Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

New York

Reseguide
New York som inkluderar en stad, landskap och ett höghus

New York, New York – staden som aldrig sover!

Den som ger sig ut på en resa till New York möter en stad som har inspirerat oräkneliga mästerverk inom film, litteratur och musik, och kan stolt sälla sig till världens mest framstående städer. Det är inte konstigt att vissa New York-bor knappt skojar när de pratar om staden som ”universums centrum”.

Över 8 miljoner människor från alla tänkbara bakgrunder bor här och staden delas in i fem stadsdelar – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx – som alla har sin alldeles egen stämning och kultur. Med andra ord bjuder resor till New York på en kontrastrik stad som håller igång dygnet runt och som kan skryta med att ha äkta mångfald och något för alla.

Stadens kanske mest berömda landmärke är Frihetsgudinnan som vakar över stadens hamn. Statyn har varit en hoppets ledstjärna för invandrare som anlänt till USA på flykt från hungersnöd och fattigdom med hopp om att starta ett nytt liv, och symboliserar den amerikanska frihetsdrömmen. Som sången säger: ”If I can make it there, I can make it anywhere”, och New York lockar fortfarande tusentals människor som är villiga att satsa allt på ett kort och jaga sina drömmar i den stora staden. Du behöver bara känna energin som pulserar genom Grand Central Station eller den elektriska stämningen på Times Square nattetid för att förstå att du är någonstans alldeles speciellt.

Samtidigt som de mer traditionella turistattraktionerna i New York är måsten för besökare betyder mångfalden att det är lätt att smälta in i mängden och uppleva staden som vilken New York-bo som helst. För vissa innebär detta en avstickare till Coney Islands berömda nöjesupplevelser, medan andra kanske föredrar Brooklyns trendiga och bohemiska atmosfär. Eller varför inte uppleva afroamerikansk musik och kultur i Harlem? Ingen resa till New York är komplett utan ett allvarstyngt besök på World Trade Center Ground Zero memorial.

Oavsett hur du väljer att njuta av staden gör det legendariska tunnelbanesystemet livet lätt. Allt du behöver göra är att köpa ett MetroCard och fylla på det när det behövs. Om du är på ditt första besök i staden är Midtown East är ett utmärkt ställe att börja på. Med världsberömda sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center och Chrysler Building är Midtown East ett bra ställe komma igång på – och tack vare New Yorks rutsystem är hela staden oerhört lätt att hitta i. The Big Apple har helt enkelt aldrig smakat bättre!

Videoreseguide till New York

Var kan jag bo i New York?

Millennium Hotel Broadway Times Square
Millennium Hotel Broadway Times Square
4 out of 5
145 W 44th St, New York, NY
Priset är 1 138 kr per natt mellan 1 aug. och 1 aug.
Detta hotell i Midtown ligger nära Times Square, Broadway och Minskoff Theater. Madame Tussauds Wax Museum och Shubert Theatre ligger också fem minuter härifrån. ...
3.5/5Good! (5,030 recensioner)
"Hotellet har ett väldigt bra läge ca 50m från Times Square. Smidig incheckning och trevlig personal, men rummen där vi bodde var lite slitna"

Recension från 28 feb. 2020

Millennium Hotel Broadway Times Square
M Social Hotel Times Square New York
M Social Hotel Times Square New York
4 out of 5
226 W 52nd St, New York, NY
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 289 kr per natt mellan 23 aug. och 23 aug.
Detta familjevänliga hotell ligger i nöjesdistriktet i New York, nära August Wilson Theater, Broadway Theatre och Ed Sullivan Theater. Circle in the Square Theater ...
4.4/5Excellent! (304 recensioner)
"Súper feliz de haber hecho mi reservación en este hotel súper feliz voy a regresar ❤️❤️❤️ Es perfecto no tengo palabras"

Recension från 30 juli 2021

M Social Hotel Times Square New York
DoubleTree by Hilton Metropolitan - New York City
DoubleTree by Hilton Metropolitan - New York City
4 out of 5
569 Lexington Ave, New York, NY
Detta hotell i Midtown ligger tio minuters promenad från 5th Avenue, St. Patrick's Cathedral och Chrysler Building. Rockefeller Center och Top of the Rock ligger ...
3.7/5Good! (1,737 recensioner)
Prisvärt New York
"Centralt bra läge och promenadavstånd till bra shopping."

Recension från 23 dec. 2019

DoubleTree by Hilton Metropolitan - New York City
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i New York

Toppaktiviteter i New York

Städer nära New York