Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Rom
Reseguide

Sankt Peterskyrkan som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och religiösa element

En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Rom är en stad bildad på sju kullar och är indelad i distrikt vars namn allt som oftast kommer från deras viktigaste sevärdheter. Medan varje distrikt har sin alldeles egen känsla förenas alla av den avslappnade och vänliga inställningen hos Roms 2,8 miljoner invånare. Det italienska folket är berömda för sin passion och detta gäller även behandlingen av gäster – bli inte förvånad om en lokalinvånare insisterar på att visa dig en liten restaurang han känner till, eller absolut måste berätta om stadens älskade fotbollslags, AS Roma och SS Lazio, senaste bedrifter.

Rom är en stad som är genomsyrad av fantastisk kultur och historia och många resor till Rom bokas av historieälskare från världens alla hörn. Den som inte nöjer sig med barockmästerverk som Peterskyrkan, Spanska trappan och Fontana di Trevi, kan gå ännu längre tillbaka i tiden och utforska Roms unika plats i romarrikets historia. Naturligtvis innebär Roms rika historia att staden ständigt bjuder på nya fynd, så bli inte förvånad om du stöter på en utgrävning mitt i staden – men många av spåren efter Roms makt står redo att utforskas på en gång, inte minst Forum Romanum och storslagna Colosseum. Läs mer om guidade turer och saker att göra i Rom här!

I Rom hittar man även den pyttelilla, men ack så viktiga, stadstaten Vatikanstaten. Roms besökare är välkomna att utforska Vatikanen, som förutom att den är den katolska kyrkans hjärta också hyser många egna sevärdheter, inte minst renässansmästerverken Sixtinska kapellet och Palazzo Senatorio.

Det är enkelt att ta sig runt Rom tack vare stadens välfungerande bussförbindelser men det är minst lika smidigt, och trevligare, att promenera runt de smala kullerstensbelagda vägarna till fots.

Skaffa gärna en karta över staden, speciellt om du planerar att besöka några av de äldre stadsdelarna där adresserna kan bli lite förvirrande, eller spendera många lyckliga timmar med att vandra på måfå genom Roms gator. När allt kommer omkring befinner man sig sällan mer än ett stenkast bort från ett litet torg där man kan njuta av en espresso eller glass i solnedgången.

En av Italiens största attraktioner är maten och det romerska köket tillhör de finaste exemplen på denna gastronomiska högkultur. Den kanske mest berömda romerska rätten är spaghetti carbonara, men romersk mat är mycket mer än bara pasta – precis som med all italiensk mat ligger fokus på enkel tillagning av bra säsongsbetonade råvaror. Och vinet är inte heller dåligt. Boka en paketresa nu och förbered dig på en härlig upplevelse. Cin cin!

Videoreseguide till Rom

Var kan jag bo i Rom?

UNAHOTELS Decò Roma
UNAHOTELS Decò Roma
4 out of 5
Via Giovanni Amendola, 57, Rom, RM
Priset är 1 032 kr per natt mellan 23 juli och 23 juli
Detta hotell i Roms historiska stadsdel ligger tio minuters promenad från Via Nazionale, Piazza della Repubblica och Teatro dell'Opera di Roma. Via Marsala och ...
4.5/5Wonderful! (987 recensioner)
Mycket bra hotrll
"Perfekt 4 stjärnigt hotell som erbjuder så mycket så att det känns dom ett 5 stjärnigt hotell."

Recension från 23 juli 2019

UNAHOTELS Decò Roma
Albergo Del Senato
Albergo Del Senato
3 out of 5
Piazza Della Rotonda 73, Rom, RM
Priset är 1 772 kr per natt mellan 1 juli och 1 juli
Detta hotell i Roms historiska stadsdel ligger nära Pantheon och Piazza Navona. Trevifontänen och Piazza di Spagna ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. ...
4.8/5Exceptional! (991 recensioner)
Fantastiskt läge och personal!
"Fantastisk personal, omtänksamma och alltid med en glimt i ögat. De uppmärksamme bland annat en födelsedag och skickade upp en flaska bubbel till rummet, on the house!"

Recension från 19 apr. 2019

Albergo Del Senato
Hilton Rome Airport
Hilton Rome Airport
4 out of 5
Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
Priset är 1 445 kr per natt mellan 22 juli och 22 juli
Detta familjevänliga hotell i ett shoppingområde i Fiumicino ligger mindre än 5 km från Area Archeologica del Porto di Traiano och Necropoli di Porto Isola Sacra. ...
3.8/5Good! (1,481 recensioner)
Went smooth without problems
"Everything ok. Walking distance via an indoor bridge all the way from Airport. Maybe would be good improvement with temperature check at entrance."

Recension från 14 mars 2021

Hilton Rome Airport
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Rom

Toppaktiviteter i Rom

Städer nära Rom