Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Kölnerdomen

Förundras över den gotiska arkitekturen och de tre vise männens relikskrin i en av världens största kyrkor.

Kölnerdomen är den högsta romersk-katolska katedralen i världen. Den byggdes mellan 1248 och 1880 för att hysa det värdefulla skrinet med relikerna av de tre vise männen. Katedralen är 157 meter hög och är en av stadens populäraste sevärdheter.

Beundra de majestätiska spirorna innan du går in i katedralen. När du kommit in ska du gå längs altargången och blicka upp mot ett av de högsta gotiska valven i världen. De målade glasfönstren är särskilt iögonfallande – fem av dem var en gåva från kung Ludvig I av Bayern. Ett av fönstren är en 20 meter hög modern tolkning som lades till av den tyske konstnären Gerhard Richter år 2007.

Gå fram till högaltaret för att se den sarkofag som katedralen byggdes för. Den är dekorerad med guld och ädelstenar och sägs innehålla de krönta huvudena av de tre vise männen och är det största relikskrinet i västvärlden.

Skrinet är inte den enda skatten i Kölnerdomen. Det äldsta kvarvarande krucifixmonumentet norr om Alperna, Gero-Kreuz, finns alldeles vid sakristian. I sakramentskapellet finns Mailander Madonna (madonnan från Milano), en elegant träskulptur av jungfru Maria med Jesusbarnet, från 1200-talet. Gå in i skattkammaren för att se en samling värdefulla föremål, vissa är daterade till så tidigt som 300-talet.

Klättra upp i katedralens torn för att blicka ut över staden från 100 meters höjd.

Vissa säger att katedralen är ett exempel på gudomligt ingripande, eftersom den överlevde bombningarna som förstörde resten av centrala Köln under andra världskriget. Andra anser att katedralen har överlevt tack vare att de allierade bombpiloterna använde katedralen som utgångspunkt för att orientera sig i området.

Du kan gå in gratis i huvudsalen. Mindre avgifter tas ut om du vill gå in i skattkammaren och upp i katedraltornet. Katedralen ligger vid Kölns största tågstation. Ta tunnelbanan till stationen Dom/Hauptbahnhof. Det finns avgiftsbelagd parkering i närheten.


Andra sevärdheter i Köln


Karta

Hotell nära Kölns katedral

Se alla 681 boenden nära Kölns katedral
Holiday Inn Express Cologne - City Centre 656 kr
Holiday Inn Express Cologne - City Centre

Holiday Inn Express Cologne - City Centre

Perlengraben 2, Cologne
   
  4,2
  av 5, från 330 recensioner
  3.0 av 5.0

  Detta hotell ligger i Altstadt, mindre än 2 km från Wallraf-Richartz-museet, Alter Markt och Groß St. Martin. Rheinaus hamn och Kölns katedral ligger dessutom 2 km härifrån. Poststrasse U-Bahn ligger på 5 minuters gångavstånd och till Severinstrasse U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

  Cologne Marriott Hotel 910 kr
  Cologne Marriott Hotel

  Cologne Marriott Hotel

  Johannisstr. 76-80, Cologne
    
   4,4
   av 5, från 1 005 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från Musical Dome och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Groß St. Martin ligger också en kvarts promenad härifrån. Köln centralstation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Ebertplatz U-Bahn promenerar du på 10 minuter.

   Maritim Hotel Köln 735 kr
   Maritim Hotel Köln

   Maritim Hotel Köln

   Heumarkt 20, Cologne
     
    4,1
    av 5, från 956 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från St Maria im Kapitol, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Alter Markt och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån. Heumarkt U-Bahn ligger på 3 minuters gångavstånd och till Deutzer Freiheit U-Bahn promenerar du på 12 minuter.

    Hyatt Regency Cologne 1 282 kr
    Hyatt Regency Cologne

    Hyatt Regency Cologne

    Kennedy-Ufer 2a, Cologne
      
     4,5
     av 5, från 977 recensioner
     5.0 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil i Innenstadt ligger 15 minuters promenad från Rheinboulevard, Romano-germanska museet och Groß St. Martin. Kölns katedral och Alter Markt ligger också 2 km härifrån. Deutz Kölnarena U-Bahn ligger på 9 minuters gångavstånd och till Deutzer Freiheit U-Bahn promenerar du på 10 minuter.

     Dorint Hotel am Heumarkt Köln 891 kr
     Dorint Hotel am Heumarkt Köln

     Dorint Hotel am Heumarkt Köln

     Pipinstrasse 1, Cologne
       
      4,3
      av 5, från 1 022 recensioner
      5.0 av 5.0

      Detta hotell i lyxstil i Altstadt ligger fem minuters promenad från Hohe Strasse och Wallraf-Richartz-museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också tio minuter härifrån. Heumarkt U-Bahn ligger på 2 minuters gångavstånd och till Neumarkt U-Bahn promenerar du på 9 minuter.

      Centro Hotel Kommerz 508 kr
      Centro Hotel Kommerz

      Centro Hotel Kommerz

      Johannisstraße 30-34, Cologne
        
       3,8
       av 5, från 549 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från Musical Dome, Kölns katedral och Romano-germanska museet. Groß St. Martin och Stadshuset ligger också en kvarts promenad härifrån. Köln centralstation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn promenerar du på 11 minuter.

       Hotel Königshof The Arthouse 485 kr
       Hotel Königshof The Arthouse

       Hotel Königshof The Arthouse

       Richartzstr. 14-16, Cologne
         
        3,6
        av 5, från 195 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i Altstadt ligger nära Galerie Der Spiegel och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån. Köln centralstation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

        Boutique 003 Köln am DOM 478 kr
        Boutique 003 Köln am DOM

        Boutique 003 Köln am DOM

        An Den Dominikanern 3, Cologne
          
         3,2
         av 5, från 936 recensioner
         0.0 av 5.0

         Detta hotell i Altstadt ligger nära Hohe Strasse och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån. Köln centralstation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn promenerar du på 6 minuter.