Jukkasjärvi

Reseguide
Jukkasjärvi som visar en kyrka eller katedral, religiösa element och historisk arkitektur
Res till Jukkasjärvi och checka in på det världsberömda ishotellet.

Om du vill unna dig en riktigt fridfull semester kan du resa till Jukkasjärvi, ett samhälle som bara har 600 bofasta invånare. Varje vinter återföds det spektakulära Ishotellet i ny tappning, mitt i den anspråkslösa orten. Resor till Jukkasjärvi passar dig som vill vandra i de uråldriga fjällen och sova på det ståtliga hotellet.

Det är tveklöst områdets största turistattraktion. Konstnärer från hela världen deltar om vintern i att utforma den konstutställning av snö, is och ljus som blir Icehotel. Det är Torne älv som förser hotellet med is. Byggnaden omfattar häpnadsväckande 5000 kvadratmeter och består av sovrum, kyrka, bar, restauranger och skulpturer. I kapellet arrangeras ofta bröllop. Om natten kryper du ner i din högteknologiska sovsäck och sussar sött ovanpå ett isblock täckt med renfällar. På kvällstid är det trevligt att mingla i isbaren och smutta på drinkar som serveras i isglas.

Strosa ner för den charmiga huvudgatan Marknadsvägen som kantas av snötäckta hyddor. Längst bort på gatan står faluröda Jukkasjärvi kyrka. Den dateras till 1600-talet och är den äldsta bevarade kyrkan i hela Lappland. Framför allt den känd för sin moderna och färgstarka altartavla av Bror Hjorth. Konstverket föreställer bland annat prästen Levi Laestadius. Missa inte heller kyrkans orgel som är tillverkad av renhorn, rågarvat skinn och björkträ. Registret är utsmyckat med olika tecken från den samiska mytologin.

Du kan få dig ett ekoäventyr på Nutti Sámi Siida där det finns spännande information om samisk kultur och levnadssätt. Här kan du också lära dig om renskötsel, äta traditionella rätter med renkött på kaféet eller köpa hantverk i skinn och renhorn.

På vintern finns möjlighet att åka snöskoter eller häst och vagn. Om du istället bokar paketresor till Jukkasjärvi om sommaren kan du vandra under midnattssolen. Ta en dagsutflykt till Esrange Space Center som ligger två mil från Jukkasjärvi. Här undersöker du det senaste om rymdresor och kosmisk forskning.

Jukkasjärvi ligger 17 kilometer öster om Kiruna med buss. Den närmaste flygplatsen ligger också i Kiruna.

Boka en paketresa till Jukkasjärvi och unna dig en magisk semester på ishotellet.

Icehotel
Icehotel
3.5 out of 5
Marknadsvagen 63, Jukkasjarvi
Priset är 1 437 kr per natt mellan 20 juni och 21 juni
1 437 kr
per natt
20 juni - 21 juni
Detta hotell med möjlighet till skidåkning har 3,5 stjärnor och ligger i Jukkasjärvi. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och en bastu. ...
8,8/10 Excellent! (548 recensioner)
"Magisk upplevelse 🌟⭐️"

Recension från 29 mars 2024

Icehotel
Aurora RiverCamp Glass Igloos and Cabins
Aurora RiverCamp Glass Igloos and Cabins