Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Rom efter kategori

Toppaktiviteter i Rom

Se alla 34 saker att göra i Rom

Rom: Saker att göra i Italiens huvudstad

Rom bjuder på allt du kan tänka dig för en njutbar och fascinerande citysemester; en flertusenårig historia och en stolt kultur med några av världens mest kända sevärdheter. Kolla in vår snabbguide nedan för lite idéer på saker att göra i Rom och ha en underbar resa!

Romerska klassiker

Det finns vissa platser du bara måste besöka när du är i Rom. Aktiviteter som guidade turer till de historiska sevärdheterna i Colosseum Forum Romanum och Palatinen eller Vatikanen Sixtinska kapellet och Peterskyrkan är bra startpunkter på din semester. Runt Colosseum får du uppleva Roms antika historia och lära dig mer om romarriket och gladiatorer

medan en utflykt till Vatikanen tar dig till världens minsta stat katolicismens högsäte och påvens hemvist. Här får du också se Michelangelos berömda fresker som pryder taket i Sixtinska kapellet. Om du bokar arrangerade turer till dessa platser får du se ett urval av det allra viktigaste samtidigt som du skippar köerna och får en fördjupad insikt i Roms långa historia.

Fler historiska strapatser

Runt varje gathörn i Rom väntar en historisk sevärdhet och på en promenad runt staden stöter du på kända platser som Pantheon Spanska trappan Fontana di Trevi och livliga Piazza Navona med Berninis Fontana dei Quattro Fiumi. Du som är djurvän får inte missa den speciella platsen Largo di Torre Argentina; en samling ruiner från 400-300 f.Kr. som har blivit en fredad plats för Roms många herrelösa katter. Om du inte gärna promenerar och är på jakt efter något annorlunda att göra i Rom kan du välja att se allt detta medan du glider fram på en guidad segwaytur.

Njut av mat och dryck i Rom

Italien är världskänt för både sitt vin och sin matlagningskonst och ingenstans kan du hitta ett sådant urval av italienska delikatesser som i Rom. Att göra stan för Roms lokalinvånare betyder inte sällan en kväll med drinkar och apertivo – smårätter före maten – följd en lång och omfattande middag med minst tre rätter som kan vara till omkring midnatt. För lite extra insikt i Roms gastronomiska landskap varför inte boka in en vinprovning eller en kulinarisk tur som en av höjdpunkterna på din semester? Missa inte områdena Trastevere och judiska Ghetto samt matmarknadstorget Campo de Fiori om du väljer att utforska Roms matställen på egen hand.

Dagsutflykter från Rom

Även om det finns massor av aktiviteter i Rom som storstad så bjuder den centralt belägna italienska huvudstaden även på massor av möjligheter till spännande och avslappnade dagsutflykter. Det är relativt billigt att åka lokaltåg om du vill utforska närområdet på egen hand och en dag i en liten ort som Frascati eller Bracciano på runt en timmes tågresas avstånd kan ge dig en känsla av den italienska landsbygden som ett avbrott i storstadssemestern. Besök vingårdarna i Frascati – en medeltida by som är känd för sin mat och sitt vin – eller åk till Bracciano och naturreservatet Parco Naturale Regionale di Bracciano – Martignano för att bada eller segla i den vackra sjön Lago di Bracciano.

Karta

Var kan jag bo i Rom?

Prati

Lyssna på livemusik, smaka på autentisk romersk mat och promenera till Vatikanen från den fridfulla Romstadsdelen Prati.

MuseumRiver ViewKatedral

Monti

Res till Rione Monti om du vill koppla av i mysiga vinbarer men även utforska Colosseum och Roms andra sevärdheter.

ArkitekturStorstadRomantik

San Giovanni

Upptäck ett av Roms mest folktäta bostadsområden och beundra en spektakulär 300-talsbasilika och ett antikt romerskt palats.

KatedralKyrkaStorstad

Repubblica

De som besöker Repubblica gillar de populära butikerna, och Via Nazionale och Teatro dell'Opera di Roma är populära sevärdheter. Om du har lust att se mer av området kan du ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på Repubblica - Teatro dell'Opera station.

KatedralKyrkaStorstad

Aurelio

Det är förvånansvärt hur mycket autentisk charm som ännu finns i Aurelio, trots att området ligger intill en så stor turistattraktion som Vatikanstaten.

KatedralFamiljevänligTrevliga människor