Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Vi ger dig prisgaranti för din resa.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Weekend i Istanbul

Istanbul är Turkiets största stad. Den ligger i två världsdelar och har ingått i många imperier. I dag är staden både modern och traditionell, välbekant och exotisk.

Det är bland annat Istanbuls blandning mellan väst och öst som lockar turister på weekendresor från både när och fjärran. Tänk dig de bekväma och moderna shoppingcentren, gallerierna och nattklubbarna å ena sidan och å andra sidan de traditionella turkiska basarerna, palatsen, tavernorna och moskéerna. Stadens skönhet, tillsammans med det trevliga medelhavsklimatet kompletterar bilden av ett perfekt mål för weekendresan.

Istanbul ligger vid Bosporen och har Marmarasjön i söder och Svarta havet i norr. Staden förenar Europa och Asien och den strategiska platsen har gjort att många strider har utkämpats här. Under de tidigare namnen Byzantion och Konstantinopel var staden huvudstad i de romerska, bysantinska och ottomanska rikena och har också varit islams huvudstad. När den turkiska republiken hade inrättats blev stadens namn officiellt Istanbul 1926.

På halvön Sultanahmet ligger den gamla staden. Där återspeglas Istanbuls skiftande politiska och religiösa historia, särskilt i byggnadskonsten. Den välkända Hagia Sofia var till exempel en gång en kristen katedral och senare en moské. Under en weekend kan du besök det närbelägna palatset Topkapi, hippodromen och Blå moskén. Spara också lite pengar till souvenirer från stora basaren. Få en överblick över staden från Galatatornet från 1300-talet. Besök också Miniatürk i närheten där du kan titta på miniversioner av alla byggnader. Svalka dig i den underjordiska vattenreservoaren Yerabatan sarayi.

Korsa Galatabron som spänner över Gyllene hornet och besök Taksimtorget och nya staden. Vandra bland moderna höghus, nattklubbar och shoppingcenter där hippa ungdomar blandas med affärsmän.

Köp ett Istanbulkart som ger tillgång till alla offentliga kommunikationer. Det är till exempel praktiskt att ta färjan om du vill se Beylerbeyipalatset tvärs över sundet.

Det bor över 13 miljoner människor i Istanbul. Det gör staden till den folkrikaste i Europa och det är lätt att förstå varför. Stadens förening av öst och väst är unik och det resulterar i den särpräglade kulturen och i byggnaderna, konsten och köket. Som gjort för ett weekendpaket!


Reseguide för Istanbul


Populära hotellerbjudanden i Istanbul

Se alla 2 112 hotell i Istanbul
458 kr
ISG Airport Hotel - Special Class

ISG Airport Hotel - Special Class

Istanbul Sabiha Gokcen Int'l Airport, Istanbul
4,3
av 5, från 148 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Pendik ligger 4,9 km från Viaport Outlet Shopping och mindre än 15 km från Pendorya shoppingcentrum och Istanbul Park. Neomarin Shopping Mall och Aydos Hill ligger också mindre än 15 km härifrån.

416 kr
Elite World Europe Hotel

Elite World Europe Hotel

Basin Ekspres Caddesi No. 4, Istanbul
4,5
av 5, från 37 recensioner
0.0 av 5.0

Detta hotell med spa ligger i Halkali, mindre än en mil från Istanbuls köpcenter, Ataturk Olympic Stadium och İstanbul Aydın Üniversitesi. TurkuaZoo och Florya Beach ligger också mindre än 15 km härifrån.

925 kr
TAV Airport Hotel Istanbul

TAV Airport Hotel Istanbul

Ataturk International Airport, Istanbul
4,2
av 5, från 99 recensioner
0.0 av 5.0

Detta hotell i Bakırköy ligger mindre än en mil från İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Akvaryum och Marmara Forum. Atakoy Marina och Florya Beach ligger också mindre än en mil härifrån.

400 kr
Courtyard by Marriott Istanbul International Airport

Courtyard by Marriott Istanbul International Airport

Basin Ekspress Yolu, Fatih Cad., Istanbul
4,0
av 5, från 304 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Halkali ligger mindre än en mil från Istanbuls köpcenter, Ataturk Olympic Stadium och İstanbul Aydın Üniversitesi. Florya Beach och Marmara Forum ligger också mindre än 15 km härifrån.

532 kr
Novotel Istanbul Bosphorus

Novotel Istanbul Bosphorus

Kemankes Kara Mustafa Pasa, Istanbul
4,2
av 5, från 52 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell med spa i Beyoğlu ligger en kvarts promenad Istanbuls museum för Modern kontst och Galata-tornet. Kryddbazaren och Suleymaniye moskén ligger endast 3 km härifrån.

517 kr
WOW Istanbul Hotel

WOW Istanbul Hotel

Istanbul Dünya Ticaret Merkezi, Istanbul
3,8
av 5, från 256 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Bakırköy, mindre än en mil från İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Akvaryum och Marmara Forum. Atakoy Marina och Florya Beach ligger också mindre än en mil härifrån.

487 kr
WOW Airport Hotel

WOW Airport Hotel

Istanbul World Trade Center, Istanbul
3,7
av 5, från 313 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Bakırköy ligger mindre än en mil från İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Akvaryum och Marmara Forum. Atakoy Marina och Florya Beach ligger också mindre än en mil härifrån.

756 kr
Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City

Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City

Alemdar Mah. Yerebatan Cad.No 13, Istanbul
4,6
av 5, från 144 recensioner
0.0 av 5.0

Detta hotell i Gamla stadskärnan ligger nära Basilica Cistern och Hagia Sofia. Hippodromen och Blå moskén ligger också tio minuter härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Istanbul

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.