Saker att göra i Rom

Aktiviteter, attraktioner och turer
Forum Romanum som inkluderar ett tempel eller plats för dyrkan, ett monument och historisk arkitektur

Rom: Saker att göra i Italiens huvudstad

Rom bjuder på allt du kan tänka dig för en njutbar och fascinerande citysemester; en flertusenårig historia och en stolt kultur med några av världens mest kända sevärdheter. Kolla in vår snabbguide nedan för lite idéer på saker att göra i Rom, och ha en underbar resa!

Romerska klassiker

Det finns vissa platser du bara måste besöka när du är i Rom. Aktiviteter som guidade turer till de historiska sevärdheterna i Colosseum, Forum Romanum och Palatinen eller Vatikanen, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan är bra startpunkter på din semester. Runt Colosseum får du uppleva Roms antika historia och lära dig mer om romarriket och gladiatorer, medan en utflykt till Vatikanen tar dig till världens minsta stat, katolicismens högsäte och påvens hemvist. Här får du också se Michelangelos berömda fresker som pryder taket i Sixtinska kapellet. Om du bokar arrangerade turer till dessa platser får du se ett urval av det allra viktigaste samtidigt som du skippar köerna och får en fördjupad insikt i Roms långa historia.

Fler historiska strapatser

Runt varje gathörn i Rom väntar en historisk sevärdhet, och på en promenad runt staden stöter du på kända platser som Pantheon, Spanska trappan, Fontana di Trevi och livliga Piazza Navona med Berninis Fontana dei Quattro Fiumi. Du som är djurvän får inte missa den speciella platsen Largo di Torre Argentina; en samling ruiner från 400-300 f.Kr. som har blivit en fredad plats för Roms många herrelösa katter. Om du inte gärna promenerar och är på jakt efter något annorlunda att göra i Rom kan du välja att se allt detta medan du glider fram på en guidad segwaytur.

Njut av mat och dryck i Rom

Italien är världskänt för både sitt vin och sin matlagningskonst, och ingenstans kan du hitta ett sådant urval av italienska delikatesser som i Rom. Att göra stan för Roms lokalinvånare betyder inte sällan en kväll med drinkar och apertivo – smårätter före maten – följd en lång och omfattande middag med minst tre rätter som kan vara till omkring midnatt. För lite extra insikt i Roms gastronomiska landskap, varför inte boka in en vinprovning eller en kulinarisk tur som en av höjdpunkterna på din semester? Missa inte områdena Trastevere och judiska Ghetto samt matmarknadstorget Campo de Fiori om du väljer att utforska Roms matställen på egen hand.

Dagsutflykter från Rom

Även om det finns massor av aktiviteter i Rom som storstad, så bjuder den centralt belägna italienska huvudstaden även på massor av möjligheter till spännande och avslappnade dagsutflykter. Det är relativt billigt att åka lokaltåg om du vill utforska närområdet på egen hand, och en dag i en liten ort som Frascati eller Bracciano, på runt en timmes tågresas avstånd, kan ge dig en känsla av den italienska landsbygden som ett avbrott i storstadssemestern. Besök vingårdarna i Frascati – en medeltida by som är känd för sin mat och sitt vin – eller åk till Bracciano och naturreservatet Parco Naturale Regionale di Bracciano – Martignano för att bada eller segla i den vackra sjön Lago di Bracciano.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära aktiviteter


Populära sevärdheter att besöka

Områden i Rom

Städer nära Rom