Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Teneriffa

Hyra bil på Teneriffa

Har du bokat din resa till Teneriffa? Teneriffa är den största ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna utanför Afrikas nordvästra kust. Det enklaste sättet att ta sig till alla små stränder och gömda pärlor är med bil. Expedia hjälper dig att hitta en hyrbil på Teneriffa till rätt pris som passar just dina behov. När du bokar ditt flyg till Teneriffa, passa då på att även boka hyrbil med upphämtning på flygplatsen, så tar du dig sedan enkelt till ditt hotell på Teneriffa.

Hyr bil på Teneriffa och se dig omkring på ön i lugn och ro. Med egen bil kan du bestämma takten själv och du kan åka vart du vill utan att du behöver anpassa dig till någon annan. Med hjälp av Expedia kan välja var och när du vill hämta och lämna bilen och vilken typ av bil du vill ha.

Köra bil på Teneriffa

Bästa sätter att se ön är med bil. På med bältet och kör iväg! Du kan hämta bilen på flygplatsen, i någon stad eller få den levererad till hotellet. Vägarna på Teneriffa är ofta i gott skick och utgörs av olika vägtyper, allt från motorvägar till smala byvägar. Uppe i bergen kan vägarna vara smala och vindlande och där gäller det att vara koncentrerad. De flesta större orter har gratis parkering, och även parkeringsgarage till en rimlig avgift. Parkera inte på gula eller vita linjer, och blå linjer betyder vanligen att du måste betala för att få parkera.

Regler för bilkörning

För att få hyra bil på Teneriffa behöver du giltigt körkort och pass. Alla i bilen måste använda bälte och personer som är tolv år eller yngre får inte sitta fram. Det är också förbjudet att använda mobiltelefon, annan elektronisk utrustning och GPS när du kör. Om du måste svara eller ringa ett samtal är det bäst att stanna bilen. Hastighetsgränserna är ofta tydligt markerade. På motorväg gäller 110 eller 120 km/h och i tätort 40 eller 60 km/h. Alkoholtester kan göras slumpvis av polisen och om du har för hög promillehalt kan du få betala böter direkt på plats.

Teneriffas natur med bil

Teneriffa är en vacker och intressant ö med många olika naturtyper. Med hyrbil är det enkelt att ta sig runt och hitta alla de fina stränderna längs kusten. Åk längs den västra kusten och upplev de fantastiska klipporna i Los Gigantes. I öster hittar du pyramiderna i Güimar och i nordväst de vackra Tenobergen och flera charmiga små städer. Här kan du uppleva Teneriffas genuina sida.

Ge dig upp i bergen och besök det vulkaniska månlandskapet på Teides sluttningar. Landskapet ingår i Teides nationalpark som är väl värd ett besök. På flera ställen får du fantastisk utsikt över ön.

Med hyrbil till sol och bad

Teneriffa har nästan 365 soldagar om året och mängder med fina stränder. Det finns stränder för alla, både för dig som vill vågsurfa och för dig med små barn som vill ha det lite lugnare. Med bil är det enkelt att ta sig till båda stora och små stränder och du kan hitta en ny strand varje dag. Om du tröttnar på stränderna kan du ta bilen till något trevligt vattenland där hela familjen kan få sitt lystmäte av vattenrutschbanor och underhållning. Med bil är möjligheterna nästan outtömliga!

Upptäck Teneriffa

Utforska Teneriffa med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!