Nantes

Reseguide
Nantes presenterar historiska element och historisk arkitektur
Nantes är kungarna av Bretagnes historiska stad, och en perfekt plats att fördjupa sig i Bretagnes historia och samtidigt uppleva den unika, moderna atmosfären.

Nantes har sedan 1790 varit en del av Loire-Atlantique-departementet, men befolkningen är fortfarande bretagnare i själen. I staden vid den majestätiska floden Loire får man fortfarande en känsla av Armorica och de galliska rötterna. Om du tar vägen via de många crêpestånden i quartier Graslin eller Cours Cambronne, får du en verkligt härlig smak av keltisk nostalgi.

Påbörja din utforskning av staden med ett besök på Château des ducs de Bretagne. Här kan du få en känsla av den medeltida atmosfären i Anne av Bretagnes hov, den tidigare drottningen av Frankrike. Om du bokar en weekend i Nantes under sommaren, bör du försöka planera in en kväll där du kan se hur vallgraven och fästningen lyses upp – ett oförglömligt skådespel. På museet presenteras Nantes historia under fem hundra år, och här är inträdet gratis.

Du kan sedan ta en stund och vandra längs med kullerstensgatorna runt fantastiska Passage Pommeraye, vars dekorerade arkader är fyllda av butiker. Det medeltida området Bouffay är en perfekt plats för en middag, med exempelvis ål från Loire, ett glas med Muscadet och en chokladtårta med salt karamell. Om du vill uppleva stämningen vid vattnet kan du bege dig till Loires flodbankar, som är ett charmigt och lugnt område mitt i staden. Ett annat alternativ är flodmynningen, som sträcker sig från Nantes till Saint-Nazaire, präglas av tidvattnet, och bjuder på många naturliga och kulturella pärlor.

Om du är förtjust i bildkonst har du två olika besök att se fram emot, och de passar både unga och gamla. Det går inte att missa Machines de l’île, som inryms i de gamla skeppsvarven. Om du reser till Nantes med barnen, kommer de att älska att åka på den 12 meter höga mekaniska elefanten, och rida på de olika havsvarelserna i karusellen som är 25 meter upp i luften. Längs med Saint-Félix-kanalen ligger den gamla Lu biscuit-fabriken (med de kända smörkexen!) som nu är känd som Le Lieu Unique. Den fantastiska industriella byggnaden har gjorts om till ett ovanligt konstcenter, med regelbundet växlande utställningar.

Det är enkelt att hitta resor till Nantes, huvudstaden i Loire-Atlantique-departementet. Du flyger enkelt hit, till Nantes Atlantique Airport, eller åker med expresståget som tar två timmar från Paris. I staden tar du dig sedan lätt runt med spårvagn.

Var kan jag bo i Nantes?

Oceania Hôtel de France Nantes
Oceania Hôtel de France Nantes
4 out of 5
24 Rue Crebillon, Nantes, Loire-Atlantique, 44000
Priset är 1 003 kr per natt mellan 23 okt. och 24 okt.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Nantes. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Exceptional! (402 recensioner)
Monsieur U.
"Mycket bra hotell i centrala Nantes. Trots det centrala läget upplevde jag det som tyst. Frukosten är bra och det finns många bra restauranger i närheten. Jag återkommer gärna nästa gång jag är i Nantes."

Recension från 26 juli 2021

OKKO Hotels Nantes Château
OKKO Hotels Nantes Château
4 out of 5
15 bis rue de Strasbourg, Nantes, Loire-Atlantique, 44000
Priset är 970 kr per natt mellan 16 okt. och 17 okt.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Nantes. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Wonderful! (792 recensioner)
Bra hotell i Nantes
"Trevligt hotell nära stationen och mitt i stans shopping och restaurangområde. Trevlig personal. I Le club kan man ta en kopp kaffe, snacks, läsk eller bara hänga när som helst."

Recension från 19 juli 2022

Maisons du Monde Hôtel & Suites - Nantes
Maisons du Monde Hôtel & Suites - Nantes
4 out of 5
2 bis rue de Santeuil, Nantes, Loire-Atlantique, 44000
Priset är 1 091 kr per natt mellan 7 okt. och 8 okt.
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Nantes. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,5/5 Wonderful! (274 recensioner)
"Mycket trevligt hotell när vi väl hittade dit. Nästan omöjligt med bil."

Recension från 2 nov. 2020

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Seven Urban Suites Nantes Centre
Seven Urban Suites Nantes Centre
4 out of 5
10 rue Konrad Adenauer, Nantes, Loire-Atlantique, 44200
Detta lägenhetshotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Nantes. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Excellent! (515 recensioner)
Great stay with family
"Great when travelling with family and by car. Nice location, easy to get around. Nice and clean room, very friendly staff. I recommend! The rooms are equiped with the minimum, there could have been stuff like extra pillows in the room and more for the kitchen. But other than that we where very happy ..."

Recension från 22 aug. 2020

Appart’City Confort Nantes Centre
Appart’City Confort Nantes Centre
3 out of 5
4 Rue Des Petites Ecuries, Nantes, Loire-Atlantique, 44000
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Nantes. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). ...
3,7/5 Good! (720 recensioner)
"Jättebra med eget litet kök, mikro, kyl mm. Sängarna är hårda men så är det alltid i sydeuropa pga fuktrisken. Gick bra tala en smula engelska vid incheckningen men räkna med problem om du inte alls kan någon franska. Det här är inte Paris. Bra städat, bra pris ca 600:- för en natt, fräscht rum, ..."

Recension från 27 juni 2019

Appart'City Nantes Viarme
Appart'City Nantes Viarme
2 out of 5
3, Rue Fredureau, Nantes, Loire-Atlantique, 44000
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Nantes. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och biluthyrning på plats. Våra gäster brukar tala ...
3,6/5 Good! (308 recensioner)
Correcto para el precio
"La nevera hace un poco de ruido. Sino todo perfecto."

Recension från 15 sep. 2022

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Nantes