Underground", röda dubbeldäckare och välkända svarta taxibilar. Vare sig du väljer att åka på en weekend till London eller att göra en längre resa hit, så finns det mycket att göra i denna spännande stad.

London sträcker sig längsmed floden Thames, och på stadens skyline blandas historiska och moderna arkitektoniska mästerverk. Till de klassiska byggnaderna räknas Westminster Abbey, ikoniska Big Ben och Tower Bridge. Åk runt ett varv i pariserhjulet London Eye för att ta in den perfekta utsikten över staden i lugn och ro. Du kan inte missa skyskrapan The Gherkin, med sin unika form, eller det senaste tillskottet i stadens skyline, futuristiska The Shard.

Staden är en ren guldgruva när det kommer till konst- och vetenskapsinstitutioner. Se till att du har några timmar till övers för British Museum, där man visar upp skatter från runtom i världen. Följ med fler än fyra miljoner konstälskare som besöker Tate Modern varje år. Galleriet är dramatiskt placerat i en gammal kraftstation vid floden, och visar upp moderna konstverk från målningar och installationer till performance, ljuskonst och musik.

London är indelat i kulturellt varierade distrikt och är en favorit för matälskare. Du kan välja och vraka bland restauranger med Michelinstjärnor i Kensington, Chelsea och Knightsbridge. I Notting Hill och Soho hittar du nyskapande bistroer och gastropubar. Prova dim sum i Chinatown, slå dig ned med en kryddstark indisk curry på Brick Lane eller avnjut en paella i Covent Garden.

Är du shoppingtokig kommer du inte att bli besviken. London ståtar med några av världens mest hyllade varuhus. De sträcker sig från lyxspecialister som Harrods i Knightsbridge till Selfridges, det största varuhuset på Oxford Street.

När solen tittar fram genom molnen kan du ta dig till Trafalgar Square eller Piccadilly Circus, som är utmärkta platser att bara se på folk. Njut av solens strålar i ett av Londons största grönområden, Hyde Park.

Och självklart är inget besök i London fullkomligt utan en tur till Buckingham Palace. Ta dig hit kl. 11:15 för att se den traditionella vaktavlösningen, som utförs varje dag utom under vintermånaderna.

Var kan jag bo i London?

Carnaby Street presenterar ett torg såväl som en stor grupp av människor

Centrala London

5/5(1 områdesrecension)

Trafalgar Square och Piccadilly Circus är några av de främsta sevärdheterna i Centrala London. Ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på Charing Cross Underground Station eller Leicester Square Underground Station, och kolla in de fascinerande museerna, den storslagna utsikten över floden och konstgallerierna.

Centrala London
Amiralitetsbågen som inkluderar historisk arkitektur

City of Westminster

4,5/5(187 områdesrecensioner)

Buckingham Palace och Big Ben är några av de främsta sevärdheterna i City of Westminster. Ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på St. James's Park Underground Station eller Victoria Underground Station, och kolla in de fascinerande museerna, de populära butikerna och konstgallerierna.

City of Westminster
London stad som visar en å eller flod, ett höghus och modern arkitektur

City of London

4,5/5(12 områdesrecensioner)

City of London är kanske framför allt känt för den ståtliga katedralen, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Saint Paul's Cathedral och Liverpool Street. Hoppa på tunnelbanan på Bank Underground Station eller St. Paul's Underground Station om du vill se mer av London.

City of London