Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Mallorca

Se alla hyrbilar i Mallorca

Boka hyrbil med Expedia i Mallorca

Hyra bil på Mallorca

Mallorcas storlek och landskap gör att ön är som gjord för att utforskas med bil. Med en hyrbil kan du enkelt och bekvämt uppleva de olika delarna av ön. Du kan besöka populära sevärdheter och utflyktsmål, men med bil blir det även lättare att ta sig till platser utanför turistområdena . När du hyr en bil behöver du inte anpassa dig till buss- och tågtider utan lägger upp dagarna precis som du vill.

Med hjälp av Expedia kan du enkelt hyra bil till ett bra pris. För att det ska bli så smidigt som möjligt för dig att hämta och lämna din hyrbil finns det flera olika hämtnings- och återlämningsplatser. På så sätt tar du dig enkelt till ditt hotell på Mallorca. Om du ankommer med flyg till Mallorca så hittar du biluthyrningsfirmorna i ankomsthallen på flygplatsen; du hämtar och lämnar bilen på bottenplan bredvid korttidsparkeringen. Expedia ger dig tillgång till ett stort utbud av bilar i olika storlekar, så att du garanterat hittar en som passar just dina behov.

Grottor, fiskebyar och stränder – allt finns inom räckhåll med hyrbil

På din resa på Mallorca bör du inte missa att besöka någon av de berömda grottorna. Cuevas del Drach (Drakgrottorna) ligger i närheten av Porto Cristo på Mallorcas östkust och du tar dig enkelt dit med din hyrbil. I grottorna finns fantastiska droppstensformationer och flera djupa sjöar. En upplevelse utöver det vanliga.

En trevlig plats att besöka på Mallorca är den charmiga fiskebyn Puerto de Sóller. Här hittar du fina sandstränder och restauranger där du kan avnjuta dagens fångst. Ett annat tips är att ta din hyrbil till Cap de Formentor, Mallorcas nordligaste punkt. Här upplever du lugnet och får en magnifik utsikt över det karga klipplandskapet. Valldemossa med sina charmiga gränder är ett annat populärt utflyktsmål som du når via en fin bilväg, som delvis kantas av olivträd.

Att köra bil på Mallorca

Motorvägarna på Mallorca håller bra standard, men även mindre vägar är överlag i bra skick. Detta kombinerat med det faktum att vägarna är bra skyltade innebär att det därför som regel inte är några problem att som turist köra bil på Mallorca.

Det är samma trafikregler på Mallorca som i övriga Spanien, och dessa regler skiljer sig inte heller så mycket från trafikreglerna i övriga Europa. Exempelvis är det lag på att alla passagerare, oavsett om de sitter fram eller bak i bilen, ska ha säkerhetsbälte. Det är förbjudet att tala eller lyssna på musik i sin mobil, även i headset. Det är också förbjudet att hantera GPS eller liknande utrustning under tiden som man kör.

Storstaden inom räckhåll med hyrbil

Mallorca är inte bara vackra naturupplevelser och charmiga små byar – här finns också huvudstaden Palma de Mallorca. Ta din hyrbil till staden som har så mycket att erbjuda: bra shopping, intressanta muséer, restauranger av högsta klass och ett hektiskt nattliv. Om du blir varm har du havet och fina badmöjligheter inom räckhåll. Även vid stadsbesöket är det därför en bra idé att packa ned badkläder, och eftersom du tar hyrbilen dit behöver du inte oroa dig för att det ska bli tungt att bära.

Upptäck Mallorca

Utforska Mallorca med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!