Mjölby

Reseguide
Fin miljö och sevärdheter gör Mjölby till ett perfekt resmål för hela familjen – särskilt om du vill hålla dig aktiv under din semester.

En resa till Mjölby passar den som är intresserad av historiska sevärdheter eller som bara älskar sport eftersom det är ett populärt resmål för sportfans. Mantorptravet har ATG-lopp flera gånger i månaden och Mantorp park är en snygg bana för MC- och bilsport. Staden ligger i landskapet Östergötland i sydöstra Sverige. Eftersom Östergötland gränsar till Småland är klimatet kontinentalt med milda vintrar. Mjölby fungerar som en järnvägsknut vilket gör det enkelt att nå andra orter i närheten.Svartån rinner förbi precis utanför staden. Hyr kanot och paddla längs ån under vår och sommar för en lite mer aktiv weekendresa. Vattnet är reglerat, men på vissa platser finns det möjlighet till forsränning. Från ån passerar du flera sevärdheter som Öjebro kvarnby och Bleckenstad gård som också har en fin presentbutik. Sjön Vättern är en halvtimmes bilfärd från Mjölby om du vill paddla eller bada i djupare vatten.Närmare staden hittar du Skogssjöbadet i naturområdet Skogssjön där du kan bada i en spegelblank sjö omgiven av tallskog. Det finns också möjlighet till camping under vår och sommar. Mjölby golfklubb är perfekt för en weekend där du kan slappna av i vacker miljö – vare sig du är en van spelare eller vill lära dig. Solberga naturreservat ligger nära Svartån och ståtar med vackra ekhagar och blandskog.Är du intresserad av historia finns det mycket att välja mellan under en resa till Mjölby. Kungshögarna är ett gravfält från järnåldern där man hittat hällkistor från stenåldern.Mjölby kyrka ligger i centrala Mjölby nära Svartån. Den uppfördes på 1700-talet efter att den ursprungliga kyrkan rivits ned när den skadats av brand. Se också Högbystenen när du besöker Mjölby kyrka. Runstenen tros vara från 1000-talet och ger en fascinerande inblick till livet i området under den tiden. Svaneholms borgruin är väl värt ett besök – den medeltida borgen har fin utsikt över Kilarpesjön.Resor till Mjölby kan bokas året runt tack vare det milda klimatet, men det är under vår och sommar som Mjölby verkligen kommer till sin rätt med den vackra miljön och de många sevärdheterna.

Hotell Miskarp
Hotell Miskarp
3 out of 5
Golfbanan, Mjolby
Priset är 1 373 kr per natt mellan 21 juli och 22 juli
1 373 kr
per natt
21 juli - 22 juli
Detta hotell med golfbana har 3 stjärnor och ligger i Mjölby. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
9/10 Wonderful! (272 recensioner)
Inte bara för golfnördar
"Mitt i naturen och alldeles vid golfbanan. Verkligen prisvärt!"

Recension från 16 juli 2024

Hotell Miskarp
Mjolby Stadshotell
Mjolby Stadshotell
3 out of 5
Järnvägsgatan 24, Mjolby
Priset är 1 426 kr per natt mellan 16 aug. och 17 aug.
1 426 kr
per natt