Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Exotiska upplevelser på resor till Mellanöstern

Besök många av våra världsreligioners födelseplatser och spännande historiska och geografiska områden på en resa till Mellanöstern.

Mellanöstern ses ofta som den moderna civilisationens födelseplats. Toran, Bibeln och Koranen nämner just detta historiska område som ursprungsplats för judendom, kristendom och islam. Arkeologer har upptäckt några av de allra första kvarlevorna av människor i dalgången runt Eufrat och Tigris. På en semester i Mellanöstern kan du upptäcka både den långa historien och moderna städer.

Israel är inte bara ett lockande resmål för folk av den judiska tron, men även för andra som vill se Jerusalem och den sprudlande storstaden Tel Aviv. I gamla Jerusalem kan du se Västra muren, dit moderna judar kommer för att minnas sina förfäders prövningar. Vid Yad Vashem, minnescentrum för hågkomst av förintelsens offer och hjältar, finns mängder av information om och en lista över offren för den historiska tragedin. Från Tel Aviv kan du göra en dagsutflykt till BetlehemVästbanken i Palestina där jungfru Maria födde Jesusbarnet i ett stall.

Ett annat måste på ditt besök i mellanöstern är Förenade Arabemiraten, ett litet men rikt land. Se den fantastiska Schejk Zayed-moskén i Abu Dhabi som imponerar med sina stora vita kupoler och vackra mosaikkonstverk. Folk av alla religioner är välkomna i den här moderna byggnaden. Och på tal om modernt – i Dubai kan du besöka en av världens högsta och mest imponerande byggnader i 160-våningshuset Burj Khalifa. Utanför kan du beskåda de unika fontänerna som koreograferats till musik och ljus. Dubai investerar alla sina tillgångar i bebyggelse och turistsevärdheter, så det poppar upp nya attraktioner varje år.

Jordanien är ett av de resmål i Mellanöstern som har mest fascinerande arkeologi. Unescos världsarvslistade plats Petra är en förhistorisk stad där grekiska pelare ristats in på gigantiska klippsidor. Besök Döda havet och flyt fritt i det salta vattnet.

Utforska gyllene souker och kamelmarknader i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Överallt i världen riktar muslimer sina huvuden mot Mecka varje gång de ber. Staden Mecka är profeten Mohammeds födelsestad och muslimernas heligaste plats.

Andra resmål i Mellanöstern ligger på den afrikanska kontinenten, som Egypten. Här hittar du Nilen, som är världens längsta flod. Besök de berömda pyramiderna och sfinxen, som byggdes för över 4 500 år sedan. Forskare strider fortfarande över hur de gamla egypterna lyckades skapa de fantastiskt imponerande byggnaderna utan moderna tekniker. Det finns mängder av semesterorter och populära dykområden på Sinaihalvön i Egypten.

Ibland utfärdas varningar för resor till olika länder i Mellanöstern, men de allra flesta platserna är säkra att besöka och bjuder på unika och minnesvärda semestrar. Du kan alltid hitta de senaste officiella reseråden på utrikesdepartementets hemsida. Res till Mellanöstern för en inspirerande semester där du möts av den moderna världens antropologiska och religiösa ursprung.

Populära hotellerbjudanden i Mellanöstern

Se alla hotell nära Mellanöstern
3,791 kr
Palace Downtown

Palace Downtown

Mohammed Bin Rashid Boulevard, Dubai
4,7
av 5, från 522 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i Dubai ligger vid strandpromenaden, mindre än 2 km från Dubai-fontänen och Dubai Mall. Burj Khalifa och Dubai International Convention and Exhibition Centre ligger dessutom 5 km härifrån.

927 kr
Arabian Courtyard Hotel & Spa

Arabian Courtyard Hotel & Spa

Al Fahidi Street, Dubai
4,3
av 5, från 2 048 recensioner
4.5 av 5.0

Detta familjevänliga hotell vid flodpromenaden i Dubai ligger nära Dubai Museum och Stora moskén. BurJuman shoppingcenter och The Dubai Heritage Village ligger också 2 km härifrån.

1,078 kr
Center Chic Hotel - an Atlas Boutique Hotel

Center Chic Hotel - an Atlas Boutique Hotel

8, Dizengoff Square, Tel Aviv
4,4
av 5, från 321 recensioner
0.0 av 5.0

Detta hotell i Tel Aviv Centrala ligger fem minuters promenad från Dizengoff-torget och Dizengoff centrum. Habima Theatre och Frishman-stranden ligger också 2 km härifrån.

1,089 kr
Grand Court Jerusalem

Grand Court Jerusalem

15 Saint George St, Jerusalem
3,8
av 5, från 342 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i centrala Jerusalem ligger tio minuters promenad från S:t Georges katedral och Trädgårdsgraven, Jerusalem, Israel. Damaskus-porten och Rockefeller Museum ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,173 kr
Dusit Thani Dubai

Dusit Thani Dubai

133 Sheikh Zayed Road, Dubai
4,3
av 5, från 1 129 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i affärskvarteren i Trade Center ligger mindre än 2 km från Dubai International Financial Centre och Dubai Mall. Burj Khalifa och Dubai International Convention and Exhibition Centre ligger också 5 km härifrån.

2,295 kr
Four Seasons Hotel Beirut

Four Seasons Hotel Beirut

1418 Prof. Wafic Sinno Ave, Beirut
4,6
av 5, från 141 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Centrala Beirut ligger 0,3 km från Zaitunay-bukten och mindre än 5 km från Raoucheklippan och Beiruts kommunala arena. Camille Chamoun Sports City Stadium ligger 4,4 km härifrån.

1,406 kr
Roda Al Murooj

Roda Al Murooj

Al Saffa Street, Off Sheikh Zayed Road, Dubai
4,5
av 5, från 1 183 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i Trade Centre 2 ligger 15 minuters promenad från Dubai Mall och Burj Khalifa. Dubai International Convention and Exhibition Centre ligger 3,7 km härifrån.

466 kr
Addar Hotel

Addar Hotel

53, Nablus Rd, Jerusalem
3,0
av 5, från 238 recensioner
0.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Jerusalem ligger tio minuters promenad från Kungagravarna och Trädgårdsgraven, Jerusalem, Israel. Rockefeller Museum och Damaskus-porten ligger också en kvarts promenad härifrån.


Erbjudanden på paketresor till Mellanöstern

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.