Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Kölnerdomen

Förundras över den gotiska arkitekturen och de tre vise männens relikskrin i en av världens största kyrkor.

Kölnerdomen är den högsta romersk-katolska katedralen i världen. Den byggdes mellan 1248 och 1880 för att hysa det värdefulla skrinet med relikerna av de tre vise männen. Katedralen är 157 meter hög och är en av stadens populäraste sevärdheter.

Beundra de majestätiska spirorna innan du går in i katedralen. När du kommit in ska du gå längs altargången och blicka upp mot ett av de högsta gotiska valven i världen. De målade glasfönstren är särskilt iögonfallande – fem av dem var en gåva från kung Ludvig I av Bayern. Ett av fönstren är en 20 meter hög modern tolkning som lades till av den tyske konstnären Gerhard Richter år 2007.

Gå fram till högaltaret för att se den sarkofag som katedralen byggdes för. Den är dekorerad med guld och ädelstenar och sägs innehålla de krönta huvudena av de tre vise männen och är det största relikskrinet i västvärlden.

Skrinet är inte den enda skatten i Kölnerdomen. Det äldsta kvarvarande krucifixmonumentet norr om Alperna, Gero-Kreuz, finns alldeles vid sakristian. I sakramentskapellet finns Mailander Madonna (madonnan från Milano), en elegant träskulptur av jungfru Maria med Jesusbarnet, från 1200-talet. Gå in i skattkammaren för att se en samling värdefulla föremål, vissa är daterade till så tidigt som 300-talet.

Klättra upp i katedralens torn för att blicka ut över staden från 100 meters höjd.

Vissa säger att katedralen är ett exempel på gudomligt ingripande, eftersom den överlevde bombningarna som förstörde resten av centrala Köln under andra världskriget. Andra anser att katedralen har överlevt tack vare att de allierade bombpiloterna använde katedralen som utgångspunkt för att orientera sig i området.

Du kan gå in gratis i huvudsalen. Mindre avgifter tas ut om du vill gå in i skattkammaren och upp i katedraltornet. Katedralen ligger vid Kölns största tågstation. Ta tunnelbanan till stationen Dom/Hauptbahnhof. Det finns avgiftsbelagd parkering i närheten.


Andra sevärdheter i Köln


Karta

Hotell nära Kölns katedral

Se alla 330 hotell nära Kölns katedral
1,319 kr
Hyatt Regency Cologne

Hyatt Regency Cologne

Kennedy-Ufer 2a, Cologne
4,5
av 5, från 837 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell vid flodpromenaden i Köln ligger mindre än 2 km från Kölns mässa, Groß St. Martin och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också 2 km härifrån.

752 kr
art'otel cologne, by Park Plaza

art'otel cologne, by Park Plaza

Holzmarkt 4, Cologne
4,1
av 5, från 1 212 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger en kvarts promenad från Historische Senfmuehle, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också 2 km härifrån.

908 kr
Steigenberger Hotel Köln

Steigenberger Hotel Köln

Habsburgerring 9-13, Cologne
4,3
av 5, från 389 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Innenstadt, endast 2 km från Neumarkt, Stadshuset och Kölns katedral. Alter Markt och Chokladmuseet ligger endast 3 km härifrån.

641 kr
Hotel Cristall

Hotel Cristall

Ursulaplatz 9-11, Cologne
3,9
av 5, från 1 875 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Kölns katedral och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån.

530 kr
Novum Hotel Leonet Köln Altstadt

Novum Hotel Leonet Köln Altstadt

Rubensstrasse 33, Cologne
3,5
av 5, från 1 150 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger tio minuters promenad från Kölns synagoga och Volkstheater Millowitsch. Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset ligger också 2 km härifrån.

778 kr
CityClass Hotel Residence am Dom

CityClass Hotel Residence am Dom

Alter Markt 55, Cologne
4,4
av 5, från 291 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i Altstadt-Nord, nära Stadshuset, Alter Markt och Groß St. Martin. Wallraf-Richartz-museet och Kölns katedral ligger dessutom tio minuter härifrån.

1,044 kr
Eden Hotel Früh am Dom

Eden Hotel Früh am Dom

Sporergasse 1, Cologne
4,2
av 5, från 305 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell ligger i Altstadt-Nord, nära Wallrafplatz, Hohe Strasse och Kölns katedral. Roman Arch och Stadshuset ligger dessutom fem minuter härifrån.

Cologne Marriott Hotel

Cologne Marriott Hotel

Johannisstr. 76-80, Cologne
4,3
av 5, från 764 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Musical Dome och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Stadshuset ligger också en kvarts promenad härifrån.