Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Istanbul

Se alla 46 saker att göra i Istanbul

Hitta aktiviteter i Istanbul för alla smaker

Turkiet är ett land som gränsar till två kontinenter och Istanbul ligger precis över gränsen. Det är kanske därför det är så lätt att hitta saker att göra i Istanbul för alla smaker vare sig du är intresserad av shopping eller museer. Istanbuls aktiviteter erbjuder en inblick i regionens kulturarv och historia men också bra nattliv.

Få ut det mesta av Istanbuls vackra läge

Letar du efter aktiviteter i Istanbul som erbjuder fin utsikt måste du testa en kryssning längs vattenvägen Bosporen. Där har du utsikt över staden i all sin ära. Du kan också välja en längre kryssning som tar dig ut på Svarta havet. Boka solnedgångsturen för en romantisk kväll på vattnet. En sevärdhet som också erbjuder fantastiska vyer och härlig arkitektur är Topkapipalatset. Fyra stora

gröna gårdsplaner omger palatset och i palatskomplexet finns även paviljonger och andra mindre byggnader.

Vacker arkitektur och unika sevärdheter

Om du letar efter saker att göra i Istanbul men bara har några dagar att spendera i staden bör du helt klart besöka Hagia Sofia. Den otroliga byggnaden har en fascinerande historia och har i perioder fungerat som både kyrka och moské men numera är det ett museum. Arkitekturen är vacker utanpå men det är insidan som verkligen häpnar. Taket är nästan 60 meter över marken och du kan ta trappan upp till en övre våning där du ser målningarna på närmare håll. Missa inte heller Yerebatan Saray även känt som det sjunkna palatset. Reservoaren består av kolumner i bysantinsk stil och atmosfären kompletteras av varm belysning över vattnet. Fiskar simmar i vattnet och du kan promenera längs gångvägen ända till kolumnen vars bas är en avbildning av Medusas huvud.

Vill du fördjupa dig ytterligare i Turkiets historia finns en oändlig mängd historiska fynd och konstverk på det arkeologiska museet. Missa inte att se Alexander den stores sarkofag. Museet har även en utmärkt avdelning för barn med interaktiva utställningar. Turkish and Islamic Arts Museum visar upp otroliga konstverk från regionen.

Shopping och annan avslappning i Istanbul

Istanbul har gott om historia men det är också en livlig och modern stad. Är du ute efter nattliv och shopping finns det mycket att välja mellan. Många barer drar nytta av utsikten och du kan luta dig tillbaka med en cocktail och se ut över staden. Det finns också fantastisk mat i Istanbul. Du kan njuta av Turkiets specialiteter både på fina restauranger och på små mysiga caféer. Lämna inte Istanbul utan att ha provat riktigt turkiskt kaffe eller en autentisk kebab.

Ett besök på ett hamam är ett absolut måste. De turkiska badhusen är en stor del av kulturen och är det perfekta sättet att slappna av efter en lång dag. Det finns ett antal att välja mellan men Ayasofya Hürrem Sultan Hamami är bland de vackraste.

Något du inte heller vill missa är Istanbuls stora basar. Det finns flera marknader men Grand Bazaar som basaren kallas är den största och har varit verksam i omkring 600 år. Här kan du hitta allt möjligt och det är den perfekta platsen att shoppa efter souvenirer innan hemresan.

Karta

Discover neighborhoods in Istanbul

Taksim

Upplev de populära butikerna i Taksim. Taksim-torget är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Taksim station eller Fındıklı station om du vill se mer av Istanbul.

KaféerTeatrarShopping

Sultanahmet

Sultanahmet-torget och Hippodromen i Konstantinpel är några av de främsta sevärdheterna i Sultanahmet, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Sultanahmet station eller Çemberlitaş station om du vill besöka fler sevärdheter i området.

KatedralerMuseerHistoriska byggnader

Centrala Istanbul

De charmiga kaféerna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Istanbul. Besök berömda sevärdheter som Suleymaniye moskén och Kryddbazaren, och hoppa på tunnelbanan på Üniversitesi Laleli station eller Aksaray station om du vill se mer av staden.

Historiska byggnaderKatedralerMuseer

Fatih

Upplev de populära butikerna i Fatih. Suleymaniye moskén är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Aksaray station eller Yusufpaşa station om du vill se mer av Istanbul.

KatedralerHistoriska byggnaderKyrkor

Besiktas

Om du tillbringar lite tid i Besiktas kan det hända att du uppskattar sevärdheter som Dolmabahce-palatset och Zorlu kulturcentrum. Passa även på att uppleva det stora restaurangutbudet i området, innan du hoppar på tunnelbanan på 4.Levent station för att se mer av staden.

KaféerShoppingSlott

Sisli

Upplev de populära butikerna i Sisli. Istanbul Cevahir shopping och nöjescenter är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Şişli station eller Osmanbey station om du vill se mer av Istanbul.

KaféerShoppingSkyskrapor