Lincoln Memorial

Lincoln Memorial
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Storslagna ord, exceptionell arkitektur och en inspirerande utsikt kombineras i denna rörande hyllning till USA:s sextonde president.

Den 5,8 meter höga statyn av Abraham Lincoln sitter på ett lugnt och auktoritärt sätt i sin stol i västra änden av esplanaden och hans blick är för evigt riktad mot Washington Monument. Stå på den plats där miljontals amerikaner har stått för att hylla den man som föddes i en anspråkslös timmerstuga och sedan växte upp för att leda sin nation genom det amerikanska inbördeskriget och avskaffa slaveriet.

Många delar av statyn i kalksten och marmor är symboliska. De räfflade doriska pelarna representerar de 36 erkända staterna under Lincolns presidenttid. Namnen på de 48 stater som fanns när byggnaden slutfördes 1922 är inristade i takfriserna.

Gå uppför trappan vid Reflecting Pool och kom ihåg att visa vördnad, denna minnesplats är nämligen en helig plats för miljontals amerikaner. Minnesmonumentets insida är uppdelad i tre kammare. Vid Lincolnstatyns sidor ligger den norra och den södra sidokammaren, som innehåller inskriptioner från två av presidentens mest kända tal, Gettysburghtalet och hans andra installationstal som amerikansk president. Ovanför dessa inskriptioner kan du beundra väggmålningarna som återger de värderingar som Lincoln hade under hela sitt liv: självständighet, frihet, odödlighet, rättvisa, lag, enighet, broderskap och barmhärtighet.

Denna byggnads betydelse och det den representerar har gjort den till en samlingspunkt för historiska möten och tal. När du står på trappan kan du praktiskt taget höra ekot av de hundratusentals människor som samlades här för att lyssna till Martin Luther King Jr. när han framförde sitt ”I have a dream”-tal. På senare år, nämligen 2009, framförde Barack Obama sitt tal före presidentinstallationen från samma trappa.

Lincoln Memorial är öppet dygnet runt. Se till att ta med kamera och stativ, för ljusets spel över marmorexteriören är drömmen för en fotograf, särskilt med fasadbelysningen på kvällen. Det finns vakter i området från kl. 9.30 till 23.30 varje dag som kan svara på frågor och guidade rundturer i byggnaden ges varje heltimme.

Privata och skräddarsydda turer

Se alla 16 aktiviteterÖppnas i ny flik

Populära sevärdheter att besöka


Hotell nära Lincoln Memorial

State Plaza Hotel
State Plaza Hotel
3.5 out of 5
2116 E Street NW, Washington, DC
State Plaza Hotel
Washington Plaza Hotel
Washington Plaza Hotel
4 out of 5
10 Thomas Circle NW, Washington, DC
Washington Plaza Hotel