Katedralen i Málaga

Malagas katedral som visar interiörer, en kyrka eller katedral och religiösa element
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
”Den enarmade damen” och hennes sirligt dekorerade barock- och renässanselement har charmat stadens invånare i över 200 år.

Denna fint dekorerade och ståtliga katedral är känd bland lokalinvånarna som La Manquita, eller ”Den enarmade damen”, på grund av att katedralens ensamma torn egentligen skulle vara två stycken. Det första tornet byggdes till en imponerande höjd på 84 meter, men sedan avbröts bygget på grund av att resterande pengar skickades till de amerikanska trupperna under nordamerikanska frihetskriget år 1780. Katedralen är storslagen även utan det andra tornet.

Gå runt den stora stenbyggnaden och njut av trädgården till Museo al Aire Libre på den norra sidan. Strosa runt bland järnskulpturer och marmorbyster, bland annat av Málagas skyddshelgon, Santa Maria de la Victoria. I närheten av ingången ska du hålla utkik efter en bronsplakett. Den är från National Society of the Sons of the American Revolution, som tackar folket i Málaga och kyrkan för deras bidrag under det nordamerikanska frihetskriget.

Gå in mellan de vackert dekorerade pelarna och valven för att titta närmare på katedralens storslagna 1600-talsinteriör. Ta en paus från värmen och stadens jäkt medan du vandrar runt bland kyrkbänkarna. De tydliga renässans- och barockdekorationerna omfattar 40 korstatyer av helgon som är utsirade i cederträ och mahogny. Titta på fönstren i målat glas och målningar och statyer av spanska konstnärer. Altartavlor i renässans och nyklassicism liksom San Francisco-kapellets gravar finns även i katedralens rymliga, fridfulla inre.

Besök gärna katedralens museum, Museo Catedralicio, som ligger i den tidigare kapitelsalen om du vill titta på religiösa föremål som målningar, skulpturer och manuskript.

Katedralen ligger fem minuters promenad från det centrala bussnavet Paseo del Parque i Málagas gamla stadskärna. Du får tillträde till katedralen och Museo Catedralicio genom att betala en liten inträdesavgift vid huvudingången. Katedralen är öppen under vanliga öppettider och den är stängd under allmänna helgdagar och under söndagsmässan.

Planera en resa för att se Katedralen i Málaga

Occidental Granada
Urban Dream Granada Hotel
La Casa de La Trinidad Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Privata och skräddarsydda turer

Se alla 29 aktiviteterÖppnas i ny flik

Föreställningar och konserter

Se alla 12 aktiviteterÖppnas i ny flik