Newcastle-upon-Tyne

Reseguide
Sage Gateshead som inkluderar en å eller flod, modern arkitektur och en stad
En vacker stadsbild, ett rikt kultur- och nattliv och den berömda nordengelska gästfriheten gör att Newcastle upon Tyne är en av Englands mest älskade städer.

Newcastle upon Tyne är en livlig stad som kombinerar slående arkitektur med fascinerande museer, en passion för sport och ett pulserande nattliv. Den som väljer att resa till Newcastle upon Tyne möter en stad på norra stranden av floden Tyne vars invånare, som går under smeknamnet Geordies, är kända för att vara extremt sociala.

Utforska Newcastles karismatiska kvarter i din egen takt till fots. En bra utgångspunkt är stadens historiska centrum, Grainger Town, som kantas av stilig klassisk arkitektur. Här finns sevärdheter som Grey's Monument, Central Arcade och Grainger Market. Promenera längs den eleganta gatan Grey Street där du hittar barer, restauranger, butiker och Theatre Royal-teatern.

En kort promenad västerut ligger Chinatown där Brittisk kultur möter asiatiska influenser och resor till Newcastle upon Tyne kan förgyllas med besök på asiatiska restauranger, tehus och kryddbutiker. Tio minuters promenad söderut tar dig till Discovery Museum som ger dig en inblick i Newcastles långa historia. Passa på att besöka det närliggande Life Science Center där du kan lära dig om dinosaurier och människans anatomi.

Öster om centrum finns några av Newcastles bästa museer och gallerier. Beundra konstutställningarna på Laing Art Gallery och Biscuit Factory. Roliga interaktiva äventyr väntar på barnmuseet Seven Stories. Missa inte Great North Museum: Hancock i universitetsområdet norr om staden.

Newcastle är fullt av arkitektoniska skatter som gör att det alltid finns något att förundras över under en weekend i staden. Besök den 900 år gamla St. Nicholas-katedralen och Castle Keep, ett av Englands finaste exempel på en normandisk fästning. Gillar du sport kan du sälla dig till fotbollsklubben Newcastle Uniteds fans på arenan St. James' Park, som tornar över stadens centrum.

Upplev den legendariska nordengelska gästfriheten medan du låter dig roas av stadens nattliv. De livliga pubarna kring Bigg Market är populära mål för svensexor. Quayside lockar med lite elegantare barer med underbar utsikt över floden och fantastiska möjligheter till människoskådning. Utforska Gateshead Millennium Bridge, som korsar floden till angränsande Gateshead.

Det är enkelt att ta sig till Newcastle med intercity-tåg och bussar från hela Storbritannien. Om du anländer söderifrån bör du hålla ögonen öppna efter den enorma Angel of the North-statyn. Oavsett årstid, inklusive den ökänt kalla vintern, kokar Newcastle av liv och rörelse. Härifrån är det dessutom enkelt att ta sig vidare till norra Englands många attraktioner, till exempel Hadrian's Wall Path och Whitley Bay.

Var kan jag bo i Newcastle-upon-Tyne?

Default Image

Centrala Newcastle

Resenärer gillar Centrala Newcastle för det fantastiska nattlivet, och du kan se mer av Newcastle-upon-Tyne om du hoppar på tunnelbanan på Monument Station eller Haymarket Station. Tillbringa lite tid med att kolla in sevärdheter som till exempel Northumberland Street och Grey's Monument.

Centrala Newcastle
Default Image

Tynemouth

Tynemouth är känt för stränderna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Tynemouth Castle och Longsands Beach.

Tynemouth
Default Image

Jesmond

Överväg att besöka Jesmond Dene Park och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Jesmond. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på West Jesmond Station eller Jesmond Station.

Jesmond
Default Image

Gosforth

Gosforth är ett resmål som brukar uppskattas för krogarna, och du kan hoppa på tunnelbanan på South Gosforth Station eller Ilford Road Station för att utforska sevärdheter som Jesmond Dene Park.

<