New York

Reseguide
New York som inkluderar en stad, landskap och ett höghus
New York, New York – staden som aldrig sover!

Den som ger sig ut på en resa till New York möter en stad som har inspirerat oräkneliga mästerverk inom film, litteratur och musik, och kan stolt sälla sig till världens mest framstående städer. Det är inte konstigt att vissa New York-bor knappt skojar när de pratar om staden som ”universums centrum”.

Över 8 miljoner människor från alla tänkbara bakgrunder bor här och staden delas in i fem stadsdelar – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx – som alla har sin alldeles egen stämning och kultur. Med andra ord bjuder resor till New York på en kontrastrik stad som håller igång dygnet runt och som kan skryta med att ha äkta mångfald och något för alla.

Stadens kanske mest berömda landmärke är Frihetsgudinnan som vakar över stadens hamn. Statyn har varit en hoppets ledstjärna för invandrare som anlänt till USA på flykt från hungersnöd och fattigdom med hopp om att starta ett nytt liv, och symboliserar den amerikanska frihetsdrömmen. Som sången säger: ”If I can make it there, I can make it anywhere”, och New York lockar fortfarande tusentals människor som är villiga att satsa allt på ett kort och jaga sina drömmar i den stora staden. Du behöver bara känna energin som pulserar genom Grand Central Station eller den elektriska stämningen på Times Square nattetid för att förstå att du är någonstans alldeles speciellt.

Samtidigt som de mer traditionella turistattraktionerna i New York är måsten för besökare betyder mångfalden att det är lätt att smälta in i mängden och uppleva staden som vilken New York-bo som helst. För vissa innebär detta en avstickare till Coney Islands berömda nöjesupplevelser, medan andra kanske föredrar Brooklyns trendiga och bohemiska atmosfär. Eller varför inte uppleva afroamerikansk musik och kultur i Harlem? Ingen resa till New York är komplett utan ett allvarstyngt besök på World Trade Center Ground Zero memorial.

Oavsett hur du väljer att njuta av staden gör det legendariska tunnelbanesystemet livet lätt. Allt du behöver göra är att köpa ett MetroCard och fylla på det när det behövs. Om du är på ditt första besök i staden är Midtown East är ett utmärkt ställe att börja på. Med världsberömda sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center och Chrysler Building är Midtown East ett bra ställe komma igång på – och tack vare New Yorks rutsystem är hela staden oerhört lätt att hitta i. The Big Apple har helt enkelt aldrig smakat bättre!

Videoreseguide till New York

Var kan jag bo i New York?

Row NYC
Row NYC
4 out of 5
700 8th Avenue, New York, NY, 10036
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 546 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i New York. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och 2 barer/lounger. Våra gäster ...
3,5/5 Good! (3 950 recensioner)
The Big Apple i musikalers tecken
"Min hustru och jag var i New York tillsammans med våra grabbar (33 och 35 år) och vi hade en fantastiskt fin vecka. Bl a så gick vi på tre musikaler och då ligger ju Row NYC - där vi bott flera gånger tidigare - väldigt bra till."

Recension från 20 apr. 2022

Row NYC
Arlo Midtown
Arlo Midtown
4 out of 5
351 West 38th Street, New York, NY, 10018
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 2 089 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i New York. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Exceptional! (2 180 recensioner)

Recension från 2 aug. 2022

Arlo Midtown
Pod Times Square
Pod Times Square
3 out of 5
400 W 42nd Street, New York, NY, 10036
Priset är 1 605 kr per natt mellan 28 aug. och 29 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i New York. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och terrass. Våra ...
4,3/5 Excellent! (3 132 recensioner)
Prisvärt
"Rent och fräscht hotell med bra läge för dagsutflykter. Andra gången vi bor på POD Time Square."

Recension från 18 juni 2022

Pod Times Square
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
31 Street Broadway Hotel
31 Street Broadway Hotel
2 out of 5
38 West 31st Street, New York, NY, 10001
Priset är 1 984 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta lägenhetshotell ligger i New York. Här har du tillgång till wi-fi, rumsservice och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar tala väl om de tysta ...
2,6/5 (530 recensioner)
Helt ok
"Jättebra läge"

Recension från 11 aug. 2019

31 Street Broadway Hotel
Placemakr Wall Street
Placemakr Wall Street
3.5 out of 5
110 Wall St, New York, NY, 10005
Priset är 3 294 kr per natt mellan 4 sep. och 5 sep.
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i New York. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och reception (öppen dygnet runt). De populära ...
4,5/5 Wonderful! (59 recensioner)
"Clean, modern mini studio type place. Very “IKEA” like decor. Free laundry rooms, friendly staff, overall a great deal. Not too far from the Brooklyn bridge. Safe area, near seaport"

Recension från 18 aug. 2022

Placemakr Wall Street
Radio City Apartments
Radio City Apartments
3.5 out of 5
142 West 49th Street, New York, NY, 10019
Priset är 2 005 kr per natt mellan 28 aug. och 29 aug.
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i New York. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och business-service. Våra ...
4,3/5 Excellent! (2 744 recensioner)
Nöjd!
"Väldigt bra läge och väldigt nöjd med boendet i helhet. Prisvärt."

Recension från 28 mars 2020

Radio City Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära New York