Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekend i Istanbul

Istanbul är Turkiets största stad. Den ligger i två världsdelar och har ingått i många imperier. I dag är staden både modern och traditionell, välbekant och exotisk.

Det är bland annat Istanbuls blandning mellan väst och öst som lockar turister på weekendresor från både när och fjärran. Tänk dig de bekväma och moderna shoppingcentren, gallerierna och nattklubbarna å ena sidan och å andra sidan de traditionella turkiska basarerna, palatsen, tavernorna och moskéerna. Stadens skönhet, tillsammans med det trevliga medelhavsklimatet kompletterar bilden av ett perfekt mål för weekendresan.

Istanbul ligger vid Bosporen och har Marmarasjön i söder och Svarta havet i norr. Staden förenar Europa och Asien och den strategiska platsen har gjort att många strider har utkämpats här. Under de tidigare namnen Byzantion och Konstantinopel var staden huvudstad i de romerska, bysantinska och ottomanska rikena och har också varit islams huvudstad. När den turkiska republiken hade inrättats blev stadens namn officiellt Istanbul 1926.

På halvön Sultanahmet ligger den gamla staden. Där återspeglas Istanbuls skiftande politiska och religiösa historia, särskilt i byggnadskonsten. Den välkända Hagia Sofia var till exempel en gång en kristen katedral och senare en moské. Under en weekend kan du besök det närbelägna palatset Topkapi, hippodromen och Blå moskén. Spara också lite pengar till souvenirer från stora basaren. Få en överblick över staden från Galatatornet från 1300-talet. Besök också Miniatürk i närheten där du kan titta på miniversioner av alla byggnader. Svalka dig i den underjordiska vattenreservoaren Yerabatan sarayi.

Korsa Galatabron som spänner över Gyllene hornet och besök Taksimtorget och nya staden. Vandra bland moderna höghus, nattklubbar och shoppingcenter där hippa ungdomar blandas med affärsmän.

Köp ett Istanbulkart som ger tillgång till alla offentliga kommunikationer. Det är till exempel praktiskt att ta färjan om du vill se Beylerbeyipalatset tvärs över sundet.

Det bor över 13 miljoner människor i Istanbul. Det gör staden till den folkrikaste i Europa och det är lätt att förstå varför. Stadens förening av öst och väst är unik och det resulterar i den särpräglade kulturen och i byggnaderna, konsten och köket. Som gjort för ett weekendpaket!


Reseguide för Istanbul


Populära hotellerbjudanden i Istanbul

Se alla 2 213 hotell i Istanbul
957 kr
Grand Hyatt Istanbul

Grand Hyatt Istanbul

Harbiye Mah. Taskisla Caddesi No.1, Istanbul
4,5
av 5, från 441 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Harbiye, tio minuters promenad från Ataturk kulturcenter, Acibadem Taksim sjukhus och Taksim-torget. Macka-parken och Istanbuls museum för Modern kontst ligger dessutom 2 km härifrån.

812 kr
Sura Hagia Sophia Hotel

Sura Hagia Sophia Hotel

Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Istanbul
4,2
av 5, från 883 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Gamla stadskärnan ligger fem minuters promenad från German-fontänen, Basilica Cistern och Hagia Sofia. Cagaloglu Hamam och Cemberlitas-badet ligger också fem minuter härifrån.

377 kr
Courtyard by Marriott Istanbul International Airport

Courtyard by Marriott Istanbul International Airport

Basin Ekspress Yolu, Fatih Cad., Istanbul
4,1
av 5, från 786 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Halkali ligger mindre än en mil från Istanbuls köpcenter, Ataturk Olympic Stadium och İstanbul Aydın Üniversitesi. Florya Beach och Marmara Forum ligger också mindre än 15 km härifrån.

413 kr
Elite World Business Hotel

Elite World Business Hotel

Gültepe Mah Sehit Zafer Kiziltas Sk No 1, Istanbul
4,3
av 5, från 599 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Istanbul ligger mindre än 3 km från İstanbul Aydın Üniversitesi och Florya Beach. İstanbul Akvaryum ligger 3,5 km härifrån.

618 kr
WOW Istanbul Hotel

WOW Istanbul Hotel

Istanbul Dünya Ticaret Merkezi, Istanbul
3,9
av 5, från 863 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Bakırköy, mindre än en mil från İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Akvaryum och Marmara Forum. Atakoy Marina och Florya Beach ligger också mindre än en mil härifrån.

827 kr
Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center

Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center

Silahsor Cad. No: 42 Bomonti Sisli, Istanbul
4,7
av 5, från 1 272 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i Istanbul ligger i affärskvarteren, mindre än 3 km från Istanbul Cevahir shopping och nöjescenter och Taksim-torget. Mindre än 15 km härifrån hittar du Galata-tornet och Blå moskén.

952 kr
TAV Airport Hotel Istanbul

TAV Airport Hotel Istanbul

Ataturk International Airport, Istanbul
4,1
av 5, från 281 recensioner
0.0 av 5.0

Detta hotell i Bakırköy ligger mindre än en mil från İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Akvaryum och Marmara Forum. Atakoy Marina och Florya Beach ligger också mindre än en mil härifrån.

1,269 kr
Swissotel The Bosphorus Istanbul

Swissotel The Bosphorus Istanbul

Visnezade Mah. Acisu Sok. NO. 19, Istanbul
4,5
av 5, från 643 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell nära stranden i lyxstil ligger i centrum, och nära Dolmabahce-palatset, Kabatas-piren och Taksim-torget. I närheten finns även Istanbul Lutfi Kirdar Convention and Exhibition Centre och Jungfrutornet.

Erbjudanden på paketresor till Istanbul

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.