Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Saltgruvan i Wieliczka

Kapell som helt karvats ut ur salt, en underjordisk sjö och ett museum utgör denna internationellt skyddade saltgruva som utsetts till världsarv. 

Besök saltgruvan i Wieliczka och stå under de glittrande ljuskronorna i Kinga av Polens kapell. Det kan kännas som om du står i en av Europas ståtliga katedraler. Det faktum att du befinner dig under jord och att nästan alla reliefer, statyer och ljusstakar är tillverkade i salt gör upplevelsen ännu mer imponerande. Gå längre in i denna saltlabyrint, så upptäcker du en underjordisk sjö, ett stort antal skulpturer och ett museum över gruvans 700-åriga historia.

Saltgruvan i Wieliczka skapades på 1200-talet och var en gång en av världens största tillverkare av bordssalt. Det är en av världens äldsta gruvor. Här finns 28,7 mil av gångar, så det är också en av världens största gruvor.

Du kan endast besöka gruvan under en guidad rundtur. Du går ner under jorden via en trätrappa med 378 trappsteg. Du kommer då till den första nivån, 64 meter under jord. Rundturen består av en tre kilometer lång vandring. Till slut kommer du ner till ett djup på 135 meter under jord.

Ta gott om tid på dig för att titta på relieferna och statyerna längs tunnelväggarna. Titta på religiösa ikoner, till exempel scener från den sista måltiden, tillsammans med mer lättsamma figurer som Snövit och de sju dvärgarna. Det finns tre kapell som karvats ut ur salt, bland annat Kinga av Polens fantastiska kapell. På museet i slutet av rundturen får du se 700 års utveckling av den gruvutrustning som gruvarbetarna har använt. Ät gärna något på den underjordiska restaurangen – maten smaksätts såklart av salt från gruvan.

Saltgruvan i Wieliczka är öppen året runt, förutom under vissa allmänna helgdagar. Den ligger en mil sydost om Kraków. Hit kommer du med hyrbil, pendeltåg eller minibuss. Du får betala en avgift för inträde och rundtur. Du kan boka turen i förväg på nätet eller köpa biljett i entrén samma dag som ditt besök.


Andra sevärdheter i Kraków


Karta

Hotell nära Wieliczkas saltgruva

Se alla 1 027 boenden nära Wieliczkas saltgruva
Hotel Grand Sal 660 kr
Hotel Grand Sal

Hotel Grand Sal

Park Kingi 7, Wieliczka, Lesser Poland
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område ligger 0,1 km från Wieliczkas saltgruva. Wieliczka Rynek-Kopalnia station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Wieliczkas station promenerar du på 14 minuter.

  Hotel Galicja 483 kr
  Hotel Galicja

  Hotel Galicja

  Ul. Dembowskiego 20, Wieliczka, Lesser Poland
    
   3.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i centrala Wieliczka ligger mindre än 2 km från Saltslottet och Wieliczkas saltgruva. Saltstaden ligger 0,8 km härifrån. Wieliczka Rynek-Kopalnia station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Wieliczkas station promenerar du på 9 minuter.

   Turowka Hotel & Spa 602 kr
   Turowka Hotel & Spa

   Turowka Hotel & Spa

   Ul. Zeromskiego 1, Wieliczka, Lesser Poland
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Wieliczka ligger tio minuters promenad från Saltstaden och Wieliczkas saltgruva. Saltslottet ligger 0,9 km härifrån. Wieliczkas station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Wieliczka Rynek-Kopalnia station promenerar du på 8 minuter.

    Hotel Lenart 596 kr
    Hotel Lenart

    Hotel Lenart

    ul. Narutowicza 1, Wieliczka, Lesser Poland
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i lyxstil ligger i en förort, en kvarts promenad från Saltslottet och Wieliczkas saltgruva. Mindre än 15 km härifrån hittar du Oskar Schindler-fabriken och Astronomiska observatoriet för ungdomar. Wieliczkas station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Wieliczka Rynek-Kopalnia station promenerar du på 10 minuter.

     Clasic 353 kr
     Clasic

     Clasic

     60 Edwarda Dembowskiego, Wieliczka, malopolskie
       
      2.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Wieliczka ligger mindre än 2 km från Wieliczkas saltgruva och Saltslottet. Mindre än 15 km härifrån hittar du Galiciens judiska museum och Wawel. Wieliczkas station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Wieliczka Rynek-Kopalnia station promenerar du på 13 minuter.

      Garden Park Hotel 310 kr
      Garden Park Hotel

      Garden Park Hotel

      ul. Dembowskiego 60A, Wieliczka
        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Wieliczka ligger en kvarts promenad från Saltstaden och Wieliczkas saltgruva. Saltslottet och Krakóws universitetsbarnsjukhus ligger också 5 km härifrån. Wieliczkas station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Wieliczka Rynek-Kopalnia station promenerar du på 13 minuter.

       Hotel Solny 439 kr
       Hotel Solny

       Hotel Solny

       Ul.Grottgera 27, Wieliczka, Kraków
         
        3.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i en förort ligger mindre än 2 km från Saltslottet och Wieliczkas saltgruva. Saltstaden ligger 2,6 km härifrån. Wieliczka Rynek-Kopalnia station ligger på 18 minuters gångavstånd och till Wieliczkas station promenerar du på 28 minuter.

        Apartamenty SaltApart 812 kr
        Apartamenty SaltApart

        Apartamenty SaltApart

        ul.Sw. Barbary 13, 32-020, Wieliczka, malopolskie
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Denna familjevänliga lägenhet i Wieliczka ligger mindre än 3 km från Saltstaden och Wieliczkas saltgruva. Saltslottet och Krakóws universitetsbarnsjukhus ligger också 5 km härifrån. Wieliczkas station ligger på 12 minuters gångavstånd och till Wieliczka Rynek-Kopalnia station promenerar du på 24 minuter.