Början av huvudsektionen

Rom

Museer, Historiska byggnader och Katedraler

En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Hur tar jag mig till Rom?

Rom är en stad bildad på sju kullar och är indelad i distrikt vars namn allt som oftast kommer från deras viktigaste sevärdheter. Medan varje distrikt har sin alldeles egen känsla förenas alla av den avslappnade och vänliga inställningen hos Roms 2,8 miljoner invånare. Det italienska folket är berömda för sin passion och detta gäller även behandlingen av gäster – bli inte förvånad om en lokalinvånare insisterar på att visa dig en liten restaurang han känner till, eller absolut måste berätta om stadens älskade fotbollslags, AS Roma och SS Lazio, senaste bedrifter.

Rom är en stad som är genomsyrad av fantastisk kultur och historia och många resor till Rom bokas av historieälskare från världens alla hörn. Den som inte nöjer sig med barockmästerverk som Peterskyrkan, Spanska trappan och Fontana di Trevi, kan gå ännu längre tillbaka i tiden och utforska Roms unika plats i romarrikets historia. Naturligtvis innebär Roms rika historia att staden ständigt bjuder på nya fynd, så bli inte förvånad om du stöter på en utgrävning mitt i staden – men många av spåren efter Roms makt står redo att utforskas på en gång, inte minst Forum Romanum och storslagna Colosseum. Läs mer om guidade turer och saker att göra i Rom här!

I Rom hittar man även den pyttelilla, men ack så viktiga, stadstaten Vatikanstaten. Roms besökare är välkomna att utforska Vatikanen, som förutom att den är den katolska kyrkans hjärta också hyser många egna sevärdheter, inte minst renässansmästerverken Sixtinska kapellet och Palazzo Senatorio.

Det är enkelt att ta sig runt Rom tack vare stadens välfungerande bussförbindelser men det är minst lika smidigt, och trevligare, att promenera runt de smala kullerstensbelagda vägarna till fots.

Skaffa gärna en karta över staden, speciellt om du planerar att besöka några av de äldre stadsdelarna där adresserna kan bli lite förvirrande, eller spendera många lyckliga timmar med att vandra på måfå genom Roms gator. När allt kommer omkring befinner man sig sällan mer än ett stenkast bort från ett litet torg där man kan njuta av en espresso eller glass i solnedgången.

En av Italiens största attraktioner är maten och det romerska köket tillhör de finaste exemplen på denna gastronomiska högkultur. Den kanske mest berömda romerska rätten är spaghetti carbonara, men romersk mat är mycket mer än bara pasta – precis som med all italiensk mat ligger fokus på enkel tillagning av bra säsongsbetonade råvaror. Och vinet är inte heller dåligt. Boka en paketresa nu och förbered dig på en härlig upplevelse. Cin cin!

Saker att göra i Rom

Rom är en stad som formligen överflödar av vattenkonst i världsklass, men inget slår Fontana di Trevi när det gäller storslagenhet eller berömmelse.

Denna monumentala trappa med en monumental historia ligger både bokstavligt och bildligt talat i Roms hjärta.

Upplev denna enorma kyrka i katolicismens hjärta med dess magnifika konstsamling.

Denna symbol för antika Rom kombinerar spännande historia med inspirerad arkitektur.

På detta vackra torg, vars byggnader har en lång och anrik historia, kan man njuta av gatuföreställningar och mysiga kaféer. 

Glöm Louvren, Metropolitan Museum och Eremitaget – du hittar några av världens främsta konstsamlingar i Vatikanmuseerna.

Ta en paus från stadens jäkt och bege dig till denna vidsträckta stadspark med vackra planteringar och spännande museer.

Det 2 000 år gamla Colosseum är en äkta arkitektonisk tungviktare och anses av många vara ett av världens sju ”moderna” underverk.

Biljetter och turer

Bekväm och prisvärd delad transport mellan Civitavecchias kryssningsterminal och Rome Fiumicino Airport, Ciampino Airport eller ditt hotell med busstransfer.

Biljetter och turer

Upptäcka den eviga stadens riktiga höjdpunkter på en guidad heldagstur. På morgonen kan du utforska Vatikanmuseerna och beundra det Sixtinska kapellet. Efter lunch kan du bege dig in i Roms antika historia medan du upptäcker det storslagna monumentet så som Colosseum, triumfbågen Konstantinbågen och ruinerna av Forum Romanum.

Biljetter och turer

Få ett unikt gladiatorperspektiv av Roms berömda Colosseum i en skippa kön-tur som går bakom kulisserna till de områden som allmänheten normalt inte har tillträde till. Utforska vad som finns under marken, platsen där gladiatorerna förberedde sig för strid.

Biljetter och turer

Utforska skatterna på idylliska Capri, en fängslande ö som har lockat både romerska kejsare och filmstjärnor till dess stränder genom tiden. Bege dig till Neapel och ta färjan ut och utforska öns charmiga blandning av klippigt kustlandskap, eleganta piazzor, romerska ruiner och runda sedan av ditt besök med den berömda Blå grottan.

Biljetter och turer

Tillbringa tre dagar i några av södra Italiens charmigaste städer. Upptäck livliga Neapel, fascineras av de Unesco-listade ruinerna i Pompeji och ta en båttur till Capris magiska Blå grottan, innan det är dags för en härlig promenad i vackra och färgglada Sorrento.

Biljetter och turer

Med denna enkla transferbuss kan du resa till vilken du vill av tre spännande platser och tillbringa en dag utanför Rom. Välj mellan att vandra längs de vackra torgen i Neapel, se de fascinerande ruinerna i Pompeji eller varför inte ta en båttur till den bländande vackra ön Capri.

De bästa områdena att besöka i Rom

Vad finns det för andra städer som liknar Rom?

Upptäck liknande destinationer som du kanske skulle gilla