Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Loretakyrkan

Här bodde en gång munkar och platsen var ett populärt pilgrimsmål. Det är en vacker byggnad som i dag bland annat rymmer en skattkammare.

Loretakyrkan är fortfarande i drift och den har en fantastisk historia. Många besökare missar kyrkan när de skyndar förbi på väg till Pragborgen. Klostret byggdes 1626 och innehåller en replika av Santa Casa, det vill säga jungfru Marias hem. Skattkammaren på samma plats rymmer ett föremål med 6 222 diamanter.  


Bara fyra delar av klostret är öppet för allmänheten. Besök Santa Casa, det heliga hemmet. Köp en bok vid ingången och ta reda på mer om varför huset är så viktigt för kristna pilgrimer. Det lilla huset är byggt inne på gården och är rikt utsmyckat. Religiösa ceremonier sker i Santa Casa på lördagar och söndagar.

Arkaden på gården är utsmyckad med målningar och här finns också flera kapell. Födelsekyrkan går också att besöka. På första våningen finns skattkammaren som är mycket sevärd. Den innehåller flera värdefulla religiösa föremål. Många har också blivit stulna genom åren.

Besök klostret när klockan slår hel timme om du vill lyssna till de 30 klockorna i tornet. Klockorna är sammankopplade och de slår i tur och ordning och åstadkommer på så sätt flera melodier. I klostret erbjuds också ett komplett program med Musikalisches Opfer.

Loretakyrkan ligger i Lillsidan, väster om Pragborgen. Du når kyrkan med spårvagn eller tunnelbana och den ligger bara en kort promenad från Karlsbron. Entrén är avgiftsbelagd och det kostar extra att ta fotografier. Kyrkan är öppen varje dag.


Andra sevärdheter i Prag


Karta

Hotell nära Loreta

Se alla 1 603 boenden nära Loreta
Grandior Hotel Prague 1 157 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  4,5
  av 5, från 5 807 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, tio minuters promenad från Palladium shoppingcenter, Stadshuset och Powder Tower. Mucha Museum och Torget i Gamla Stan ligger dessutom 2 km härifrån. Florenc Station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 7 minuter.

  Grandium Prague 1 124 kr
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Prag
    
   4,4
   av 5, från 2 717 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta moderna designhotell öppnade 2006 och ligger i centrala Prag, bara ett kvarter från Vaclavplatsen och 100 meter från statsoperan.

   Archibald At the Charles Bridge 1 344 kr
   Archibald At the Charles Bridge

   Archibald At the Charles Bridge

   Na Kampe 15, Prag
     
    4,7
    av 5, från 1 109 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell med romantisk prägel i Prag 1 ligger nära Kampa och Lennon-muren. Karlsbron och Tornet på Karlsbron ligger också tio minuter härifrån. Malostranska Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Staromestska Station promenerar du på 12 minuter.

    Hotel Golden Star 877 kr
    Hotel Golden Star

    Hotel Golden Star

    Nerudova 48, Historical centre, Prag
      
     4,7
     av 5, från 201 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell i Prag 1 ligger fem minuters promenad från Kungliga vägen och Prags slott. Karlsbron och S:t Vitus-katedralen ligger också en kvarts promenad härifrån. Malostranska Station ligger på 13 minuters gångavstånd och till Staromestska Station promenerar du på 18 minuter.

     Hotel Pod Vezi 1 420 kr
     Hotel Pod Vezi

     Hotel Pod Vezi

     Mostecká 58/2, Prag
       
      4,9
      av 5, från 470 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell ligger i Prag 1, en kvarts promenad från Karlsbron, Torget i Gamla Stan och Prags slott. S:t Vitus-katedralen och Gamla judiska kyrkogården ligger dessutom 2 km härifrån. Malostranska Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Staromestska Station promenerar du på 11 minuter.

      Unitas Hotel 1 556 kr
      Unitas Hotel

      Unitas Hotel

      Bartolomejska 9, Prag
        
       4,9
       av 5, från 2 116 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Prag ligger tio minuters promenad från Bethlehem-kapellet, Astronomisk klocka och Torget i Gamla Stan. Prags nationalteater och Tornet på Karlsbron ligger också tio minuter härifrån. Narodni trida Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Mustek Station promenerar du på 6 minuter.

       Lindner Hotel Prague Castle 631 kr
       Lindner Hotel Prague Castle

       Lindner Hotel Prague Castle

       Strahovska 128, Prag
         
        4,4
        av 5, från 680 recensioner
        4.5 av 5.0

        Detta familjevänliga hotell i en statlig park i Prag ligger en kvarts promenad från Strahov-kyrkan, Prags slott och S:t Vitus-katedralen. Karlsbron och Lennon-muren ligger också 2 km härifrån. Malostranska Station ligger på 21 minuters gångavstånd och till Dejvicka Station promenerar du på 25 minuter.

        Vintage Design Hotel Sax 649 kr
        Vintage Design Hotel Sax

        Vintage Design Hotel Sax

        Jánský vrsek 328/3, Malá Strana, Prag
          
         4,5
         av 5, från 246 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i Prag ligger mindre än 1,5 km från Schwarzenberg-palatset, Sternberk-palatset, Tjeckiska Musikmuseet, Strahovklostret och Lennon-muren. Karlsbron och slottet ligger 5 minuters promenad bort.