Marbella

Reseguide
Marbella
Besök denna exklusiva del av kusten för att sola, bada, titta på kändisar eller utforska de arkeologiska lämningarna i denna tidigare moriska bosättning.

Den söta staden Marbella ligger på den spanska solkusten. Satsa på en resa till Marbella om du vill få en lyxig strandsemester vid den populära Medelhavskusten och se på de många historiska sevärdheterna. Det är bara omkring 140000 personer som bor här året runt, men nästan en miljon besökare satsar på resor till Marbella varje år, så staden är livlig. Slappna av på stranden, shoppa eller åk på sightseeing på detta charmiga inneställe på Costa del Sol.Om du vill få en paus från sol och bad ska du gå längs strandpromenaden Paseo Maritimo. Du kan även slå dig ner vid fontänen i parken Alameda, som omges av ett torg med bänkar täckta av mosaik som skildrar lokalhistoriska händelser. Områdets mångsidiga historia återspeglas även i gamla landmärken, som romerska bad och broar, elegant morisk arkitektur och tidiga kristna kyrkor. Gå genom Gamla stan, Casco Historico, för att få en inblick i det traditionella Spanien och beundra rådhuset från 1500-talet. Reser du hit under en weekend, kanske med ett weekendpaket, ska du börja med att bege dig till torget Plaza de los Naranjos, där du kan besöka stadens turistbyrå och ta reda på vilka festivaler som arrangeras under din vistelse. Se verk av Picasso, som föddes i närliggande Málaga, på museet Museo del Grabado Español Contemporáneo eller beundra Dalís skulpturer längs avenyn Avenida del Mar. Om du vill prova något typiskt spanskt ska du beställa in tapas medan du tittar på spansk dans på torget Alameda. Många åker till Marbella på weekendresor och kändisar och andra jetsettare har flockats här sedan 1970-talet. Stjärnor som Antonio Banderas, Sean Connery och Rod Stewart har betraktat staden som sitt hem och idag kan du mingla med de rikaste av rika längs med Golden Mile.Marbella ligger i Andalusien, ett område med självstyre i södra delen av Spanien. Klimatet är milt, med varmare dagar från juni till augusti. Málagas flygplats ligger 40 minuter bort med bil. Om du inte har något eget transportmedel kan du åka buss eller med någon av de licensierade taxibilarna med taxameter för att ta dig runt i staden. Om du hyr bil ska du vara medveten om att det är dyrt att parkera.Marbella är juvelen i kronan på Costa del Sol och här finns både stränder, lyx och historisk charm.

Var kan jag bo i Marbella?

Default Image

Puerto Banus

3,5/5(4 områdesrecensioner)

Puerto Banus är ett populärt resmål bland annat för stränderna, det stora restaurangutbudet och det vackra läget vid vattnet. Du får inte missa sevärdheter som Puerto Banus marina och El Corte Ingles (varuhus) när du ändå är ute och utforskar området.

Puerto Banus
Default Image

Centrala Marbella

5/5(13 områdesrecensioner)

Centrala Marbella är känt för de vackra stränderna, och här finns sevärdheter som Plaza de los Naranjos och Plaza de los Naranjos, så det är ingen risk att du blir uttråkad om du tillbringar dagen i den här delen av Marbella.

Centrala Marbella
Default Image

San Pedro de Alcantara

3,5/5(3 områdesrecensioner)

San Pedro de Alcantara är känt för de vackra stränderna, och du kan passa på att besöka Malaga Province Beaches och Bulevar San Pedro Alcántara när du ändå är i området.

San Pedro de Alcantara
Default Image

Nikki Beach

5/5(1 områdesrecension)

Stränderna och det stora restaurangutbudet tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Nikki Beach. Komplettera din resa med att bes