Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 750 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Kölnerdomen

Förundras över den gotiska arkitekturen och de tre vise männens relikskrin i en av världens största kyrkor.

Kölnerdomen är den högsta romersk-katolska katedralen i världen. Den byggdes mellan 1248 och 1880 för att hysa det värdefulla skrinet med relikerna av de tre vise männen. Katedralen är 157 meter hög och är en av stadens populäraste sevärdheter.

Beundra de majestätiska spirorna innan du går in i katedralen. När du kommit in ska du gå längs altargången och blicka upp mot ett av de högsta gotiska valven i världen. De målade glasfönstren är särskilt iögonfallande – fem av dem var en gåva från kung Ludvig I av Bayern. Ett av fönstren är en 20 meter hög modern tolkning som lades till av den tyske konstnären Gerhard Richter år 2007.

Gå fram till högaltaret för att se den sarkofag som katedralen byggdes för. Den är dekorerad med guld och ädelstenar och sägs innehålla de krönta huvudena av de tre vise männen och är det största relikskrinet i västvärlden.

Skrinet är inte den enda skatten i Kölnerdomen. Det äldsta kvarvarande krucifixmonumentet norr om Alperna, Gero-Kreuz, finns alldeles vid sakristian. I sakramentskapellet finns Mailander Madonna (madonnan från Milano), en elegant träskulptur av jungfru Maria med Jesusbarnet, från 1200-talet. Gå in i skattkammaren för att se en samling värdefulla föremål, vissa är daterade till så tidigt som 300-talet.

Klättra upp i katedralens torn för att blicka ut över staden från 100 meters höjd.

Vissa säger att katedralen är ett exempel på gudomligt ingripande, eftersom den överlevde bombningarna som förstörde resten av centrala Köln under andra världskriget. Andra anser att katedralen har överlevt tack vare att de allierade bombpiloterna använde katedralen som utgångspunkt för att orientera sig i området.

Du kan gå in gratis i huvudsalen. Mindre avgifter tas ut om du vill gå in i skattkammaren och upp i katedraltornet. Katedralen ligger vid Kölns största tågstation. Ta tunnelbanan till stationen Dom/Hauptbahnhof. Det finns avgiftsbelagd parkering i närheten.


Andra sevärdheter i Köln


Karta

Hotell nära Kölns katedral

Se alla 384 boenden nära Kölns katedral
Dorint Hotel am Heumarkt Köln 1,305 kr
Dorint Hotel am Heumarkt Köln

Dorint Hotel am Heumarkt Köln

Pipinstrasse 1, Cologne
   
  4,3
  av 5, från 911 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta hotell i lyxstil i Altstadt ligger fem minuters promenad från Hohe Strasse och Wallraf-Richartz-museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också tio minuter härifrån. Heumarkt U-Bahn ligger på 2 minuters gångavstånd och till Neumarkt U-Bahn promenerar du på 9 minuter.

  Boutique 009 Köln-City 509 kr
  Boutique 009 Köln-City

  Boutique 009 Köln-City

  Ursulaplatz 9-11, Cologne
    
   3,9
   av 5, från 1 953 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från Hohe Strasse, Kölns katedral och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån. Köln centralstation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Cologne Hansaring station promenerar du på 8 minuter.

   Hilton Cologne 990 kr
   Hilton Cologne

   Hilton Cologne

   Marzellenstr. 13-17, Cologne
     
    4,1
    av 5, från 1 646 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell i Innenstadt ligger fem minuters promenad från Hohe Strasse och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån. Köln centralstation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

    Centro Hotel Kommerz 1,015 kr
    Centro Hotel Kommerz

    Centro Hotel Kommerz

    Johannisstraße 30-34, Cologne
      
     3,8
     av 5, från 458 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från Musical Dome, Kölns katedral och Romano-germanska museet. Groß St. Martin och Stadshuset ligger också en kvarts promenad härifrån. Köln centralstation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn promenerar du på 11 minuter.

     Lindner Hotel Dom Residence 875 kr
     Lindner Hotel Dom Residence

     Lindner Hotel Dom Residence

     Stolkgasse/ An den Dominikanern 4a, Cologne
       
      4,3
      av 5, från 1 435 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med spa ligger i Altstadt, tio minuters promenad från Kölns katedral, Romano-germanska museet och Museum Ludwig. Groß St. Martin och LANXESS Arena ligger endast 3 km härifrån. Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn ligger på 6 minuters gångavstånd och till Köln centralstation promenerar du på 6 minuter.

      Maternushaus 2,118 kr
      Maternushaus

      Maternushaus

      Kardinal-Frings-Str. 1-3, Cologne
        
       4,4
       av 5, från 110 recensioner
       3.5 av 5.0

       Detta hotell i Altstadt ligger en kvarts promenad från MediaPark, Kölns katedral och Romano-germanska museet. Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset ligger också 2 km härifrån. Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn ligger på 6 minuters gångavstånd och till Cologne Hansaring station promenerar du på 8 minuter.

       Hyatt Regency Cologne 1,224 kr
       Hyatt Regency Cologne

       Hyatt Regency Cologne

       Kennedy-Ufer 2a, Cologne
         
        4,5
        av 5, från 909 recensioner
        5.0 av 5.0

        Detta hotell i lyxstil i Innenstadt ligger 15 minuters promenad från Rheinboulevard, Romano-germanska museet och Groß St. Martin. Kölns katedral och Alter Markt ligger också 2 km härifrån. Deutz Kölnarena U-Bahn ligger på 9 minuters gångavstånd och till Deutzer Freiheit U-Bahn promenerar du på 10 minuter.

        Cologne Marriott Hotel 1,385 kr
        Cologne Marriott Hotel

        Cologne Marriott Hotel

        Johannisstr. 76-80, Cologne
          
         4,4
         av 5, från 883 recensioner
         5.0 av 5.0

         Detta hotell i lyxstil i Altstadt ligger tio minuters promenad från Musical Dome och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Groß St. Martin ligger också en kvarts promenad härifrån. Köln centralstation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Ebertplatz U-Bahn promenerar du på 10 minuter.