New York

USA
Metropolitan Museum of Art som inkluderar ett höghus, affärsdistrikt och en stad

I staten New York hittar du USA:s största stad såväl som vinterresorter och rofylld landsbygd.

Det stora äpplet ger dig bara ett litet smakprov på allt som staten har att erbjuda besökare som bokar resor till New York.

New York City ståtar med det största, det djärvaste och det mest spektakulära av allt från skyskrapor till Broadway. Spana ut över staden med fantastisk utsikt från Empire State Building. Ta Staten Island-färjan för att se Ellis Island och Frihetsgudinnan, som välkomnade miljontals immigranter till amerikanska fastlandet. Stanna till en stund vid minnesmärket World Trade Center för att ägna en tanke åt platsens tragiska historia under din resa till New York. Missa inte New Yorks bästa pizza med ett besök i Brooklyn, se Mets spela baseboll i Queens och pausa på Bronx Zoo. Manhattan erbjuder oräkneliga museer och gallerier; Museum of Modern Art, Solomon R. Guggenheim Museum och Metropolitan Museum of Art, som även kallas för The Met, är bara ett urval av de ikoniska kulturinstitutionerna.

Vill du svalka dig med en simtur eller surfa på Atlantens vågor kan du ta dig till Long Island. De färgglada badhusen längsmed Brighton Beach är ett charmerande inslag. De mest spektakulära vyerna över området får du på en luftballongstur eller med ett adrenalinpumpande fallskärmshopp. Hitta din egen favorit bland sevärda platser som Port Jefferson, Maritime Museum, Fire Islands djurskyddsområde och fyr, samt de exklusiva bostäderna i Hamptons och Montauk.

Följer du Hudson Valley ut ur storstaden kommer du till de norra delarna av staten New York. En speciell upplevelse utlovas om du besöker Tanglewood för en symfonikonsert. Du kan åka på en båttur vid 1000 Islands eller vandra i Catskills. Se den plats där musikfestivalen Woodstock tog plats 1969. Tar du dig till Capital Region kan du utforska Albanys ståtliga byggnader och Saratoga Springs konst och kultur.

Endast tre timmars biltur från New York City hittar du Adirondack Mountains och storslagna naturlandskap. På sommaren kan du paddla kajak, segla eller simma i områdets många sjöar. På vintern kan du åka längdskidor i småstäderna eller susa nedför några av östra USA:s bästa slalombackar, som Gore, Whiteface och Belleayre. Missa inte att göra ett besök i Lake Placid, som var värd för vinter-OS 1980.

Passa på att pausa vid de långa och natursköna glaciärsjöarna Finger Lakes. Upptäck ett unikt landskap med en cykeltur genom Amish country. Stanna till vid gårdar med självplock för att samla egna bär, äpplen och andra grönsaker.

Till slut når du Eriesjön i statens västra delar, med de mäktiga Niagarafallen och musikinstitutionen Chautauqua Institute. Alla dessa fascinerande platser och makalösa sevärdheter gör det lätt att förstå varför så många besökare säger "I Love New York".

Populära städer i New York

New York som inkluderar en stad, landskap och ett höghus
New York
New York, New York – staden som aldrig sover!

Saker att besöka

 • Broadway
 • Columbus Circle
 • Times Square
Pont de Rennes Bridge presenterar en stad, landskap och en bro
Rochester
Boka din resa till Rochester i norra New York för att utforska populära kulturattraktioner, vackra naturområden och en väldigt speciell matvarubutik.

Saker att besöka

 • Memorial Art Gallery
 • Rochester Museum and Science Center
 • Strong
Clinton Square som inkluderar historisk arkitektur, en stad och en trädgård
Syracuse
Denna stad i området Finger Lakes i staten New York bjuder på inom- och utomhusaktiviteter året runt, med collegeidrott, soliga somrar och gott om snö på vintern.

Saker att besöka

 • Carrier Dome
 • Armory Square
 • Rosamond Gifford Zoo
Albany som inkluderar en fontän, en sjö eller ett vattenhål och historisk arkitektur
Albany
Kom till staten New Yorks huvudstad för att förundras över arkitekturen, shoppa i coola butiker eller strosa runt vackra parker och museer.

Saker att besöka

 • Times Union Center
 • The Egg
 • Palace Theater
Brudslöjefallen som visar landskap, en stad och en kaskad
Niagara Falls
Niagarafallen brukar kallas för världens smekmånadshuvudstad, och det här naturliga underverket lockar både nygifta, familjer, folk på bilsemester och vattenfallsälskare.

Saker att besöka

 • Rainbow Bridge
 • American Falls
 • Cave of the Winds
Buffalo presenterar affärsdistrikt och en stad
Buffalo
När du bokar en resa till Buffalo kan du se fram emot att utforska fascinerande byggnader, som ett af Frank Lloyd Wrights främsta verk samt det hus där Theodore Roosevelt installerades som president.