Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Mallorca efter kategori


Att göra på Mallorca under ditt besök

Mallorca – den vackra medelhavsön som är känd för att ha lockat turister i över 60 år. Oavsett om du är ute efter sol och bad mysiga små städer pulserande stadsliv god mat och dryck eller ett äventyr finns det saker att göra på Mallorca för alla. Lägg dessutom till ett behagligt klimat under större delen av året så finns det inte mycket mer att önska.

Mallorca – fullt av sevärdheter och aktiviteter

Mallorcas läge

under fyra timmars flygresa från Sverige gör ön till ett perfekt resmål som passar lika väl för en kort weekendresa som för en längre vistelse. Att ta sig runt på ön är enkelt då kollektivtrafiken är väl utbyggd. Om du bara har några dagar till ditt förfogande passar det bäst att utforska huvudstaden Palma de Mallorca. Staden är känd för sin fina arkitektur goda mat och utmärkta shopping. Är du intresserad av arkitektur rekommenderas ett besök till den imponerande katedralen La Seu. Katedralen vars insida är lika imponerande som dess utsida är byggd i gotisk stil och är en av Spaniens största. Åk med på en busstur med hop-on/hop-off för att se mer av staden.

Stannar du längre på Mallorca ska du absolut besöka någon av de fantastiska platserna utanför huvudstaden. Ön erbjuder mängder av små mysiga byar varav bergsbyarna Valldemossa och Deià kanske är de mest kända. Båda två är väl värda ett besök och vill du få dem mer för dig själv rekommenderas ett besök tidig morgon eller sen kväll. En annan vacker liten by är Sollér dit du enkelt kan ta dig med det gamla charmiga tåget från Palma – ett perfekt sätt att njuta av Mallorcas vackra natur.

Barnens Mallorca – ett stort utbud av aktiviteter på Mallorca även för yngre

Mallorcas aktiviteter gör ön till ett utmärkt resmål för familjer. Det finns många saker att göra på Mallorca för såväl små som lite äldre barn. När barnen ledsnat på att hänga på stranden eller vid poolområdet kan ni passa på att besöka någon av utomhuslekplatserna. Barnen kommer att älska dem och så även plånboken eftersom de är helt gratis. Skulle vädret inte vara på topp finns också flera lekland på ön som till exempel Kids Republik och Sherwood Park. Reser du med lite äldre barn uppskattar de säkert ett besök på någon av de två äventyrsparkerna Jungle Parc eller Forestal Park vid stranden Playa de Palma. Här erbjuds bland annat höghöjdsbanor.

Mallorca – perfekt för aktiva

För aktiva finns ett enormt utbud av aktiviteter på Mallorca. På flera platser runt om på ön finns många vackra vandringsleder av varierande svårighetsgrad. Du kan bland annat vandra i bergskedjan Serra de Tramuntana som löper ända från Mallorcas sydvästra kust till den nordöstra delen av ön. Den västra delen av ön passar också utmärkt för cykling och är du mer för vattensporter finns här också ett utmärkt utbud. Du kan till exempel kitesurfa dyka segla och åka vattenskidor eller bananbåt. Eller vad sägs om ett äventyr i havsgrottor och bad i underjordiska sjöar?

Karta