Johor

Malaysia
Bild från Tourism Malaysia
Johor är Malaysias sydligaste delstat som är känd som ett fyndparadis med lågprisaffärer, orörd regnskog och idylliska tropiska öar.

I denna vidsträckta och mångfacetterade delstat kan du besöka Malaysias livligaste nattmarknad och leta fynd i stadens shoppinggallerior, för att sedan dra dig tillbaka till ett avskilt naturparadis. Inom Johors gränser finns allt från häpnadsväckande vattenfall, orörda regnskogar och några av Sydostasiens bästa dykställen.

Johor Baharu, eller bara JB som den kallas lokalt, är delstatens huvudstad – en verklig storstad. Många fyndletare från Singapore kör hit över gränsen för att shoppa billigt i stadens många shoppingcenter. Sådant som elektronik och kläder är betydligt billigare här. Under din resa till Johor Baharu kan du passa på att besöka palatset Istana Besar, med dess omfattande kungliga samlingar, och den imponerande moskén Sultan Abu Bakar.

Tillbringa en weekend utanför staden och kom den otroligt vackra naturen i delstaten Johor ett steg närmare. I Endau Rompin nationalpark finns regnskog som är en av Malaysias äldsta. Här kan du se elefanter och leoparder som svalkar sig i saltsjöarna och vandra genom urgammal regnskog, där flera nya växtarter har hittats. En annan nationalpark, Tanjung Piai, ligger längst ut på den allra sydligaste änden av Asiens fastland, och här kan du träffa på makaker, slamkrypare och andra inhemska djurarter.

Boka ett weekendpaket till någon av de många öarna utanför sydkusten, där det finns oförstörda stränder och utmärkta dykmöjligheter. Prova på havets läckerheter, till exempel hummer eller krabba tillagad på malaysiskt vis. Sibu och Pulau Aur är två av de mest välbesökta öarna. Hit går färjor från Mersing på Johors östkust.

Du kan resa till Johor Baharu via dess internationella flygplats, eller utnyttja vägförbindelsen med Singapore. Bussnätet är väl utbyggt, och det går att åka buss härifrån till de flesta av de andra sevärdheterna i delstaten.

Undvik att resa hit under regnperioden mellan november och februari, då starka vindar kan göra det farligt att besöka vissa av öarna och stränderna. Vissa av nationalparkerna håller dessutom stängt under den här perioden. Johor Baharus shoppingcenter har förstås öppet året om.

Populära städer i Johor

Johor Bahru
Johor Bahru
Shopping, Familjevänlig och Simning
Johor Bahru väntar: nöjesparken, djurparken, slott och mycket mer!

Saker att besöka

  • Danga Bay
Johor Bahru som inkluderar skyltar, en fontän och åkattraktioner
Iskandar Puteri
Restauranger, Familjevänlig och Trevliga människor
Fly undan till avslappnande Iskandar Puteri! Upplev nöjesparken, vattenparken och krogar.

Saker att besöka

  • LEGOLAND® Malaysia
Batu Pahat
Batu Pahat
Budget, Hav och Vattenparker
Dags att resa! Upptäck vattenparken, nöjesparken och läget vid havet i Batu Pahat.

Saker att besöka

  • Lyckodraken Yong Peng, Johor
Kulai
Kulai
Budget, Kaféer och Kaffe
Utforska Kulai: golf, kaféer, historiska sevärdheter och mycket mer!

Saker att besöka

  • IOI Mall Kulai