Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Kölnerdomen

Förundras över den gotiska arkitekturen och de tre vise männens relikskrin i en av världens största kyrkor.

Kölnerdomen är den högsta romersk-katolska katedralen i världen. Den byggdes mellan 1248 och 1880 för att hysa det värdefulla skrinet med relikerna av de tre vise männen. Katedralen är 157 meter hög och är en av stadens populäraste sevärdheter.

Beundra de majestätiska spirorna innan du går in i katedralen. När du kommit in ska du gå längs altargången och blicka upp mot ett av de högsta gotiska valven i världen. De målade glasfönstren är särskilt iögonfallande – fem av dem var en gåva från kung Ludvig I av Bayern. Ett av fönstren är en 20 meter hög modern tolkning som lades till av den tyske konstnären Gerhard Richter år 2007.

Gå fram till högaltaret för att se den sarkofag som katedralen byggdes för. Den är dekorerad med guld och ädelstenar och sägs innehålla de krönta huvudena av de tre vise männen och är det största relikskrinet i västvärlden.

Skrinet är inte den enda skatten i Kölnerdomen. Det äldsta kvarvarande krucifixmonumentet norr om Alperna, Gero-Kreuz, finns alldeles vid sakristian. I sakramentskapellet finns Mailander Madonna (madonnan från Milano), en elegant träskulptur av jungfru Maria med Jesusbarnet, från 1200-talet. Gå in i skattkammaren för att se en samling värdefulla föremål, vissa är daterade till så tidigt som 300-talet.

Klättra upp i katedralens torn för att blicka ut över staden från 100 meters höjd.

Vissa säger att katedralen är ett exempel på gudomligt ingripande, eftersom den överlevde bombningarna som förstörde resten av centrala Köln under andra världskriget. Andra anser att katedralen har överlevt tack vare att de allierade bombpiloterna använde katedralen som utgångspunkt för att orientera sig i området.

Du kan gå in gratis i huvudsalen. Mindre avgifter tas ut om du vill gå in i skattkammaren och upp i katedraltornet. Katedralen ligger vid Kölns största tågstation. Ta tunnelbanan till stationen Dom/Hauptbahnhof. Det finns avgiftsbelagd parkering i närheten.


Reseguide för Kölns katedral


Karta

Populära hotellerbjudanden

Se alla 295 hotell nära Kölns katedral
601 kr
Hotel Cristall

Hotel Cristall

Ursulaplatz 9-11, Cologne
3,9
av 5, från 857 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Kölns katedral och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,002 kr
Lindner Hotel Dom Residence

Lindner Hotel Dom Residence

Stolkgasse/ An den Dominikanern 4a, Cologne
4,3
av 5, från 499 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Kölns katedral och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån.

647 kr
Senats Hotel

Senats Hotel

Unter Goldschmied 9-17, Cologne
3,8
av 5, från 218 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger nära Praetorium, Romano-germanska museet och Stadshuset. Wallraf-Richartz-museet och Alter Markt ligger också fem minuter härifrån.

KNM MS Switzerland II - Cologne

KNM MS Switzerland II - Cologne

Am Schokoladenmuseum 1A, Holzwerft, Cologne
3,8
av 5, från 4 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger tio minuters promenad från Heumarkt, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Alter Markt och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån.

433 kr
Centro Hotel Central am Dom

Centro Hotel Central am Dom

An Den Dominikanern 3, Cologne
3,1
av 5, från 249 recensioner
0.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Kölns katedral, Romano-germanska museet och Stadshuset. Alter Markt och Wallraf-Richartz-museet ligger också tio minuter härifrån.

801 kr
Eden Hotel Früh am Dom

Eden Hotel Früh am Dom

Sporergasse 1, Cologne
4,1
av 5, från 85 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell ligger i Altstadt-Nord, nära Wallrafplatz, Kölns katedral och Stadshuset. Chokladmuseet och LANXESS Arena ligger endast 3 km härifrån.

1,274 kr
Hyatt Regency Cologne

Hyatt Regency Cologne

Kennedy-Ufer 2a, Cologne
4,5
av 5, från 281 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell vid flodpromenaden i Köln ligger mindre än 2 km från Kölns mässa, Groß St. Martin och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också 2 km härifrån.

698 kr
Hotel Lyskirchen

Hotel Lyskirchen

Filzengraben 26-32, Cologne
4,2
av 5, från 289 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger tio minuters promenad från Chokladmuseet, Wallraf-Richartz-museet och Groß St. Martin. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån.