Jersey

Reseguide
St Ouen som inkluderar en kuststad, landskap och en strand
En oförglömlig landsbyggd, stränder, hundratals år gamla slott och ett säreget kök gör Jersey till en av de brittiska Kanalöarnas främsta destinationer.

Jersey, den största av öarna i Engelska kanalen, är ett resmål man bäst upptäcker i lugn och ro. Denna ö med dess svepande kustlinjer och pittoreska landsbygd lockar med pittoreska byar och medeltida sevärdheter. Jersey tillhör Storbritannien men ligger faktiskt närmare den franska kusten än England.

Med en bredd på endast 14 kilometer och åtta kilometers längd tar man sig enkelt runt till fots eller med cykel under resor till Jersey. St. Helier, öns huvudstad, är händelsernas centrum och det bästa stället att bo under en weekend på ön. Hitta museer som skickligt återskapar öns sjöfarts- och smugglingshistoria.

Många väljer att resa till Jersey för att upptäcka dess varierade landskap, som bjuder på allt från böljande gröna ängar till dramatiska kustlinjer och undangömda vikar. Vandra genom det vackra skogslandskapet i Fern Valley, norr om St. Helier. Koppla av på de vackra, södra stränderna St. Brelade's Bay och St. Aubin.

På öns västra sida lockar Les Mielles Nature Reserve med ett överflöd av fågelliv och pittoreska vandringsleder. Utforska de karga sanddynerna vid St. Ouen's Bay, en strand som är populär bland surfare och kite-surfare. Bege dig till den norra kusten och promenera över klipporna vid La Grève de Lecq. Du kan även besöka de traditionella fiskebyarna Bonne Nuit Bay och Rozel.

Området 800-åriga historia har skapat en mångfald av betydelsefulla landmärken. Besök 1500-talsslottet Elizabeth Castle som en gång tillhörde den engelske upptäcktsresaren Sir Walter Raleigh. Beundra det högt belägna fortet Mont Orgueil, som skyddade ön från franska invasionsförsök. Hör berättelser om den tyska ockupationen under andra världskriget på Jersey War Tunnels.

Jersey har mycket att erbjuda vad det gäller restauranger, och lokala råvaror används flitigt i matlagningen. Smaka på pilgrimsmusslor på Bouley Bay och ostron på Grouville. Anländ i maj och juni för att se bönderna skörda den berömda Jersey Royal-potatisen eller planera in ditt besök i juli för att uppleva Jersey Fish Festival.

Du tar dig till Jersey med färja från Englands sydkust eller från nordvästra Frankrike. När du väl är på plats ligger inget längre än 30 minuters bilresa bort. Den lugna trafiken gör att du verkligen kan njuta av en avkopplande semester.

Populära städer i Jersey

Elizabeth Castle som inkluderar chateau eller palats såväl som en man
St. Helier
Trevliga människor, Restauranger och Barer
Den största av Kanalöarna och Jerseys huvudstad är en myllrande hamnstad med museer, fästningar, marknader och stränder.

Saker att besöka

  • Port of Jersey
  • St. Helier Central Market
  • Elizabeth Castle
Parish Church of St. Brelade som visar en kuststad, en strand och kustutsikter
St. Brelade
Trevliga människor, Stränder och Restauranger
Njut av en lugn och avskild weekend i Saint Brelade bland medeltida kapell och sandstränder, eller bege dig till det fartfyllda skogsäventyrscentret.

Saker att besöka

  • Corbiere-fyren
  • Parish Church of St. Brelade
Hamptonne Country Life Museum som inkluderar historiska element, en trädgård och ett hus
St. Lawrence
Trevliga människor, Restauranger och Barer
På en weekendresa till Saint Lawrence kan du beundra den enastående St Matthew's Church och utforska gamla krigstunnlar under jord.

Saker att besöka

  • Jersey War Tunnels - German Underground Hospital